6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, January 10, 2012

17 ΓΕΝΑΡΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17ΓΕΝΑΡΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ, ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΝΑΠ

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ,
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, ΤΟΝ ΑΛΤΕΡ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Απεργία στις 17 Γενάρη και συγκέντρωση 11:00πμ στην Κλαυθμώνος, αποφάσισαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας και Λαυρίου, συμπαράσταση για τους εργαζόμενους στην Ελληνική Χαλυβουργία, στο Αλτερ, στην Γερολυμάτος, ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές.
Είναι κομμάτι του ίδιου αγώνα που έδωσαν και δίνουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, ενάντια στις προκλητικές επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματά τους, τις περικοπές, το πετσόκομμα των μισθών, την εφεδρεία και τις απολύσεις.
Συνάδελφοι/ες, Αν τα σχέδια του Λοβέρδου υλοποιηθούν, πρακτικά το ΕΣΥ πολύ σύντομα δεν θα υπάρχει. Η υποχρηματοδότηση και οι περικοπές διαλύουν ότι είχε μείνει από την δημόσια υγεία και περίθαλψη.
Η εφεδρεία και οι ωμές απολύσεις δεν αφορούν μόνο τους συνάδελφους του ιδιωτικού τομέα, το σφαγείο 150.000 απολύσεων είναι μπροστά μας, ανεξάρτητα από ηλικία και ειδικότητα.
Οι συγχωνεύσεις ολόκληρων τμημάτων, τα απλήρωτα δεδουλευμένα , οι περικοπές των μισθών-υπερωριών-εφημεριών προετοιμάζουνε το έδαφος και έχουν στόχο τελικά την ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ. Θέλουν να μη μας πληρώνουν και να έχουμε μισθό/επίδομα ανεργίας.
Θέλουν να κλείσουν τα μισά νοσοκομεία. Θέλουν να μην έχουμε (ούτε ιατροφαρμακευτική) περίθαλψη.
Όμως στη μάχη για να μην περάσει αυτή η βαρβαρότητα δεν είμαστε μόνοι μας. Ο αγώνας των συναδέλφων στο Γ.Πατησίων τους ανάγκασε να υπόσχονται ότι δε θα κλείσει. Παντού έχουμε ανυποχώρητους αγώνες εναντια στις απολύσεις, τα κλεισίματα και τις περικοπές σε Χαλυβουργία, ALTER, Ελευθεροτυπία, Nτυνάν. Γι' αυτό πρέπει εμείς οι υγειονομικοί και όλο το δημόσιο να είμαστε και στην Παναττική απεργία του ιδιωτικού τομέα στις 17 Γενάρη ενωμένοι ενάντια στην προσπάθεια να μας διαχωρίσουν. Ήδη οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ-ΔΟΕ βγάλανε απόφαση με στάση εργασίας και συμμετοχή στην συγκέντρωση 11:00πμ στην Κλαυθμώνος.
Να ζητήσουμε από κάθε σύλλογο εργαζομένων, να πάρει απόφαση για κινητοποίηση μαζί με τους χαλιβουργούς ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές, με κάθε μορφή (24ωρη απεργία, στάσεις εργασίας), αλλά και από την ίδια την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ θέλουμε απόφαση για απεργία στις 17 Γενάρη και συμμετοχή στην συγκέντρωση.
Συνάδελφοι/ες, να απαιτήσουμε αγωνιστικές αποφάσεις για να πάρουμε πίσω όσα μας άρπαξαν. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΟΧΙ ΕΦΕΔΡΕΙΑ , ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ


ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00πμ ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

No comments: