6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 16, 2015

ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ 16/3 ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ –ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΙΡΑΙΑ:

"Η κατάσταση στην ΠΦΥ καθημερινά επιδεινώνεται. Τα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ νυν ΠΕΔΥ συνεχώς απαξιώνονται. Τα εργαστήρια υπολειτουργούν. Με κάποιες προσλήψεις «επικουρικών» γιατρών με απαράδεκτες συμβάσεις δε λύνεται το πρόβλημα.

Όπως και μετά τη ψήφιση του καταστροφικού για την ΠΦΥ νόμου του Γεωργιάδη, έχουμε τονίσει, ότι η μόνη λύση για την ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία των πολυϊατρείων είναι η επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας, με την ίδια σχέση εργασίας που είχαν πριν την απόλυση τους. Επιπλέον επιβάλλεται η βαθμολογική και μισθολογική εξομοίωση των ΠΑΑ με αυτούς του ΕΣΥ. Οι συνάδελφοι που ενώ έχουν δικαιωθεί δικαστικά και έχουν επαναπροσληφθεί να πληρωθούν άμεσα και να δοθεί πολιτική λύση για όσους έχουν δικαστικές εκκρεμότητες. Οι συμβασιούχοι έργου που δούλευαν για πολλά χρόνια και έχουν απολυθεί πρέπει να επανενταχθούν στο σύστημα.

Ο εκτρωματικός νόμος του Γεωργιάδη δε βελτιώνεται. Καταργείται, όπως άλλωστε έλεγε μετά τη ψήφιση του και το σημερινό κυβερνών κόμμα δια του εκπροσώπου του κ. Ξανθού. Η ύπαρξη μεταβατικού σταδίου μέχρι την εφαρμογή ενός άλλου Νόμου για την ΠΦΥ είναι απαραίτητη. Για τους ήδη υπηρετούντες και για όσους εκ των επαναπροσληφθέντων το επιθυμούν, θεωρούμε αυτονόητα δίκαιη την παραμονή τους σε προσωποπαγείς θέσεις με την ίδια σχέση εργασίας μέχρι την αποχώρηση τους.

Ο σχεδιασμός εξάλλου της ΠΦΥ στα χνάρια της Task Force με μόνο οικογενειακούς γιατρούς, χωρίς την παρουσία ειδικευμένων γιατρών που υπάρχουν σε αφθονία στη χώρα μας, είναι αδιέξοδος και δεν προσφέρει λύση στα χρονίζοντα προβλήματα στην ΠΦΥ.

Ιδιαίτερη ανησυχία, πικρία και αγανάκτηση, προκαλεί η σύσταση επιτροπής για την ΠΦΥ από την οποία απουσιάζουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (Ιατρών και οδοντιάτρων) όπως και άλλων θεσμικών οργάνων (ΠΙΣ και ΕΟΟ) . Και αυτό, παρά την αρχική δήλωση του Υπουργού αλλά και τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις στους εκπροσώπους μας ότι θα συμμετέχουν οπωσδήποτε. Απαιτούμε την συμμετοχή των εκπροσώπων μας στην επιτροπή σχεδιασμού της ΠΦΥ που έχει συστήσει το Υπουργείο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/3/2015 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ".


No comments: