6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, November 12, 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΑΔΕΔΥ ΠΕΜΠΤΗ 14/11, ΑΠΟ 12μεσ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή της, σήμερα, Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013, αποφάσισε την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας σε όλο το Δημόσιο Τομέα και στις υπηρεσίες την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013, από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναλυτικά αποφάσισε:

  1. Να συνεχίσει τις δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας - κινητικότητας που επιτείνει τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και οδηγεί στην απόλυση και την ανεργία χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.

  1. Να καταγγείλει την ενεργοποίηση της τροπολογίας των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ  με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν απογράφησαν καθώς απεργούσαν. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η Κυβέρνηση ουσιαστικά ποινικοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.

  1. Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 στα Προπύλαια.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

No comments: