6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, November 25, 2013

29 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Διαλύουνε ψυχική υγεία, ΕΟΠΥΥ, νοσοκομεία ΕΣΥ

περικοπές δις ευρώ στην υγεία - μαζικές διαθεσιμότητες απολύσεις

29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
24ωρη απεργία ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ (24ωρη επαρχία και Αττική στάση εργασίας 11 με 3μμ) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μεσ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ
Αφετηρία για συντονισμένη απεργία διαρκείας σε όλη την υγεία

Οι εργαζόμενοι τουΕΟΠΥΥ δείχνουν το δρόμο, από 25 Νοέμβρη έχουν ξεκινήσει επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στα λουκέτα και τις απολύσεις. Στις 29 Νοέμβρη απεργούν ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων απο περιφέρεια και Αθήνα, τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και το συντονιστικό νοσοκομείων Αττικής, καλούν 12μεσ συγκέντρωση στο υπ.Υγείας.
Ενωμένοι όλοι μαζί να δώσουμε την απάντηση που αξίζει στον τροικανό υπ. Υγείας, που μας απειλεί όλους με το πριόνι των λουκέτων, των περικοπών και των απολύσεων, που ανοιχτά δηλώνει υπερασπιστής των ιδιωτικών αρπακτικών στην υγεία και ότι κυνηγά την δόξα των απολύσεων.Ο στόχος είναι να μαζευτούν τα δις ευρώ για τόκους και τοκοχρεωλύσια, να ξεπληρωθούν οι δανειστές και για αυτό ο Αδωνις βιάζεται να υλοποιήσει τις επίθεσεις στην δημόσια υγεία. Με κλεισίματα, συγχωνεύσεις και υποχρηματοδότηση που οδηγούνε στην συρρίκνωση του δημόσιου τομέα υγείας και ταυτόχρονα στην ασύδοτη πριμοδότηση μεγάλων κερδοσκοπικών εταιρειών που επενδύουν στην υγεία. Δεν είναι τυχαίο ότι επιταχύνει την καταστροφική πολιτική του.
Προχωρά σε βαθιές περικοπές των κρατικών δαπανών υγείας, με νέα μείωση το 2014 των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων κατά 300 εκατ. ευρώ, της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 370 εκατ. ευρώ και της κρατικής επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα νοσοκομεία σε κράχ και λουκέτα.
Βάζει στόχο να διαλύσει την δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Καταργεί τα Πολυϊατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, με αιφνιδιαστικό κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υπηρεσιών υγείας, στέλνοντας στην μαζική διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους και στην απόλυση 1200 γιατρούς και πιθανά 2500 υπαλλήλους. Ελαχιστοποιεί τις παροχές του ΕΟΠΥΥ με τις αντιλήψεις περί «βασικού πακέτου» και συνεχίζει την υποχρηματοδοτησή του.
Γκρεμίζει την ψυχική υγεία, ανοίγει το δρόμο για το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων, μεταφέροντας κλινικές, στέλνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και χιλιάδες ασθενείς στο πουθενά.
Ταυτόχρονα ξεκινά νέο γύρο συγχωνεύσεων και καταργήσεων Νοσοκομείων της περιφέρειας, σφυρίζοντας αδιάφορα για την υγειονομική βόμβα των κλειστών ΜΕΘ, των ράντζων στους διαδρόμους, των υποστελεχωμένων Κλινικών των Νοσοκομείων, των ελλείψεων εξοπλισμού, υγειονομικού υλικού ,φαρμάκων.
Ετοιμάζει την κατάργηση ολόκληρης ειδικότητας απο τα νοσοκομεία, των οδηγών, υποτίθεται για να καλύψει τα κενά στο ΕΚΑΒ, αφήνοντας ανοιχτό (βλέπε διαθεσιμότητα απόλυση) το τι θα γίνει με όσους περισσεύουν απο την λίστα που χρειάζεται το ΕΚΑΒ.
Θα τον αφήσουμε να χτυπάει τον καθένα μας ξεχωριστά και να δημαγωγεί στρέφοντας τον ένα απέναντι στον άλλο, σπρώχνοντας να μοιραστούμε τα απομεινάρια που θα έχουν απομείνει των δομών υγείας του προσωπικού και της πενιχρής χρηματοδότησης.
Μπορούμε και πρέπει να τον σταματήσουμε.Μόνο μια απάντηση υπάρχει σε αυτή την καταστροφή. Απεργία διαρκείας ενωμένοι όλοι μαζί απέναντι σε αυτή την πολιτική.
Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ και του ΕΣΥ να πλημμυρίσουμε συντονισμένα και μαζικά το υπ υγείας, κάνοντας τις 29 Νοέμβρη αφετηρία για ενα παυγειονομικό απεργιακό ξεσηκωμό διαρκείας.
Το δρόμο μάς τον δείχνουν οι απεργοί στα πανεπιστήμια που αλύγιστα συνεχίζουνε για 12η βδομάδα απεργίας, με απεργιακές επιτροπές που οργανώνουν τον αγώνα τους και την περιφρούρηση της απεργίας απο την απεργοσπασία. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που συνεχίζουν πανελλαδικά τον αγώνα τους, παρόλη την καταστολή των ΜΑΤ. Οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών που δεν αποδέχονται τις απολύσεις και κυνηγάνε τους τροικανούς.
Να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας και να κλιμακώσουμε απεργιακά.Να βαδίσουμε μαζί με τους απεργούς του ΕΟΠΥΥ που αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στα λουκέτα και τις απολύσεις.Το ίδιο χρειάζεται να κάνει ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ συντονισμένα με την ΠΟΣ ΕΟΠΥΥ.

Με αποφάσεις των ΔΣ των σωματείων μας και με γενικές συνελεύσεις να κερδίσουμε την συμμετοχή του σωματείου μας στην απεργιακή κινητοποίηση με μαζικό κατέβασμα, στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 29/11 στις 12μεσ στο υπ.Υγείας, δίπλα στους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, τα ψυχιατρεία και στα νοσοκομεία που ανεβαίνουν μαζικά απο την επαρχία. 
Να απεργήσουμε συντονισμένα όλοι μαζί ανοίγοντας το δρόμο για μια απεργιακή κλιμάκωση που θα βάλει τέλος στα σχέδια του Άδωνι αλλά και όλης της τροικανής κυβέρνησης Σαμαρά.



No comments: