6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, April 7, 2009

Να ξεσηκώσουμε απεργιακά τα νοσοκομεία

Η κυβέρνηση κύρηξε τον πόλεμο στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους. Το πάγωμα των μισθών, οι φόροι, τα 65 χρόνια στις γυναίκες, η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ. Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη. Δεν θα μοιραστούμε τη κρίση.
ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Η γενική απεργία στις 2 Απρίλη είναι η καλύτερη ευκαιρία εμείς οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να οργανώσουμε αυτή την μεγάλη κινητοποίηση. Όπως όλοι γνωρίζουμε μια σειρά δίκαιων αιτημάτων εδώ και χρόνια δεν έχουν επιλυθεί. Το δίκαιο των αιτημάτων μας έχει γίνει κτήμα πια όλης της κοινωνίας, δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και ο Άρειος Πάγος βγάζει την απόφαση των 176 ευρώ υπέρ μας. Όλα αυτά βέβαια μέσα στο γενικό κλίμα της κρίσης που αντί να χτυπά τους πλούσιους χτυπά τους εργαζόμενους. Πως όμως να μην γίνεται αυτό όταν η δεξιά κυβέρνηση του Καραμανλή δίνει 28 δις στις τράπεζες, διευκολύνει τις απολύσεις και με τα αντεργατικά μετρά που παίρνει σπέρνει την ανασφάλεια αλλά και την οργή στους εργαζόμενους.
Η γενική απεργία στις 2 Απρίλη έρχεται μαζί με το πρόγραμμα δράσης που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ. Οι κινητοποιήσεις είναι χωρισμένες σε 2 περιόδους, από 11/03/2009 έως 10/04/2009 και από 25/04/2009 έως τέλη Μάη . Στην πρώτη περίοδο η ομοσπονδία καλεί σε ενημέρωση, συνελεύσεις, συγκεντρώσεις στα προαύλια και συμμέτοχη στην γενική απεργία. Εκτός από τα πρωτοβάθμια σωματεία που πρέπει να μπουν στην μάχη της οργάνωσης θα πρέπει να μπουν και ο κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα. Αυτό σημαίνει ότι πιέζουμε το ΔΣ να κάνει συνέλευση ,προσπαθούμε να σταματήσουμε οποιαδήποτε τρομοκρατία από διοικητές, διευθυντές, προϊστάμενους και ζητούμε από το σωματείο να οργανώσει μπλοκ με πανό στην πορεία αλλά και την εύκολη μετακίνηση όλων των συναδέλφων στην συγκέντρωση.
Το διεκδικητικό πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μας πρέπει να βάλει και μέσα αιτήματα που υπάρχουν σε πλαίσια και άλλων συναδέλφων. Τα αιτήματα των γιατρών για αυξήσεις και προσλήψεις, τα αιτήματα των συναδελφισσών/συναδέλφων στην καθαριότητα για μονιμοποίηση τους στο δημόσιο αλλά και απαγόρευση των απολύσεων. Σαν υγειονομικοί το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να λειτουργήσουμε με συντεχνιακό αίσθημα. Η αντισυναδελφική απόφαση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ της 10/03/09 που δεν ζητά την μονιμοποίηση των συναδέλφων από τα συνεργία είναι λάθος και πρέπει να την αντιπαλέψουμε μέσα στις συνελεύσεις καθώς και να ζητήσουμε την οριστική μονιμοποίηση των επικουρικών και συναδέλφων των stage.
Είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα ιδιαίτερα με την διεκδίκηση της ΠΟΕΔΗΝ για την εφαρμογή της νομοθεσίας και των κοινοτικών οδηγιών για τα ωράρια εργασίας τα νοσοκομεία θα μυρίζουν μπαρούτι. Δηλαδή όπως μυρίζει όλη η κοινωνία από την εξέγερση του Δεκέμβρη και μετά. Η επιτροπή και οι κινητοποιήσεις για την Κούνεβα, οι διαδηλώσεις ενάντια στο φασιστικό παρακράτος και την καταστολή , οι επιτροπές ενάντια στις απολύσεις, η αντιπολεμική δράση μας βάζουν ένα νέο περιβάλλον που εμείς σαν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πρέπει να συμμετέχουμε.
Σαν Γένοβα-Νυστέρι συμμετέχουμε σε όλες τις μάχες μέσα και έξω από τα νοσοκομεία και στο ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο τομέα δίνοντας μαζί με άλλους συναδέλφους την αντικαπιταλιστική προοπτική. Καλούμαστε λοιπόν στην γενική απεργία στης 2 Απρίλη να δώσουμε ένα ενωτικό παρών, γι’ αυτό απαιτούμε απεργιακή συνέχεια από ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ για να βρεθούμε μαζί με τις συναδέλφισσες της Κούνεβα μέχρι τους γιατρούς στον δρόμο του αγώνα και της νίκης!

No comments: