6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Sunday, December 8, 2013

ΝΥΣΤΕΡΙ - ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

11/12, 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, απεργοί ΕΟΠΥΥ,συγκέντρωση 12μεσ Υπ. Υγείας 
και στις ΥΠΕ στην περιφέρεια
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη βάζει απεργιακό λουκέτο πανελλαδικά όλη η υγεία, από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ μέχρι τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν την απεργία διαρκείας.
Μετά την Παρασκευή 29 Νοέμβρη, που χιλιάδες εργαζόμενοι στην υγεία πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ καλούνε σε νέα απεργιακή κινητοποίηση συντονισμένα, εκεί χρειάζεται να  βρεθούνε ξανά και οι απεργοί του ΕΟΠΥΥ. Η 29 Νοέμβρη ήταν μία από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας και η καλύτερη απάντηση στα σχέδια του Α.Γεωργιάδη. Μαζί με τους απεργούς υγειονομικούς από νοσοκομεία της Αθήνας και της περιφέρειας, των ψυχιατρικών νοσοκομείων και των απεργών του ΕΟΠΥΥ, βάδισαν και οι αγωνιστές εργαζόμενοι από την ΕΡΤ, οι απεργοί του Πανεπιστημίου Αθηνών, που κρατάνε μήνες τώρα την αντίσταση ενάντια στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Την Τετάρτη 11/12 απαιτούμε και από την νέα αριστερή πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ που έβγαλε το 35ο συνέδριο να αποφασίσει 24ωρη απεργία και να κατεβάσει όλο το δημόσιο στο δρόμο, σαν πρώτο βήμα για την στήριξη των αγώνων που εξελίσσονται σε πανεπιστήμια, Υγεία, ΕΡΤ, από τους διαθέσιμους στην εκπαίδευση, τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες του υπ.Οικονομικών, αλλά και να δώσει συνέχεια με απεργιακή κλιμάκωση με πενθήμερη απεργία σε όλο το δημόσιο.
Η απεργία διαρκείας των εργαζόμενων στον ΕΟΠΥΥ δείχνει το δρόμο. Έχει αναγκάσει τον Α.Γεωργιάδη να καταπιεί τους τσαμπουκάδες του και να προσπαθεί να βρει τρόπους να μαζέψει την απεργιακή αντίσταση και τον κίνδυνο να του βγει γενικός ξεσηκωμός στην υγεία.
Αυτός είναι ο δρόμος συντονισμένα που πρέπει να ακολουθήσει όλη η υγεία. Ένα απεργιακό μέτωπο των αγώνων των υγειονομικών θα σαρώσει τα αδίστακτα σχέδια του Γεωργιάδη και της Τροϊκανής κυβέρνησης.
Τις νέες μεγάλες περικοπές που ψήφισαν στο προϋπολογισμό του 2014. Τον νέο γύρο συγχωνεύσεων-κλεισιμάτων Νοσοκομείων, τις χιλιάδες νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις εργαζομένων στο χώρο της υγείας, με συνοπτικές διαδικασίες. Η αρχή ήδη γίνεται με την διάλυση του ΕΟΠΥΥ και τις χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις των εργαζόμενων, με τους οδηγούς των νοσοκομείων, που η κινητικότητα τους, είναι δρόμος για απολύσεις και κατάργηση οργανικών θέσεων. Τα νέα χαράτσια των 25 ευρώ για νοσηλεία και 1 ευρώ για κάθε συνταγή, δίπλα στο 5ευρω της εισόδου στα νοσοκομεία. Το μπλοκάρισμα των προσλήψεων που έχει φτάσει στα όριά της την λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.
Χρειαζόμαστε λεφτά για τα νοσοκομεία και μόνιμο προσωπικό, όχι περικοπές, λουκέτα και απολύσεις.
Γι' αυτό η 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ είναι ένα ακόμα βήμα για να ανοίξουμε συντονισμένα το απεργιακό μέτωπο και να κλιμακώσουμε για να κερδίσουμε την μάχη με την κυβέρνηση Σαμαρά.
Το συντονιστικό νοσοκομείων Αττικής έπαιξε κρίσιμο ρόλο για να γίνει η 29Νοέμβρη και να βρεθούμε όλοι μαζί οι υγειονομικοί του ΕΣΥ, μαζί με τους απεργούς του ΕΟΠΥΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων από τους συντονισμούς της περιφέρειας.
Με την αυτοπεποίθηση που μας γεμίζει αυτή η επιτυχία να πάμε να οργανώσουμε την απεργία που καλούνε ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη, ανοίγοντας με την επιτυχία της απεργίας το δρόμο για να κλιμακώσουμε, πιέζοντας όλους, ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ και την ομοσπονδία των εργαζόμενων στον ΕΟΠΥΥ να πάνε αποφασιστικά και συντονισμένα. Να οργανώσουμε στους χώρους περιοδείες, συνελεύσεις, μαζέματα των επιτροπών αγώνα, συζητήσεις για να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας, να περιφρουρήσουμε την απεργία και να κατέβουμε μαζικά με τα πανό των σωματείων μας στο υπ. Υγείας και στις ΥΠΕ στην επαρχία σε έναν πανυγειονομικό ξεσηκωμό που θα συνταράξει την τροϊκανή κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ



No comments: