6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, July 27, 2011

.

Η «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ

ΠΙΟ ΒΑΘΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ,

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Καμιά αναμονή, εμπρός για γενικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές, συντονισμό, καταλήψεις και απεργίες διαρκείας.


Ο Λογιστής του ΔΝΤ Λοβέρδος, ανακοίνωσε την «διοικητική συνένωση» μιας σειράς νοσοκομείων, ανακοίνωσε δηλαδή τον τρόπο και την διαδικασία, του πως θα καταφέρει να κλείσει και να συγχωνεύσει νοσοκομεία, κλινικές και κρεβάτια. Το πώς θα στριμώξει όλη την λειτουργία του ΕΣΥ στα απανωτά μνημόνια και τις περικοπές, με λιγότερα νοσοκομεία, λιγότερα κρεβάτια, λιγότερες εφημερίες, λιγότερους εργαζόμενους. Γιατι ο Λοβέρδος είναι ένας από τους αμετανόητους υπουργούς της τρόικας, μέλος της κυβέρνησης που συμφώνησε το ελληνικό κρατος να δώσει 450 δις σε τόκους στους τραπεζίτες στα επόμενα 30 χρόνια, 17 δις ευρώ για “εγγύηση” για τα χρέη της προς τους τραπεζίτες, να ξεπουλήσει το δημόσιο πλούτο για 28 δις, οδηγώντας στη χρεοκοπία με αργούς ρυθμούς...

Ήδη ανακοίνωσε την κατάργηση 11.000 κλινών από τα δημόσια νοσοκομεία και ετοιμάζεται μέσα στον Αύγουστο να ανακοινώσει την συγχώνευση δηλαδή την κατάργηση εκατοντάδων κλινικών! Επιτάσσει την εφημερία μας ανα τομείς, τη μετατροπή νοσοκομείων της επαρχίας σε κέντρα υγείας, χαρίζει σε ιδιώτες κλινικές, παγώνει τις προσλήψεις. Την ώρα δηλαδή που η φτώχεια και οι περικοπές οδηγούν σε αύξηση της προσέλευσης του κόσμου κατά 30% η κυβέρνηση συρρικνώνει το ΕΣΥ.

Ταυτόχρονα ο Λοβέρδος διατυμπανίζει παντού μετατρέποντας το άσπρο σε μαύρο, ότι όλα γίνονται για την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Αναβάθμιση σημαίνει, λεφτά για το νοσοκομεία και το ΕΣΥ και την παραπέρα αναπτυξή τους।Θέλουμε λεφτά για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για πραγματικές αυξήσεις και όχι το σφαγείο των περικοπών του Λοβέρδου.

Καμιά αυταπάτη, ούτε αναμονή για την τακτική της «διοικητικής συνένωσης» που οδηγεί σε πιο βαθιές περικοπές, καταργήσεις, συγχωνεύσεις ακόμα και μαζικές απολύσεις μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Σπρώχνει στην δραματική υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας με μοναδικό στόχο την περικοπή δαπανών και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του συστήματος.

Στην πραγματικότητα θα σημάνει δραματική χειροτέρευση για όλους. Και για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και την εργασία τους (τι θα γίνει πχ σύμφωνα με τα κριτήρια του Λοβέρδου και τις συνενώσεις του, με τους υγειονομικούς που περισσεύουν),αλλά και για τις ανάγκες όλων των υπόλοιπων εργαζόμενων και των οικογενειών τους για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη। Έχουμε την δύναμη να τον σταματήσουμε, αυτόν και όλο τον συρφετό της τρόικας, όπως έδειξαν οι μαχητικές κινητοποιήσεις πολλών νοσοκομείων απ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα και του Γενικού Πατησίων και του Αγία Βαρβάρα μέσα στον Ιούλιο।

Να οργανώσουμε την συντονισμένη απάντησή μας από τώρα, νοσοκομείο το νοσοκομείο, χτίζοντας από τα κάτω το αγωνιστικό μέτωπο όλων αυτών των νοσοκομείων που περνάνε σε συνδιοίκηση. Είναι δύναμη να δώσουμε ενωμένοι, κοινή απεργιακή απάντηση στο Λοβέρδο. Καταρχήν όλοι οι εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία που τα βάζουν στο στόχαστρο, το Γενικό Πατησίων, το 7ο ΙΚΑ, το Παμμακάριστοs, τα Παίδων, το «Αγ। Βαρβάρα» και όλα τα υπόλοιπα.Με αντίστοιχα βήματα σε κάθε πόλη σε όλη την Ελλάδα σε έναν απεργιακό συντονισμό που θα βάλει ταφόπλακα στα σχέδια του Λοβέρδου. Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στην υγεία από κάθε δημόσιο νοσοκομείο, την πρόνοια και τα νοσοκομεία του ΙΚΑ να πολιορκήσουμε το υπουργείο της τρόικας, χτίζοντας μέτωπο και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα συνδικάτα στις γειτονιές μας. Για έναν ξεσηκωμό, με καταλήψεις και απεργίες διαρκείας, με επιτροπές συμπαράστασης και αγώνα σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε συντονισμό με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στα σχολεία, στους δήμους, με κάθε εργασιακό χώρο που τον πετσοκόβουν οι περικοπές, για να κάνουμε ξεκάθαρο στο λογιστή του ΔΝΤ Λοβέρδο ότι δεν θα περάσουν τα κλεισίματα και οι περικοπές.

Συνάδελφοι η απραξία των συνδικάτων μας ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ όλο αυτό το διάστημα έχει δώσει λάθος μήνυμα στον Λοβέρδο. Μόνη εγγύηση να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας για να αναγκάσουμε και τις ηγεσίες να κινηθούν για να αποφασίσουν και να οργανώσουν απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας. Αλλά αυτό δεν φτάνει σε κάθε νοσοκομείο και κλινική να φτιάξουμε απεργιακές επιτροπές αγώνα που να πάρουν την πρωτοβουλία και να ενεργοποιήσουν την βάση, για να οργανώσουμε σε κάθε νοσοκομείο την σκληρή αντιπαράθεση με τα σχέδια του υπουργείου, μέχρι την νίκη.

No comments: