6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, July 11, 2011





ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ
Στάση εργασίας 11πμ-3μμ της ΟΕΝΓΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μεσ στο ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ




Ο Λογιστής του ΔΝΤ Λοβέρδος, λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο όταν την ώρα που εξελίσσονταν το όργιο της καταστολής και των χημικών, ανακοίνωνε το σφαγείο περικοπών που ετοιμάζει για το ΕΣΥ. Με τουλάχιστον 13 νοσοκομεία του ΕΣΥ να σβήνονται από τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας, με την διαγραφή περισσότερων από 13.000 νοσηλευτικών κρεβατιών και το κλείσιμο κρεβατιών ΜΕΘ (την στιγμή που πεθαίνουν ετησίως στην αναμονή 2500 νέοι άνθρωποι), με 500 κλίνες να τις διαθέτουν ως «ειδικές θέσεις» σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, την κατάργηση 330 κλινικών και των 500 εργαστηρίων που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και αθρόες μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού. Όλα αυτά με βασικό στόχο να συρρικνωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας κατά 40%.
Το μήνυμα ότι αυτές οι περικοπές δεν θα περάσουν έρχεται από παντού. Η υπεράσπιση των δημόσιων νοσοκομείων ξεσηκώνει παντού όλους τους εργαζόμενους. Οι πρώτες κινητοποιήσεις στην Αθήνα έχουν ήδη ξεκινήσει, οι εργαζόμενοι στο ΓΝ Πατησίων και στο ΓΝ «Αγ.Βαρβάρα», με μαζικές συνελεύσεις και με μαζικές δυναμικές συγκεντρώσεις, που στηρίχθηκαν από δεκάδες εργαζόμενους, φορείς και συνδικάτα, ξεκαθάρισαν ότι τα νοσοκομεία τους θα μείνουν ανοιχτά και καλούν σε αγώνα διαρκείας, το ίδιο και οι συνάδελφοί μας σε όλα τα νοσοκομεία της επαρχίας, που μαζί με την συμπαράσταση τοπικών συνδικάτων, εργαζόμενων στα σχολεία, στους δήμους, όλης της τοπικής κοινωνίας δηλώνουν αποφασισμένοι να σώσουν τα νοσοκομεία μας.
Η 24ωρη απεργία την Τετάρτη 20 Ιουλίου της ΠΟΕΔΗΝ είναι το επόμενο απεργιακό βήμα για όλους. Την ίδια μέρα καλεί σε απεργία(στάση εργασίας 11πμ-3μμ) και η ΟΕΝΓΕ, η ομοσπονδία των γιατρών του ΕΣΥ. Είναι δύναμη να δώσουμε ενωμένοι, κοινή απεργιακή απάντηση στο Λοβέρδο. Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στην υγεία να πολιορκήσουμε το υπουργείο της τρόικας, θα είναι εκεί μαζικά με τα πανό των σωματείων τους, όλοι οι εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία που τα βάζουν στο στόχαστρο, το Γενικό Πατησίων, το «Αγ. Βαρβάρα», το 7ο ΙΚΑ, αλλά και από κάθε δημόσιο νοσοκομείο, την πρόνοια και τα νοσοκομεία του ΙΚΑ, για να κάνουμε ξεκάθαρο στο λογιστή του ΔΝΤ Λοβέρδο ότι δεν θα περάσουν τα κλεισίματα και οι περικοπές. Θα πάρει μια πρώτη γεύση από τι τον περιμένει και στην συνέχεια. Ένας ξεσηκωμός, με καταλήψεις και απεργίες διαρκείας, με επιτροπές συμπαράστασης και αγώνα σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε συντονισμό με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στα σχολεία, στους δήμους, με κάθε εργασιακό χώρο που τον πετσοκόβουν οι περικοπές. Έτσι θα πετάξουμε στα καλάθια των αχρήστων τις υπουργικές αποφάσεις του.
Συνάδελφοι η απραξία των συνδικάτων μας όλο αυτό το διάστημα έχει δώσει λάθος μήνυμα στον Λοβέρδο. Παντού οι συγχωνεύσεις με όποια δικαιολογία και να γίνονται θα οδηγήσουν σε νέες βαθιές περικοπές. Καμιά αυταπάτη, ούτε αναμονή για την τακτική της διοικητικής συνένωσης που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση ακόμα πιο βαθιών περικοπών, καταργήσεων, συγχωνεύσεων ακόμα και μαζικών απολύσεων μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Έχουμε την δύναμη να τον σταματήσουμε, αυτόν και όλο τον συρφετό της τρόικας. Μόνη εγγύηση να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας για να αναγκάσουμε και τις ηγεσίες να κινηθούν διαφορετικά. Σε κάθε νοσοκομείο και κλινική να φτιάξουμε απεργιακές επιτροπές αγώνα που να πάρουν την πρωτοβουλία να ενεργοποιήσουν την βάση και να οργανώσουν κάθε νοσοκομείο για την σκληρή αντιπαράθεση με τα σχέδια του υπουργείου.Σε αυτή την σύγκρουση δεν θα είμαστε μόνοι μας, όχι μόνο γιατί το ΕΣΥ ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους και ξέρουν καλά τι θα σημάνει το κλείσιμο νοσοκομείων της περιοχή τους και συνολικά τι θα σημάνει η διάλυσή του ΕΣΥ και η αντικατάστασή του από τα νοσοκομεία εταιρείες που φαντάζεται ο Λοβέρδος και ο συρφετός των σοφών της αγοράς τύπου Λιαρόπουλου, Μόσιαλου. Αλλά και γιατί η αντίσταση των εργαζόμενων γενικεύεται παντού, το έδειξε η 48ωρη γενική απεργία, η σύγκρουση στο σύνταγμα αυτές τις μέρες και το μήνυμα ότι συνεχίζουμε μέχρι να σαρώσουμε τα μνημόνια της χρεοκοπίας. Εμπρός για γενικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές και αποφάσεις για καταλήψεις και απεργία διαρκείας.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

No comments: