6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, December 13, 2013

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/12 ΝΥΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΓΣ ΕΟΠΥΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Συνάδελφοι/σσες
Οι απεργία μας συνεχίζετε. Η επιτύχια της είναι πλέον εμφανής.
Μετά την δεύτερη εβδομάδα απεργίας ο Υπουργός Υγείας αναγκάζεται σε αναδίπλωση και επικοινωνιακές ακροβασίες. Προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι θέλει να προχωρήσει σε διάλογο, ότι έχει νέες προτάσεις, οτι ύπαρχει ένα χρονοδιάγραμμα για την λύση του προβλήματος και ένα σχέδιο πλαίσιο για την Υγεία. Είναι μια ψευδής αναδίπλωση, η οποία στόχο έχει να βγεί ο υπουργός πιο κερδισμένος έχοντας κερδίσει την κοινή γνώμη και διασπώντας την απεργία μας.
Δεν υπάρχει ούτε χρονοδιάγραμμα, ούτε προοπτική σε όσα εξαγγέλει.
Η πρόταση του υπουργού για το ΕΣΥ που με επικοινωνιακά κόλπα προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη ότι είναι πρόταση αναβάθμισης της δημόσιας υγείας, επέκτασης της πρωτοβάθμιας δημόσιας περίθαλψης και εμάς να μας παρουσιάσει σαν συντεχνία για να μας απομονώσει, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΟΥΤΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ- ΟΥΤΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ.
Ο υπουργός ψεύδεται ασύστολα.Στόχος του είναι να σπάσει την απεργία και τον αγώνα μας.
Διαλύει την παροχή περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, χωρλις να την αντικακαθιστά με κάτι καλύτερο. Στην ουσία κάνει τα δύο ένα, όπως εξαφάνισε τα νοσοκομεία συγχωνευοντάστα και φορτώνοντας όλη την τεράστια πίεση περίθαλψης στα εναπομείνοντα νοσοκομεία.
Για πια αναβάθμιση;
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΤΑ ΗΔΗ ΠΕΝΙΧΡΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ο Αδωνις με θράσος μας λέει ότι θα αναβαθμίσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και όλοι θα έχουμε εργασία.
Την ώρα που ανακοινώνουν στα ψυχιατρικά νοσοκομεία σε εκαντοντάδες συναδέλφους και συναδέλφισες ότι μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας “κινητικότητας”. Την ώρα που καταργούν ολόκληρες ειδικότητες στο ΕΣΥ όπως των οδηγών και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια η πλειοψηφία σε διαθεσιμότητα απόλυση και ακολουθούν για το 2014 χιλιάδες εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας. Ακόμα και τα νοσοκομεία που (μέχρι νεωτέρας) γλιτώνουν το κλείσιμο θα λάβουν 300 εκ ευρώ λιγότερα για το 2014, όταν η δουλειά σε αυτά έχει αυξηθεί και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Ράντζα, κλειστά κρεβάτια, τεράστια αναμονή, απλήρωτη υπερεργασία για τους εργαζόμενους, 2,5 εκ εργαζόμενοι χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης στην δημόσια περίθαλψη και υγεία είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν
Δεν υπάρχει εξασφάλιση για την βιωσιμότητα των μέτρων που εξαγγέλονται, διότι οι  δομές που προαναγγέλει δεν υπάρχουν. Συνάδελφοι τίποτε δεν έχει εξασφαλιστεί για κανέναν και για καμία ειδικότητα. Η αναδίπλωση του Υπουργού είναι ένα επικοινωνιακό κόλπο και προσπάθεια διάσπασης της απεργίας μας, συνεχίζουμε επιλέγουμε την συνέχιση της απεργίας μας σαν απάντηση.Δεν είμαστε μόνοι μας. Να συντονιστούμε από τα κάτω με τα υπόλοιπα σωματεία της υγείας (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ,συντονιστικό νοσοκομείων) αλλά και συνολικότερα (παιδεία, διοικητικοί, ΕΡΤ). 

-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΟ ΕΚΠΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ:
-ΔΕΥΤΕΡΑ 16/12 ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΕΔΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12ΜΕΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ


-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/12 7ΜΜ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΣΑΒΒΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 

No comments: