6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, July 27, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΕ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΟ ΤΕΠ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ 

Ένα περιστατικό θρασύτατης αστυνομικής αυθαιρεσίας, καταγγέλουν γιατροί  και η ΑΡΣΙ του Γ.Ν. Νίκαιας
Η περιγραφή των γεγονότων που δίνουν είναι χαρακτηριστική. Την Πέμπτη 27/7 γύρω στις 1.30 πμ στο ΤΕΠ του νοσοκομείου, αστυνομικός του τμήματος Τροχαίας Αιγάλεω επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα ενάντια σε ειδικευόμενη γιατρό της εφημερεύουσας Χειρουργικής κλινικής με χειροδικίες και ύβρεις. Ο λόγος ήταν ότι απλούστατα η γιατρός εκείνη την ώρα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία ασθενή, ενώ ο αστυνομικός είχε την απαίτηση να διακοπεί άμεσα η παροχή πρώτων βοηθειών (!) για να ανακρίνει τον τραυματία (!!) και για να ληφθούν δείγματα αίματος για αλκοόλ κλπ (!!!) πριν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες ιατρικές ενέργειες παροχής πρώτων βοηθειών. Μάλιστα, η γιατρός εκείνη την στιγμή ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ (ελλείψει τραυματιοφορέα …) τον ασθενή στον διάδρομο με το φορείο από ιατρείο σε ιατρείο, άρα δεν μπορούσε να υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για την ενεργή της ενασχόληση με την παροχή των αναγκαίων πρώτων βοηθειών και συνοδών αρχικών ιατρικών εκτιμήσεων. «Μωρή», «θα σε συλλάβω για παρεμπόδιση του ανακριτικού έργου» είναι τα απαλότερα από όσα ξεστόμισε ο αστυνομικός αμέσως πριν αρχίσει να χειροδικεί εναντίον της γιατρού. Χαρακτηριστικό είναι 1. πως ο εν λόγω «κύριος» (αφού άμεσα επενέβησαν άλλοι γιατροί και τον πέταξαν έξω από το ΤΕΠ) αρνήθηκε να δώσει το όνομά του και τα λοιπά στοιχεία του και 2. ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματος όχι μόνο απάντησε με ιταμότατο ύφος σε ανθρώπους του νοσοκομείου που επικοινώνησαν τηλεφωνικά εκείνη την ώρα για να αναφέρουν την απαράδεκτη συμπεριφορά του αστυνομικού αλλά αρνήθηκε να δώσει το όνομα του εν λόγω αστυνομικού, και 3. πως ως σήμερα το μεσημέρι (12 ώρες μετά το συμβάν) οι αρμόδιοι του Τμήματος Τροχαίας Αιγάλεω εξακολουθούσαν επίσης να «παίζουν το κρυφτούλι».

Όλη αυτή η εικόνα δείχνει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια ακραία συμπεριφορά ενός ατόμου και ένα απομωνομένο επεισόδιο. Η στάση και η «κάλυψη» που του παρέχουν οι προϊσταμενοί του, δείχνει πως εδώ αντιμετωπίζουμε μια βαθειά ριζωμένη γενική νοοτροπία : « του εμείς είμαστε το κράτος» και τραμπουκίζουμε όποιον θέλουμε, όπου θέλουμε.

Οι συνάδελφοι συναδέλφισσες απαιτούνε :

-Η διοίκηση του νοσοκομείου να υποβάλλει άμεσα μηνυτήρια αναφορά. Να υποβάλλει επίσης πλήρη υπηρεσιακή αναφορά προς την 2η ΥΠΕ και προς το Υπ. Υγείας. Να δώσει εντολή στο προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου να μην ξαναεπιτραπεί το «σουλατσάρισμα» αστυνομικών της Τροχαίας μέσα στο ΤΕΠ.

-Και την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας να προβεί στις επείγουσες απαιτούμενες ενέργειες προς τον αρμόδιο Αν. Υπουργό «Προστασίας Πολίτη» και να ενημερώσει δημόσια για τις ενέργειες αυτές.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους και τις συναδέλφισες του ΓΝΝίκαιας και ιδιαίτερα στην συνάδελφο γιατρό που δέχτηκε τον προπηλακισμό. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία των νοσοκομείων, τις ομοσπονδίες της υγείας ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, την ΕΙΝΑΠ να καταγγείλουν το γεγονός και να απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία του τραμπούκου αστυνομικού.


No comments: