6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, July 12, 2017

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ

Στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας, η απληρωσιά, οι απολύσεις, οι μισθοί πείνας αποτελούν καθημερινότητα. Από τις μικρές κλινικές μέχρι τους μεγάλους ομίλους η εκμετάλλευση των εργαζομένων δεν έχει όρια. Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται την κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων που έχουν φέρει τα μνημόνια αυτής της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων υπό τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ και περιμένουν τα νέα μέτρα για απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση 13-14ου μισθού και αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι του κλάδου αντιστέκονται. 
Να σημάνει ξεσηκωμός για να στηρίξουμε αυτούς τους αγώνες. 
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ


  • Απεργία με 24ωρες επαναλαμβανόμενες των εργαζόμενων στην κλινική Κυανός Σταυρός Θεσσαλονίκης του ομίλου Euromedica. 
Η απεργία ξεκίνησε από χτες με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και αίτημα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 7 μηνών. Είμαστε μαζί τους με κλιμάκωση και συντονισμό μέχρι την τελική νίκη, την καταβολή όλων των δεδουλευμένων και την κρατικοποίηση των ιδιωτικών κλινικών.
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι του ομίλου Euromedica βρίσκονται εδώ και 7 συνεχή έτη σε ένα μόνιμο λαβύρινθο χωρίς καμμία διέξοδο. Στα χρόνια αυτά βίωσαν ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, από μειώσεις μισθών, αφαίρεση δικαιωμάτων, την εντατικοποίηση της εργασίας, το φόβο της ανεργίας όταν δικαιολογημένα απαιτούν τα δεδουλευμένα τους. Η καταπόνηση της απλήρωτης εργασίας έχει στείλει τους συναδέλφους μας στην απόγνωση και στο ρημαγμό της καθημερινότητάς τους και της φυσιολογικής ζωής. Τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, που από κλινική σε κλινική διαφέρουν, έχουν στερήσει την ομαλότητα, οδήγησαν τους εργαζόμενους σε χρέη που μέχρι σήμερα δεν μπορούν να βάλουν σε σειρά, σε καθυστέρηση πληρωμών σε πάγια έξοδα (ΔΕΗ, νερό, ενοίκια κλπ), έχουν διαλύσει τα όνειρα που έχει κάθε άνθρωπος για το μέλλον του.

Το τελευταίο διάστημα και ενώ πολλοί συνάδελφοι οδηγήθηκαν σε επισχέσεις εργασίας, ασφαλιστικά μέτρα, στην παραίτηση για να γλιτώσουν από την τρύπα δίχως πάτο, βρίσκονται όλοι μπροστά σε διλήμματα τα οποία εσκεμμένα καλλιεργούνται από τη διοίκηση της εταιρείας για να κερδίσουν χρόνο που πλέον δεν έχουν, ότι δηλαδή “κάντε υπομονή γιατί θα πάρετε 2-3 μισθούς από τον ΕΟΠΥΥ”, “μην αγχώνεστε, έρχεται επενδυτής και θα πάρετε τα λεφτά σας” και πολλά άλλα.

Πλέον, για το σύνολο των εργαζομένων, αυτό αποτελεί τον απόλυτο εμπαιγμό! Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ζωή κανενός εργαζομένου με την ίδια πολιτική της εταιρείας, αφού πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δε γίνεται να συνεχιστεί το θέατρο του παραλόγου με δηλώσεις και υποσχέσεις που συνεχώς δεν κρατιούνται και αποδεικνύουν τη δικαιολογημένη δυσπιστία του προσωπικού».





  • Συνεχίζονται οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στην κλινική Αθήναιον του ομίλου Euromedica στον Βύρωνα.
Νέα στάση εργασίας την Παρασκευή 08.00-11.00 και Γ.Σ. των εργαζομένων.

Παρακάτω η ανακοίνωση των εργαζομένων που ενημερώνει για το πρόβλημα απο προηγούμενη κινητοποίηση....
.....
Όλα τα προηγούμενα χρόνια, δείξαμε υπομονή που ξεπέρασε κάθε όριο. Δουλεύουμε απλήρωτοι εδώ και 7 χρόνια, Τις οικογενειακές και κοινωνικές μας υποχρεώσεις τις καλύπτουμε με τα «έναντι», με τα «χαρτζηλίκια» που μας πετάει αραιά και που η εργοδοσία. Χάνουμε συναδέλφους που παραιτούνται κάτω από την πίεση της απλήρωτης εργασίας. Είμαστε ήδη 6 με 8 μήνες απλήρωτοι.

Αυτή η τραγική κατάσταση ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΟΣ.

Ένα πράγμα ξέρουμε καλά :

ΕΜΕΙΣ δουλεύουμε, Από τη ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ δουλειά κερδίζουν τα αφεντικά μας.

Αποφασίσαμε να μετατρέψουμε την αγανάκτηση και την γκρίνια σε ΑΓΩΝΑ.
Ας μάθουν οι εργοδότες μας, ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους, δεν θα υποκύψουμε ούτε σε εκβιασμούς ούτε σε απειλές. Δε θα μας ξεγελάσουν οι ψεύτικες υποσχέσεις. Ας μην ελπίζουν σε κούραση, σε φόβο ή σε απογοήτευση.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ.

Οι υποσχέσεις και τα λόγια συμπάθειας ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ.

Αποφασίσαμε με οργανωμένο τρόπο όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το αυτονόητο δικαίωμα να πληρωνόμαστε τους μισθούς μας, να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας.

Απαιτούμε :
  • ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
  • ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΡΟΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΟΜΙΛΟΥ EUROMEDICA



No comments: