6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, March 26, 2015

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ - ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν απο τις περικοπές και την έλλειψη προσωπικού, η κυβέρνηση κάνει επιδρομή στα αποθεματικά των νοσοκομείων για να πληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ και αφήνει απλήρωτες τις εφημερίες και τις υπερωρίες στους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Πάνω απο 200 εκατομμύρια ευρώ τον τελευταίο μήνα έχουν αφαιρεθεί απο τα νοσοκομεία. Από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας άρπαξαν 150 εκατομμύρια ευρώ και στις 24/3 πήρανε αποθεματικό που ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια και που προοριζόταν για την πληρωμή καθυστερούμενων οφειλών προς τους γιατρούς για να ξεχρώσουν το ΔΝΤ.
Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Νίκαιας απάντησαν με επίσχεση εργασίας ενάντια στην απληρωσιά και την κοροιδία απο το υπ.υγείας και καλούν σε στήριξη και άπλωμα του αγώνα τους. Αυτό το αγωνιστικό βήμα θα έπρεπε να στηριχθεί, να απλωθεί και να συνεχισθεί απο κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο και κάθε υγειονομικό. Να προχωρήσουμε άμεσα σε γύρο συνελεύσεων σε κάθε νοσοκομείο, για να βγούμε όλοι μαζί σε αγωνιστικές κινητοποίησεις στην υγεία. Με τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε πληρωμή των δεδουλευμένων, λεφτά και προσλήψεις για την δημόσια υγεία.Ήδη οι εργαζόμενοι στο Αττικό προχωρούν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 2/4 ενάντια στα ράτζα και την έλλειψη προσωπικού. Λεφτά και προσλήψεις διεκδίκησαν και οι εργαζόμενοι απο τον Αγ.Σάββα, τον Γεννηματά, μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία με την στάση εργασίας και την κινητοποίηση στις 11/3 στο υπ.υγείας και προχωρούν σε συνελεύσεις για αγωνιστική συνέχεια.
Να απαιτήσουμε στην σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων που καλεί η ΠΟΕΔΗΝ στις 2/4 στο Νοβοτέλ να βγεί απόφαση για πανελλαδική πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση
Με τους αγώνες μας ξεφορτωθήκαμε τους Σαμαροβενιζέλους. Δεν θα αφήσουμε να συνεχιστούν οι πολιτικές, που απο την μια πετσοκόβανε τα λεφτά για την δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία και απο την άλλη δίνανε δις ευρώ σε δανειστές για τόκους και χρέος. Η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και την ΕΕ, όχι μόνο βάζει στο “ψυγείο” όλες τις διεκδικήσεις μας, αλλά και συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων αλλάζοντάς τους όνομα. Η επιδρομή στα αποθεματικά για να πληρώνονται αυτοί οι εκβιαστές είναι πρόκληση.
Είναι ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων μας, για να σταματήσουμε την καταστροφή, να κερδίσουμε με τους αγώνες μας λεφτά για τα απλήρωτα, χρηματοδότηση για την υγεία και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Στους εκβιασμούς τους να απαντήσουμε με την διαγραφή του χρέους, να σταματήσουμε να πληρώνουμε από το μόχθο μας τόκους και χρεολύσια. Να βγούμε απο την παγίδα του ευρώ και της ΕΕ, να κρατικοποίησουμε τις τράπεζες με εργατικό έλεγχο για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες μας και όχι τους δανειστές, να βρούμε λεφτά για τα νοσοκομεία μας, για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη.No comments: