6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, December 3, 2013

ΝΥΣΤΕΡΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 6 ΚΑΙ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζί - συγκέντρωση 12μεσ προπύλαια
Απεργοί ΕΟΠΥΥ, πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων, εργαζόμενοι ΕΡΤ, απεργοί των πανεπιστημίων, σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ- 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ
Συγκέντρωση 12μεσ υπ.υγείας και στις ΥΠΕ στην περιφέρεια

Tην Παρασκευή 29 Νοέμβρη, χιλιάδες εργαζόμενοι στην υγεία πλημμύρησαν τους δρόμους της Αθήνας ήταν μία από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας και η καλύτερη απάντηση στα σχέδια του Α.Γεωργιάδη. Μαζί με τους απεργούς υγεονομικούς απο νοσοκομεία της Αθήνας και της περιφέρειας, των ψυχιατρικών νοσοκομείων και των απεργών του ΕΟΠΥΥ, βάδισαν και οι αγωνιστές εργαζόμενοι απο την ΕΡΤ, οι απεργοί του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου, που κρατάνε μήνες τώρα την αντίσταση ενάντια στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Αυτός ο απεργιακός συντονισμός των αγωνιζόμενων κλάδων απο τα κάτω και όσο απλώνεται ανοίγει την δυνατότητα να σταματήσουμε την αδίστακτη τροικανή συμμορία Σαμαρά Βενιζέλου.Δυναμώνει την πίεση σε κάθε ηγεσία ομοσπονδίας, αλλά και στην ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση.
Για αυτό κανένας υγειονομικός κανένα πρωτοβάθμιο σωματείο νοσοκομείων, δεν πρέπει να λείψει απο το επόμενο βήμα που θα γίνει την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη στις 12μεσ στα προπύλαια, διαδηλώνουμε όλοι μαζί ενάντια στα κλεισίματα και τις διαθεσημότητες, ενάντια στον νέο προυπολογισμό που φέρνει νέες μεγάλες περικοπές που βάζουν στο στόχο κάθε κοινωνική υπηρεσία, κάθε σχολειό, νοσοκομείο, πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ, δημοτική υπηρεσία. Ιδιαίτερα για τις δαπάνες της Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης φέρνει περικοπές που αγγίζουνε τα 2,26 δις.€ σε σχέση με το 2013.
Η απεργία διαρκείας των εργαζόμενων στον ΕΟΠΥΥ δείχνει το δρόμο που συντονισμένα πρέπει να ακολουθήσει όλη η υγεία. Ένα απεργιακό μέτωπο των αγώνων των υγειονομικών θα σαρώσει τα αδίστακτα σχέδια του Γεωργιάδη και τηςΤροικανής κυβέρνησης.Τις νέες περικοπές που θα ψηφίσουν στο προυπολογισμό του 2014. Τον νέο γύρο συγχωνεύσεων-κλεισιμάτων Νοσοκομείων,τις χιλιάδες νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις εργαζομένων στο χώρο της υγείας, με συνοπτικές διαδικασίες. Η αρχή ήδη γίνεται με τους οδηγούς ασθενοφόρων, που η κινητικότητα τους, είναι δρόμος για απολύσεις και κατάργηση οργανικών θέσεων. Τα νέα χαράτσια των 25 ευρώ για νοσηλεία και 1 ευρώ για κάθε συνταγή, δίπλα στο 5ευρω της εισόδου στα νοσοκομεία.Την διάλυση του ΕΟΠΥΥ και τις χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις των εργαζόμενων. Το μπλοκάρισμα των προσλήψεων που έχει φτάσει στα οριά της την αναγκαία λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.
Χρειαζόμαστε λεφτά για τα νοσοκομεία και μόνιμο προσωπικό, όχι περικοπές, λουκέτα και απολύσεις.
Γι'αυτό η 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ είναι ένα ακόμα βήμα για να ανοίξουμε συντονισμένα το απεργιακό μέτωπο και να κλιμακώσουμε για να κερδίσουμε την μάχη με την κυβέρνηση Σαμαρά.
Το συντονιστικό νοσοκομείων Αττικής έπαιξε κρισιμο ρόλο για να γίνει η 29Νοέμβρη και να βρεθούμε όλοι μαζί οι υγειονομικοί του ΕΣΥ, μαζί με τους απεργούς του ΕΟΠΥΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων απο τους συντονισμούς της περιφέρειας, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες ενωτικά οργανώνοντας απο τα κάτω κέρδισαν ΔΣ και γενικές συνελεύσεις σωματείων κόντρα σε δυνάμεις που δεν ήθελαν το κατέβασμα στις 29Νοέμβρη, αποδείχτηκε ότι το συντονιστικό άνοιξε δρόμο και είχε δίκιο και αυτοί άδικο.
Με την αυτοπεποίθεση που μας γεμίζει αυτή η επιτυχία να πάμε να οργανώσουμε την απεργία που καλεί η ΠΟΕΔΗΝ στις 11 Δεκέμβρη, ανοίγοντας με την επιτυχία της απεργίας το δρόμο για να κλιμακώσουμε, πιέζοντας όλους, ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ και την ομοσπονδία των εργαζόμενων στον ΕΟΠΥΥ να πάνε αποφασιστικά και συντονισμένα.
Για της 11Δέκεμβρη, να οργανώσουμε στους χώρους περιοδείες, συνελεύσεις, μαζέματα των επιτροπών αγώνα, συζητήσεις για να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας, να περιφρουρήσουμε την απεργία και να κατέβουμε μαζικά με τα πανώ των σωματείων μας στο υπ. Υγείας και στις ΥΠΕ στην επαρχία σε έναν πανυγειονομικό ξεσηκωμό που θα συνταράξει την τροικανή κυβέρνηση.


ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ - ΝΙΚΑΜΕ


No comments: