6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, March 10, 2015

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/3 ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ 12:30μμ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΑΜΕΣΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Με τους αγώνες μας καταφέραμε να ξεφορτωθούμε τους Σαμαροβενιζέλους. Μαζικά απόρριψαμε και καταδικάσαμε τις μνημονιακές πολιτικές. Δόθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να τελειώνουν με την λιτότητα και τις περικοπές, με τις πολιτικές που γεννούν απο την μια άνεργους, φτωχούς και ανασφάλιστους και από την άλλη γεμίζουν με κέρδη και απίστευτα πλούτη τα θυσαυροφυλάκια τραπεζιτών, εφοπλιστών και βιομηχάνων. Που απο την μια πετσοκόβανε τα λεφτά και διαλύανε την δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία και απο την άλλη δίνανε δις ευρώ σε δανειστές για τόκους και το χρέος.
Στα νοσοκομεία ζούμε καθημερινά αυτή τη πολιτική εδώ και πέντε χρόνια. Νοσοκομεία, κλινικές και τμήματα που βάζουν λουκέτο ή κινδυνεύουν να κλείσουν, διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, χιλιάδες εργαζόμενοι στην υγεία λιγότεροι, περικοπές που έχουν φτάσει να υπονομεύουν την αναγκαία λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, ίδρυση ανώνυμης εταιρείας για την διαχείριση των πόρων της υγείας, την ΕΣΑΝ ΑΕ (Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων) κλπ. Νοσοκομεία που λειτουργούν υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμένα χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού.
Κλείνουμε σε λίγο δύο μήνες απο τις εκλογές και όλα τα αιτήματα για τα οποία παλεύαμε παραμένουν επίκαιρα και αναγκαία. Η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και την ΕΕ, όχι μόνο βάζει στο “ψυγείο” όλες τις διεκδικήσεις μας, αλλά και συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων αλλάζοντάς τους όνομα. Κάθε μέτρο της κυβέρνησης, θα πρέπει να εγκριθεί από την ΕΕ και τους δανειστές και ξέρουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να το κάνουν.
Στους εκβιασμούς τους και τη χρεοκοπία τους, εμείς απαντάμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος.Η διαγραφή του χρέους, να σταματήσουμε να πληρώνουμε από το μόχθο μας τόκους και χρεολύσια.Η έξοδος απο την παγίδα του ευρώ και της ΕΕ, η κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες μας και όχι τους δανειστές, να βρούμε χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία μας, για την δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη.
Χρειάζεται να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων μας, για να σταματήσουμε την καταστροφή, Για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας λεηλάτησαν, μισθούς, συντάξεις, δουλειές , για να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι, για να ξανα ανοίξουμε κάθε εργασιακό χώρο υγείας και πρόνοιας που του έβαλαν λουκέτο, για να τσακίσουμε τους φασίστες και το ρατσισμό. Επιβάλοντας με τους αγώνες μας λεφτά για την υγεία και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν πράξη οι διεκδικήσεις μας απέναντι σε όλους αυτούς τους εκβιαστές που το μόνο που θέλουν είναι να συνεχιστούν τα μνημόνια και η λιτότητα.
Γι αυτό το κάλεσμα του συντονιστικού νοσοκομείων προς τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ, να προχωρήσουμε σε γενικές συνελεύσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και η πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων του Αγ.Σάββα και άλλων πρωτοβάθμιων νοσοκομείων σε Αττική και περιφέρεια που προχωρούν σε κινητοποιήσεις δείχνουν το δρόμο, με πρώτο βήμα στην Αθήνα την συγκέντρωση την Τετάρτη 11/3 στις 12:30μεσ στο υπ.υγείας. Αυτό το βήμα θα έπρεπε να στηριχθεί, να απλωθεί και να συνεχισθεί απο κάθε ομοσπονδία, πρωτοβάθμιο σωματείο και κάθε υγειονομικό. Χρειάζεται να δώσουμε συνέχεια με νέο γύρο συνελεύσεων για νέα κινητοποιήση στην υγεία.
Ταυτόχρονα συμμετέχουμε στο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 21 Μαρτίου στις 2μμ στην Ομόνοια και σε όλες τις πόλεις. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα συνδικάτα και τους αντιφασίστες και αντιρατσιστές για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να δοθεί ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, να μπουν βαθιά στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι.
Οργανώνουμε την πανεργατική απεργία της Πρωτομαγιάς για να γίνει η μεγάλη εργατική απάντηση σε νέα και παλιά μνημόνια. Για να ξεδιπλωθεί η δύναμη της εργατικής τάξης που μπορεί να επιβάλλει ότι όλα όσα παλεύαμε τα τελευταία πέντε χρόνια θα γίνουν πράξη, θα ξηλώσουμε όλους τους αντεργατικούς νόμους και θα πάρουμε πίσω όσα μας λεηλάτησαν αφεντικά και ΕΕ.


Τίποτα δεν θα μας χαριστεί, όλα μπορούμε να τα κερδίσουμε με τους αγώνες μας.

No comments: