6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, November 20, 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΥΣΤΕΡΙ ΕΟΠΥΥ, ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες, απέναντι στα καταστροφικά σχέδια που με πολλούς τρόπους ο υπουργός υγείας έχει ανακοινώσει, δεν υπάρχει άλλη απάντηση απο τον δρόμο του αγώνα.

Στην γενική μας συνέλευση να αποφασίσουμε ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με την μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών με μοναδικό στόχο να σταματήσουμε το σφαγείο που ετοιμάζουνε σε εμάς και την δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Να ορθώσουμε το αναστημά μας σε όλους όσους μας θέλουν θυσία στις μνημονιακές δεσμεύσεις και τους τροικανούς στόχους για να ικανοποιηθούνε οι τοκογλύφοι δανειστές.

Να απαντήσουμε ξεκάθαρα, ενωτικά και μαζικά στον τροικανό υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι τα σχεδιά του δεν θα περάσουν. Αυτόν τον σχιζοφρενή τροικανό, που μας απειλεί όλους με το πριόνι των λουκέτων, των περικοπών και των απολύσεων, μπορούμε και πρέπει να τον σταματήσουμε.

Δεν έχει καμιά αξία η συζήτηση, ή η αναμονή για την όποια αξιολόγηση, για αντικειμενικά κριτήρια ή αν υπάρχει καμιά λογική στα σχεδιά τους. Ο στόχος είναι ένας, να μαζευτούν τα δις ευρώ για τόκους και τοκοχρεωλύσια, να ξεπληρωθούν οι δανειστές και για αυτό ο Αδωνις βιάζεται να υλοποιήσει τις επίθεσεις στην δημόσια υγεία. Με κλεισίματα, συγχωνεύσεις και υποχρηματοδότηση που οδηγούνε στην συρρίκνωση του δημόσιου τομέα υγείας και ταυτόχρονα στην ασύδοτη πριμοδότηση μεγάλων κερδοσκοπικών εταιρειών που επενδύουν στην υγεία.

Για αυτό βάζει στόχο να διαλύσει την δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Να καταργήσει τα Πολυϊατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, με αιφνιδιαστικό κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υπηρεσιών υγείας, στέλνοντας στην μαζική διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους και στην απόλυση 1200 γιατρούς και πιθανά 2500 υπαλλήλους.
Και αυτό είναι μια κεντρική επιλογή για την κυβέρνηση Σαμαρά που την απλώνει παντού.

Στον προυπολογισμό με βαθιές περικοπές των κρατικών δαπανών υγείας, με νέα μείωση το 2014 των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων κατά 300 εκατ. ευρώ, της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 370 εκατ. ευρώ και της κρατικής επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ.

Με νέο γύρο συγχωνεύσεων και καταργήσεων Νοσοκομείων και διαθεσιμοτήτων και στο ΕΣΥ. Σφυρίζοντας αδιάφορα για την υγειονομική βόμβα των κλειστών ΜΕΘ, των ράντζων στους διαδρόμους, των υποστελεχωμένων Τμημάτων- Κλινικών των Νοσοκομείων, των ελλείψεων εξοπλισμού, υγειονομικού υλικού, φαρμάκων. Η ίδια εικόνα στα σχολεία, στα πανεπιστήμια σε κάθε κοινωνική υπηρεσία.

Μόνο μια απάντηση υπάρχει σε αυτή την καταστροφή.
Μας την δείχνουν οι απεργοί στα πανεπιστήμια που αλύγιστα συνεχίζουνε για 11η βδομάδα απεργίας, με απεργιακές επιτροπές που οργανώνουν τον αγώνα τους και την περιφρούρηση της απεργίας απο την απεργοσπασία. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που συνεχίζουν πανελλαδικά τον αγώνα τους, παρόλη την καταστολή των ΜΑΤ, εδώ και πέντε μήνες. Οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών που δεν αποδέχονται τις απολύσεις και κυνηγάνε τους τροικανούς.Τό ίδιο οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί που βγήκαν σε διαθεσιμότητα. Όλοι αυτοί ενωμένοι και με μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία μας καλούν σε συντονισμένη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 21/11 στις 12μεσ στα προπύλαια. Να βρεθούμε και εμείς μαζί τους.

Και ξανά στις 29 Νοέμβρη, να επιδιώξουμε τον κοινό πανυγειονομικό βηματισμό. Η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε 24ωρη απεργία και καλεί σε συλλαλητήριο 12μεσ έξω απο το υπ.Υγείας, μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων απο την περιφέρεια και την Αθήνα και το συντονιστικό νοσοκομείων Αττικής, να βρεθούμε και εμείς εκεί, μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς.

Μπορούμε να νικήσουμε. Το πρώτο βήμα σε αυτή την σκληρή αναμέτρηση να βγούμε και εμείς μπροστά με επαναλαμβανόμενες απεργίες. Να αποφασίσουμε απεργιακή επιτροπή που μαζί με το ΔΣ να οργανώσουνε τον αγώνα, την περιφρούρηση της απεργίας, το να μπεί απεργιακό λουκέτο σε κάθε μεγάλη και μικρή δομή του ΕΟΠΥΥ, αλλά και τον συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ. 

Να ξεσηκώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και τις γειτονιές,κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, εργαζόμενο και συνταξιούχο σε κοινό αγώνα, αποκαλύπτοντας αυτό που κρύβει ο ‘Αδωνις με τα ψεματά του, ότι σαν αρπακτικά αυτή η κυβέρνηση και ο υπ.υγείας τους αρπάζουνε το δικαίωμα και την πρόσβαση στην δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγεία και περίθαλψη.

Κάνοντας αυτά να ανοίξουμε το δρόμο για μια απεργιακή κλιμάκωση και έναν απεργιακό συντονισμό που θα βάλει τέλος στα σχέδια του Άδωνι αλλά και όλης της τροικανής κυβέρνησης Σαμαρά.

ΝΥΣΤΕΡΙ                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20/11

No comments: