6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, January 25, 2012

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ-ΟΧΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,
ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Έφτασαν στα νοσοκομεία τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, του νέου μισθολόγιου-φτωχολόγιου. Πρόκειται για πραγματική σφαγή των μισθών μας. Μειώσεις που αγγίζουν το 30% και πάνω. Συνεχίζουν το πριόνισμα των μισθών μας, μετά τις περικοπές σε δώρα και επιδόματα, μετά την έκτατη εισφορά, τα χαράτσια, την μείωση του αφορολόγητου στις 5000 ευρώ.
Ο κάθε υγειονομικός δεν νιώθει παρά οργή και θυμό για όλους αυτούς τους αλήτες της Κυβέρνησης και της Τρόικας, που στρογγυλοκάθονται στα υπουργεία και στα άνετα γραφεία τους, αγκαλιά με τραπεζίτες με παχυλούς μισθούς, που το μόνο που ξέρουν είναι να μας πετσοκόβουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα ταμεία και τις δουλειές μας.
Όλοι τους, ΠΑΣΟΚ ΝΔ Φασίστες, μιλάνε για εθνική σωτηρία και εννοούν να σώσουν τα σεντούκια των Ελλήνων καπιταληστών. Χαράτσια, εφεδρεία-απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων για μας, φοροαπαλλαγές και δώρα δισεκατομμυρίων για τραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανους.
Ξερνάνε ψέματα συνέχεια, ότι το νέο μισθολόγιο θα ενίσχυε τους χαμηλόμισθους και θα έσπαγε τις ανισότητες. Εκβιάζουν, ότι αν δεν υπογράψουμε νέα μνημόνια και δεν συνεχίσουμε να πληρώνουμε τους δανειστές μας δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, ενώ την ίδια ώρα, μας κλέβουν τους μισθούς, κάνουνε στάση πληρωμών στα δεδουλευμένα και στην χρηματοδότηση των νοσοκομείων, που τα αφήνουνε να ρημάζουν.
Μιλάνε για το κίνδυνο να χάσουμε την δουλειά μας, ενώ έχουν οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και ετοιμάζονται για 150.000 απολύσεις στο δημόσιο με την αξιολόγηση. Θα δώσουμε εξετάσεις και τεστ λένε για να βρεθούνε οι άξιοι που θα συνεχίσουν να δουλεύουν. Έχουν το θράσος να μιλάνε για αξιολόγηση όταν οι μαζικές ελλείψεις σε προσωπικό και οι περικοπές διαλύουν ότι έχει μείνει όρθιο στο ΕΣΥ και τα νοσοκομεία λειτουργούν μόνο επειδή βάζουμε πλάτη σαν εργαζόμενοι.
Συνάδελφοι/σες, καιρός όλους αυτούς, να τους περάσουμε από την δικιά μας αξιολόγηση. Η επιτυχία της απεργίας στην 17 Γενάρη, οι πάνω από 80 μέρες απεργία της Ελληνικής χαλυβουργίας, η απεργία διαρκείας στην Ελευθεροτυπία, ο αγώνας των εργαζόμενων στο ΑΛΤΕΡ που έχουν πάρει στα χέρια τους το κανάλι και έχει γίνει η φωνή κάθε απεργίας και όλων όσων αγωνίζονται δείχνει το δρόμο. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Παντού έχουμε ανυποχώρητους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, τα κλεισίματα και τις περικοπές.
Οι υγειονομικοί και όλο το δημόσιο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ να βάλει μπροστά εδώ και τώρα ένα απεργιακό πρόγραμμα διαρκείας. Τι ακριβώς περιμένουν, να αρχίσουν οι απολύσεις ή να μην υπάρχει καθόλου μισθός. Να απορρίψουν την αξιολόγηση και τις απολύσεις και να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις και μισθούς στο επίπεδο τουλάχιστον του 2009.
Το κίνημά μας έριξε την κυβέρνηση του ΓΑΠ με τις τεράστιες πανεργατικές απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις και τις απεργίες διαρκείας. Με αυτό τον τρόπο θα ξεμπερδέψουμε και με την κυβέρνηση Παπαδήμου, με ένα κίνημα δυνατό και με διάρκεια που θα πάρει πίσω, όλα όσα μας άρπαξαν. Στους εκβιασμούς για χρεοκοπία, να σταματήσουμε να πληρώνουμε τόκους και χρεολύσια για τους τραπεζίτες. Εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε καλύτερα κάτω από τον έλεγχό μας, χωρίς διοικητές, υπουργούς, τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα, να βάλουμε σε λειτουργία τα νοσοκομεία μας, τις υπηρεσίες και όλη την κοινωνία.
Συνάδελφοι/σες, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ, Η ΟΡΓΗ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ, σε κάθε νοσοκομείο να φτιάξουμε ή να ενεργοποιήσουμε τις επιτροπές αγώνα, να προχωρήσουμε τώρα σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις για απεργιακό αγώνα διαρκείας να προχωρήσουμε στην ενεργοποίηση απεργιακού ταμείου και να συντονιστούμε τα νοσοκομεία από τα κάτω μέχρι την νίκη.

No comments: