6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, July 28, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΜΕΡΕΣ ΔΡΑΣΗΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ! Η ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΠΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

27 ΙΟΥΛΗ και όχι μόνο, στις πύλες και τα προαύλια πολλών νοσοκομείων, υγειονομικοί απο το "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ"  και απο το ΝΥΣΤΕΡΙ υποδέχτηκαν τους εργαζόμενους, 
Στην πύλη του Αγ.Σάββα
Στη πύλη του Αγλ.Κυριακού
με την ανακοίνωση του "συντονιστικού νοσοκομείων" που καταγγέλει την έλλειψη προσωπικού, την εντατικοποίηση της δουλειάς μας και την εξουθένωση που φέρνει. 


Και πόσο αυτή η κατάσταση φαίνεται δραματικά  στα ρεπό και ιδιαίτερα στις καλοκαιρινές άδειες, που φτύνουμε αίμα για να πάρουμε λίγες μέρες και ταυτόχρονα για να κρατήσουμε την στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου.
Σε κάθε νοσοκομείο στον Γεννηματά, στον Αγ.Σάββα, στο Αγλ.Κυριακού, στον Ερυθρό, στο Αττικό, στο ΨΝΘ, στα Χανιά και αλλού, πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες αντιλαμβάνονταν  ότι τα προσωπικά ζητήματα της εντατικοποίησης και της εξουθένωσης, είναι η γενικευμένη κατάσταση στο ΕΣΥ και συμφωνούσαν ότι με μπαλώματα και με προσωρινές αναδιατάξεις-συγχωνεύσεις δεν λύνεται η κατάσταση. Στα Χανιά ταυτόχρονα οι συνάδελφοι, άνοιγαν μαζί με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ το καυτό πρόβλημα με τις ΜΕΘ. 
στο προαύλιο του Γεννηματά

Μόνος δρόμος να ξεσηκωθούμε με συντονισμένες απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να διεκδικήσουμε επιτέλους μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.Πιο κάτω η ανακοίνωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ:


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ
ΤΑ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ!

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες
Είμαστε στα μέσα καλοκαιριού και οι συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία δεν επιτρέπουν να ανασάνουμε ούτε για λίγες ώρες, όχι μέρες.
Απέναντι στην φυσιολογική ανάγκη και το δικαίωμα μας σαν εργαζόμενοι, να ξεκουραστούμε με λίγες μέρες διακοπών, βγαίνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι πια ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ! Κλινικές που με το ζόρι μπορούν να βγάλουν τα προγράμματά τους, αλλά και να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους ασθενείς και τους ίδιους τους εργαζόμενους. Το αποτέλεσμα είναι να κόβονται ρεπό, να τους απαγορεύεται ακόμα και να αρρωστήσουν και βεβαίως ούτε λόγος για τη δυνατότητα να πάρουν κανονικά τις καλοκαιρινές άδειες.
Λίγες ακανόνιστες και πετσοκομένες μέρες άδειας, που βγαίνουν μέσα απο απίστευτες διαδικασίες. Με υπερεντατικοποιημένη εργασία αρκετό καιρό πριν, για να φύγεις λίγες μέρες. Μέσα πολλές φορές απο προσωρινές αναδιατάξεις, με συγχωνεύσεις και κλεισίματα κλινικών και τμημάτων. Με κόστος πάνω σε ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό, αλλά και με τον κίνδυνο να διημιουργήσουμε τετελεσμένα απέναντι στις μνημονιακές επιταγές που απαιτούν τέτοιες αντικοινωνικές επιλογές. Με ελάχιστο προσωπικό που μένει πίσω να κρατήσει την αναγκαία λειτουργία του νοσοκομείου και λιώνει στην κυριολεξία πάνω στην κόλαση της δουλειάς.
Κουρελόχαρτο γίνονται οι νόμοι και τα συντάγματα, (που όποτε τους βολεύει τα επικαλούνται) όταν πρόκειται για τις συνθήκες εργασίας μας. Ιδιαίτερα για το νοσηλευτικό προσωπικό δεν τηρείται σε κανένα Νοσοκομείο η εργατική Νομοθεσία, ο υπαλληλικός κώδικας, οι κοινοτικές οδηγίες που κυρώθηκαν με προεδρικά διατάγματα, στα ωραρια εργασιας που ορίζουν δύο ρεπό την εβδομάδα, μία νύκτα την εβδομάδα, 12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, χορήγηση κανονικής άδειας 25-30 ημερών κατ’ έτος και χορήγηση των αργιών μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Το πρόβλημα είναι πια μεγάλο, η δραματική έλλειψη προσωπικού διογκώνεται μέρα με την μέρα και δεν λύνεται με προσωρινά μπαλώματα με συμβασιούχους, προγράμματα ΟΑΕΔ, επικουρικούς, μπλοκάκια κλπ, που πριν προλάβουν καν να μάθουν τη δουλειά, φεύγουνε. Και οι ελλείψεις προσωπικού, με βασικό το νοσηλευτικό, είναι σε όλες τις υπηρεσίες των Νοσοκομείων, στο Διοικητικό, το Τεχνικό, το Παραιατρικό και ιατρικό προσωπικό.
Έχουμε φτάσει πια, όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, να εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Κάθε εργαζόμενος έχει απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα σε συνθήκες εργασίας οι οποίες σέβονται την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά του και έχει δικαίωμα σε ένα όριο μέγιστης διάρκειας εργασίας, σε ημερήσιες και εβδομαδιαίες περιόδους ανάπαυσης καθώς και σε ετήσια περίοδο αμειβόμενων διακοπών.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ! Οι εξαγγελίες του Υπ. Υγείας και του Πρωθυπουργού, περί 3000 - 4000 προσλήψεων που υπόσχονταν κατα καιρούς, έχουν μείνει στα λόγια. Οι όποιες ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν, δε ήταν παρά σταγόνα στον ωκεανό. Δεν προλάβαιναν να αναπληρώσουν ούτε κατά ελάχιστο (κάποια στοιχεία μιλάνε για 15%) το κενό που άφηναν οι εργαζόμενοι που αποχώρησαν από τα νοσοκομεία!
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Μπορούμε να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις. Ο αγώνας των εργαζόμενων στους δήμους δείχνει το δρόμο για το πως μπορούμε να αναγκάσουμε δανειστές και κυβέρνηση σε υποχώρηση. Ήδη με τους αγώνες μας έχουμε κερδίσει την παράταση στην δουλειά για εκατοντάδες επικουρικούς. Έχουμε πετάξει την νέα αξιολόγηση στο καλάθι των αχρήστων.
Σε κάθε σωματείο και χώρο δουλειάς χρειάζεται να δώσουμε μάχη με συνελεύσεις, εξορμήσεις και συσκέψεις, για να βγουν αγωνιστικές αποφάσεις για να σπάσουμε το μνημονιακό εμπάργκο στις προσλήψεις.Να οργανώσουμε ένα μαζικό απεργιακό υγειονομικό κίνημα που θα επιβάλει τις χιλιάδες προσλήψεις που απαιτούνται, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και δημόσια υγεία για όλους!


No comments: