6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, December 17, 2013

ΝΥΣΤΕΡΙ 16/12, ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δεν θα περάσουν κλεισίματα και απολύσεις 
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Ο Υπ.Υγείας ανακοίνωσε και επίσημα ότι το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας στο ΕΣΥ είναι προ των πυλών. Με το νέο έτος προχωρά άμεσα σε 930 διαθεσιμότητες εργαζομένων από τα Νοσοκομεία της επαρχίας και στο κλείσιμο περιφερειακών Νοσοκομείων και κλινικών. Δεν άφησε απέξω ούτε τους οδηγούς παρόλο που αναγκάστηκε να παγώσει προσωρινά την διαθεσιμότητά τους.
Οι αγώνες μας είναι η μόνη απάντηση σε αυτή την καταστροφική πολιτική. Το έδειξε η 29 Νοέμβρη που ήταν μία από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας, έδωσε αυτοπεποίθεση στα αγωνιζόμενα κομμάτια και ήταν η καλύτερη απάντηση στα σχέδια του Α. Γεωργιάδη.
Την Πέπμτη 19/12 ξεσηκώνεται όλη η Ήπειρος, εργαζόμενοι απο νοσοκομεία και κέντρα υγείας όπως οι εργαζόμενοι απο το νοσοκομείο της Πρέβεζας ετοιμάζονται να κατέβουν μαζικά με πούλμαν και να συμμετέχουν στο πανυγειονομικό συλλάλητήριο που θα γίνει στα Γιάννενα
Σε μια σειρά συνελεύσεις στο ΨΝΘ, στα Χανιά, στην Κέρκυρα μπαίνουν αγωνιστικές προτάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις και κλιμάκωση. Στην Ικαρία η συνέλευση αποφάσισε ότι θα απαντήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις και λειτουργική κατάληψη σε οποιαδήποτε απόλυση.
Στην Αθήνα οι οδηγοί οργανώθηκαν απο τα κάτω με πρωτοβουλία και στήριξη του συντονιστικού νοσοκομείων Αττικής για να φτάσουν να απεργήσουν με κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ και να αναγκάσουν τον Άδωνι να παγώσει έστω και προσωρινά την οριζόντια διαθεσιμότητα.
Την Τετάρτη 18/12 το συντονιστικό μας καλεί μέσα απο αποφάσεις συνελευσεών ή των ΔΣ των σωματείων μας να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλούν ΑΔΕΔΥ και μια σειρά απο διαθέσιμοι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να αντιστέκονται, οι απεργοί του ΕΚΠΑ,οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί, οι καθαρίστριες του υπ.οικονομικών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ,οι απεργοί του ΕΟΠΥΥ.
Η απεργία διαρκείας των εργαζόμενων στον ΕΟΠΥΥ δείχνει το δρόμο. Έχει αναγκάσει τον Α.Γεωργιάδη να καταπιεί τους τσαμπουκάδες του και να προσπαθεί να βρεί τρόπους να μαζέψει την απεργιακή αντίσταση και τον κίνδυνο να του βγεί γενικός ξεσηκωμός στην υγεία.
Αυτός είναι ο δρόμος συντονισμένα που πρέπει να ακολουθήσει όλη η υγεία. Ένα απεργιακό μέτωπο των υγειονομικών θα σαρώσει τα αδίστακτα σχέδια του Γεωργιάδη και της Τροϊκανής κυβέρνησης. Τις νέες μεγάλες περικοπές που ψήφισαν στο προϋπολογισμό του 2014. Τον νέο γύρο συγχωνεύσεων-κλεισιμάτων Νοσοκομείων, τις χιλιάδες νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις εργαζομένων στο χώρο της υγείας, με συνοπτικές διαδικασίες. Τα νέα χαράτσια των 25 ευρώ για νοσηλεία και 1 ευρώ για κάθε συνταγή, δίπλα στο 5ευρω της εισόδου στα νοσοκομεία.
Χρειαζόμαστε λεφτά για τα νοσοκομεία και μόνιμο προσωπικό, όχι περικοπές, λουκέτα και απολύσεις. Να απλώσουμε τον οριζόντιο συντονισμό των νοσοκομείων σε Αττική και περιφέρεια για να στηρίξουμε έναν απεργιακό αγωνιστικό ξεσηκωμό που θα συνταράξει την τροϊκανή κυβέρνηση
Συνάδελφοι/σες 
Εμπρός για γύρο συνελεύσεων πανελλαδικά που να αποφασίσουν αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις, με κορύφωση 48ωρη απεργία και στην συνέχεια να κλιμακώσουμε με 48ωρες επαναλαμβανόμενες και πανελλαδική κινητοποίηση που να βουλιάξει η Αθήνα και το Υπ.Υγείας. Ταυτόχρονα στις αποφάσεις μας να απαιτήσουμε απο ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ να προχωρήσουν σε αυτό το βηματισμό.
Να συντονιστούμε με τα άλλα απεργιακά κομμάτια σε παιδεία, πανεπιστήμια, ΕΡΤ, ΕΟΠΥΥ, κλπ.
Να ανοίξουμε συντονισμένα το απεργιακό μέτωπο και να κλιμακώσουμε για να κερδίσουμε την μάχη με την κυβέρνηση Σαμαρά.



No comments: