6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, November 20, 2013

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΕΝΓΕ, ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μεσ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ,
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

ΚΑΛΟΥΝΕ ΟΕΝΓΕ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στις 29 Νοέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε. Η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε 24ωρη απεργία και καλεί στο συλλαλητήριο 12μεσ έξω απο το υπ.Υγείας, μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων απο περιφέρεια και Αθήνα και το συντονιστικό νοσοκομείων Αττικής. Απαντάμε μαζικά στον τροικανό υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που ανοιχτά δηλώνει υπερασπιστής των ιδιωτικών αρπακτικών στην υγεία, ότι κυνηγά την δόξα των απολύσεων και ότι ΔΕΝ γίνεται όλοι να έχουμε πρόσβαση στην δημόσια υγεία και περίθαλψη. Αυτόν τον σχιζοφρενή τροικανό που μας απειλεί όλους με το πριόνι των λουκέτων, των περικοπών και των απολύσεων πρέπει και μπορούμε να τον σταματήσουμε

Ο στόχος είναι να μαζευτούν τα δις ευρώ για τόκους και τοκοχρεωλύσια, να ξεπληρωθούν οι δανειστές και για αυτό ο Αδωνις βιάζεται να υλοποιήσει τις επίθεσεις στην δημόσια υγεία. Με κλεισίματα, συγχωνεύσεις και υποχρηματοδότηση που οδηγούνε στην συρρίκνωση του δημόσιου τομέα υγείας και ταυτόχρονα στην ασύδοτη πριμοδότηση μεγάλων κερδοσκοπικών εταιρειών που επενδύουν στην υγεία.

Με βαθιές περικοπές των κρατικών δαπανών υγείας, με νέα μείωση το 2014 των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων κατά 300 εκατ. ευρώ, της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 370 εκατ. ευρώ και της κρατικής επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ.

Βάζει στόχο να διαλύσει την δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Καταργεί τα Πολυϊατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, με αιφνιδιαστικό κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υπηρεσιών υγείας, στέλνοντας στην μαζική διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους και στην απόλυση 1200 γιατρούς και πιθανά 2500 υπαλλήλους. Ελαχιστοποιεί τις παροχές του ΕΟΠΥΥ με τις αντιλήψεις περί «βασικού πακέτου» και συνεχίζει την υποχρηματοδοτησή του.

Ξεκινά νέο γύρο συγχωνεύσεων και καταργήσεων Νοσοκομείων της περιφέρειας.Ενώ υπονομεύει τις δομές ψυχικής υγείας, και προχωρά στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων Σφυρίζοντας αδιάφορα για την υγειονομική βόμβα των κλειστών ΜΕΘ, των ράντζων στους διαδρόμους, των υποστελεχωμένων Τμημάτων- Κλινικών των Νοσοκομείων, των ελλείψεων εξοπλισμού, υγειονομικού υλικού ,φαρμάκων.

Σπρώχνει το νοσοκομείο να λειτουργεί σαν εταιρεία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, επιβάλοντας τα χαράτσια των 25 ευρώ για νοσηλεία στα Νοσοκομεία και 1 ευρώ για κάθε συνταγή, αλλά και με την προώθηση των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα οποία οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους. Προετοιμάζει έτσι και την ανοιχτή ιδωτικοποίηση ολόκληρων κοματιών της λειτουργίας των νοσοκομείων, δίπλα στον καθαρισμό, την φύλαξη, τα μαγειρεία, κλπ.

Μόνο μια απάντηση υπάρχει σε αυτή την καταστροφή.
Το δρόμο μάς τον δείχνουν οι απεργοί στα πανεπιστήμια που αλύγιστα συνεχίζουνε για 11η βδομάδα απεργίας, με απεργιακές επιτροπές που οργανώνουν τον αγώνα τους και την περιφρούρηση της απεργίας απο την απεργοσπασία. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που συνεχίζουν πανελλαδικά τον αγώνα τους, παρόλη την καταστολή των ΜΑΤ. Οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών που δεν αποδέχονται τις απολύσεις και κυνηγάνε τους τροικανούς.Όλοι αυτοί και μια σειρά εργασιακοί χώροι μας καλούν σε συντονισμένη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 21/11 στις 12μεσ στα προπύλαια.

Χρειάζεται οι υγειονομικοί να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας και να κλιμακώσουμε απεργιακά. 
Ήδη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στα λουκέτα και τις απολύσεις.Το ίδιο χρειάζεται να κάνει και η ΠΟΕΔΗΝ.


Με αποφάσεις των ΔΣ των σωματείων μας και με γενικές συνελεύσεις να κερδίσουμε την συμμετοχή του σωματείου μας στην απεργιακή κινητοποίηση, δίπλα στους νοσοκομειακούς γιατρούς που έχουν 24ωρη απεργία και στα νοσοκομεία που ανεβαίνουν μαζικά απο την επαρχία. Να απεργήσουμε συντονισμένα όλοι μαζί και να οργανώσουμε το μαζικό κατέβασμα με τα πανώ των νοσοκομείων μας, στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 29/11 στις 12μεσ στο υπ.Υγείας Ανοίγοντας το δρόμο για μια απεργιακή κλιμάκωση που θα βάλει τέλος στα σχέδια του Άδωνι αλλά και όλης της τροικανής κυβέρνησης Σαμαρά.

ΝΥΣΤΕΡΙ -                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19/11

No comments: