6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, July 23, 2010

Συνεχίζουμε! Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά

Η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του εκτρώματος για την «αναβάθμιση» του ΕΣΥ ενάντια στην θέληση της τεράστιας πλειοψηφίας των υγειονομικών.
Η πενθήμερη απεργία κατέγραψε την συνολική αντίθεση του κλάδου στα σχέδια της Ξενογιαννακοπούλου και ήταν η καλύτερη απάντηση στα κουτοπόνηρα σχέδιά της να περάσει ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο στο θερινό τμήμα της βουλής, πιστεύοντας ότι έτσι θα απόφευγε τις αντιδράσεις.
Είναι γελασμένη αν νομίζει ότι επειδή το ψήφισε, ξεμπέρδεψε με τον αγώνα και την αντίσταση του κινήματος των νοσοκομειακών γιατρών. Το νομοσχέδιο αυτό θα μείνει στα χαρτιά. Όλοι οι υγειονομικοί που συμμετείχαμε στον αγώνα ενάντια στις επιθέσεις κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ., από τις μεγάλες πανεργατικές και τις επισχέσεις, μέχρι την πενθήμερη απεργία της ΟΕΝΓΕ, στείλαμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η σκυτάλη για την επόμενη πενθήμερη απεργία είναι μπροστά μας για να υπερασπίσουμε την δημόσια δωρεάν υγεία και τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Τα συμπεράσματα από αυτή την σύγκρουση είναι εξίσου σημαντικά. Είναι σίγουρο ότι η απόφαση του γενικού συμβουλίου για τις πενθήμερες ενώ ήταν σωστή, άργησε να υλοποιηθεί περιμένοντας τις κινήσεις του υπουργείου και έμεινε σε μεγάλο βαθμό ανοργάνωτη, αφήνοντας την μάχη της επιτυχίας της απεργίας ανά νοσοκομείο στο αυθόρμητο.
Το ΝΥΣΤΕΡΙ υπερασπίστηκε όλο αυτό τον καιρό και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με επιμονή μια βασική επιλογή με δύο σημαντικά σκέλη, την απεργία διαρκείας και την οργάνωσή της από τα κάτω σε κάθε νοσοκομείο. Γι αυτό τονίζαμε στην εφημερίδα «Νυστέρι» και στην προκήρυξη που κυκλοφόρησε για την στήριξη της πενθήμερης…
«Η συγκρότηση απεργιακών επιτροπών σε κάθε νοσοκομείο είναι το κλειδί για την οργάνωση του αγώνα. Η συμμετοχή σε αυτές εκπροσώπων από κάθε κλινική και τμήμα του νοσοκομείου, οι καθημερινές περιοδείες και η οργάνωση γενικών συνελεύσεων, ο έλεγχος του προσωπικού ασφαλείας και η καθημερινή περιφρούρηση, η οργάνωση συγκεντρώσεων και αποκλεισμών, οι εξορμήσεις στους υπόλοιπους εργαζόμενους εντός και εκτός νοσοκομείου, η οργάνωση του απεργιακού ταμείου, η ενημέρωση των ασθενών και της κοινής γνώμης, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι θα αξιοποιήσουμε όλη τη δυναμική της βάσης του κλάδου και θα απαντήσουμε στις συκοφαντίες και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης.»
Το κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών βγαίνει πιο ώριμο και πιο δυνατό μετά την πενθήμερη απεργία. Να προχωρήσουμε σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων ανά νοσοκομείο για να αποφασίσουμε συλλογικά το πώς ξαναπιάνουμε το νήμα της απεργίας.
Το γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ χρειάζεται να μαζευτεί να συζητήσει, να βγάλει συλλογικά τα συμπεράσματα του και να αποφασίσει τα επόμενα απεργιακά βήματα.
Μπροστά στην κινητοποίηση της ΔΕΘ να οργανώσουμε την μαζική συμμετοχή των υγειονομικών.
Ταυτόχρονα να οργανώσουμε σε κάθε νοσοκομείο ανοιχτές συζητήσεις για την στάση πληρωμής του χρέους, να ξεκαθαρίσουμε όλοι οι υγειονομικοί μαζί την απάντηση του κινήματος, στον εκβιασμό που μας βάζει η κυβέρνηση, χρεοκοπία ή διάλυση μισθών, συντάξεων και κατακτήσεων δεκαετιών. Καλούμε κάθε αγωνιστή και την υπόλοιπη αριστερά του υγειονομικού κινήματος να οργανώσουμε μαζί όλα αυτά τα βήματα.
Ο αγώνας ενάντια στο νόμο-Ξενογιαννακοπούλου, το μνημόνιο κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ συνεχίζεται. Ενωμένοι να οργανώσουμε την απάντησή μας για να νικήσουμε.

ΝΥΣΤΕΡΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

No comments: