6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, July 12, 2017

Να μη περάσει η συνδικαλιστική δίωξη στο Κέντρο Αποκατάστασης ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ – ομίλου ΙΑΣΩ

Στο Κέντρο Αποκατάστασης ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ, που ανήκει στον όμιλο ΙΑΣΩ, ανακοινώθηκε η μη-ανανέωση της σύμβασης εργασίας σε εργαζόμενο μέλος της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ - ομίλου ΙΑΣΩ 

Την Παρασκευή 30/6/2017 ανακοινώθηκε, από την εργοδοσία της Κέντρου Αποκατάστασης Φιλοκτήτης (όμιλος ΙΑΣΩ), σε συνάδελφο, μέλος της Διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου, ότι η σύμβαση εργασίας του, δεν θα ανανεωθεί, ανακοινώθηκε δηλαδή η απόλυσή του. Η απόλυση αυτή επιχειρείται, σε μια περίοδο, που η εντατικοποίηση της εργασίας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η εξαντλητική δουλειά, τα ρεπό που κόβονται, η συστηματική καθυστέρηση καταβολής των μισθών έχουν οδηγήσει σε παραίτηση πολλούς συναδέλφους.

Η απόλυση είναι εκδικητική - συνδικαλιστική δίωξη 

Η εργοδοσία της εταιρείας, για να μπορέσει να παγιώσει τις άθλιες συνθήκες εργασίας, καταφεύγει στην καταστολή, στην τρομοκρατία των εργαζομένων. Τους ενόχλησε η οργάνωση στο επιχειρησιακό σωματείο, η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 17η Μάη, η διεκδίκηση δικαιωμάτων. Το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Αθήνας, προχώρησε σε μαζική περιοδεία στο χώρο δουλειάς. Ζητήσαμε συνάντηση με την εργοδοσία, η οποία όχι μόνο δεν παρουσιάστηκε, αλλά πρόλαβε να καλέσει και την αστυνομία στο χώρο, προκειμένου να ενισχύσει το κλίμα τρομοκρατίας. Δίνουμε τη μάχη, μαζί με τους συναδέλφους, μαζί με τα μέλη της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, να ακυρώσουμε την απόλυση, να σταματήσει η ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Καλούμε τους εργαζόμενους στον ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ Να πάρουν μέρος μαζικά την Γενική Συνέλευση που καλεί η Διοίκηση του επιχειρησιακού Σωματείου το Σάββατο 15 Ιούλη. Καλούμε τις Διοικήσεις των σωματείων του κλάδου, να καταγγείλουν την συνδικαλιστική δίωξη, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, στον αγώνα του συναδέλφου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

  • ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ 
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλει η εργοδοσία 


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

No comments: