6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, September 7, 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ ΑΓΙΑΣ ΟΛΓΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30-8-10

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων!
Υγειονομικοί -Γιατροί ενωμένοι δυνατοί!
Αλληλεγγύη και Νίκη στις κινητοποιήσεις των γιατρών του Αγια Όλγα. Την περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ και η ΕΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την κρίση φταίμε εμείς και πρέπει να δεχτούμε την αφαίμαξη του εισοδήματος μας, οι γιατροί δείχνουν το δρόμο της αντίστασης! Σαν Γένοβα Νυστέρι στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα για άμεση καταβολή των εφημεριών χωρίς περικοπή. Τα ίδια συμβαίνουν και για τις δεδουλευμένες υπερωρίες του προσωπικού, που και αυτές θα πρέπει να δοθούν άμεσα!
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μήπως μοιάζει με εικόνα από το μέλλον; Πώς θα πληρωθούν άραγε οι εφημερίες και υπερωρίες που θα στηριχθεί το «ολοήμερο νοσοκομείο» που ετοιμάζει το υπουργείο, τη στιγμή που δεν μπορούν να δώσουν τις παλιές; Η άποψη της υπουργού που θέλει τα νοσοκομεία «κερδοφόρα», μόνο σε Βατερλό θα οδηγήσει, απλά θα μετακινήσει το κόστος στους ασθενείς και στα χρεοκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία. Με την μείωση 15 % σε σχέση με το 2009 των κονδυλίων για την υγειά διαμορφώνεται ένα σκηνικό - χαρακίρι για την Δημόσια και Δωρεάν Υγειά. Το μνημόνιο με το ΔΝΤ και το ξεπούλημα στο τραπεζικό κεφάλαιο θα φτάσουν τα πράγματα στο οριακό σημείο για την ανθρώπινη υπόσταση του «οποίος έχει λεφτά θα μπορέσει να ζήσει».
Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας. Μετά τις μεγάλες απεργίες της άνοιξης έχουμε τους νέους αγώνες που θα πρέπει να εξελιχθούν στη νέα περίοδο. Η πρόταση για συντονισμό μεταξύ Γιατρών και προσωπικού μόνο για σωστή μπορεί να αξιολογηθεί! Μια συντονιστική πρωτοβουλία εργαζόμενων, που δεν θα αντικαθιστά τα σωματεία μας αλλά θα αναδεικνύει την αγωνιστικότητα, τα αιτήματα και την αλληλεγγύη νομίζουμε ότι είναι εφικτή και θα πρέπει να περάσουμε άμεσα στη δημιουργία της.
Το Νυστέρι βρέθηκε στη πρώτη γραμμή των απεργιών και τον αγώνων το προηγούμενο διάστημα και στους δρόμους. Όπου μαζί με συνάδελφους έφτιαξε δυναμικό και μαζικό μπλοκ των εργαζόμενων του Αγια Όλγα, που διαδήλωσε σε όλες τις πορείες. Συμμετείχε σε όλες τις συνελεύσεις και του συλλόγου και της ΕΙΝΑΠ με αγωνιστικές και ενωτικές προτάσεις. Ξεσκέπασε και ανάδειξε κάθε αντεργατική προσπάθεια της διοίκησης. Σχεδόν κάθε εβδομάδα ενημέρωνε όλους τους συνάδελφους για τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα. Αυτό προφανώς θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα με προτάσεις που θα στηρίζουν το συμφέρον των εργαζομένων και όχι το κομματικό και κυβερνητικό που στηρίζεται από αυτούς που διοικούν το νοσοκομείο και βγάζουν αποφάσεις αλλά και από μερίδα φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστών.
Η πρόταση μας είναι απλή και εφικτή και είναι συνέχεια των προτάσεων που έχουμε ήδη κάνει παλαιότερα:
· Συνέλευση του συλλόγου και κινητοποίηση - συντονισμό μαζί με τους γιατρούς για το θέμα εφημεριών-υπερωριών. Δημιουργία «πρωτοβουλίας εργαζομένων»
· Ανάδειξη του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού σε όλα τα τμήματα!
· Καταγγελία του Μνημονίου με το ΔΝΤ από τους συλλόγους του νοσοκομείου και στήριξη του αιτήματος για κατάργηση του χρέους - στάση πληρωμών
· Συμμετοχή με πούλμαν στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ 11 Σεπτέμβρη. Για να μπορέσουν να διαδηλώσουν όσοι συνάδελφοι θέλουν και όχι μόνο το ΔΣ του συλλόγου.
ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ - ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

No comments: