6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, September 7, 2010

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ - ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΡΑ - ΕΠΙΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ ΑΓΙΑΣ ΟΛΓΑΣ, Νέα Ιωνία 5-9-2010
Συναδέλφισσα – συνάδελφε
Η συνέλευση του συλλόγου που έγινε την Πέμπτη 2/9 μας απέδειξε ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας στον σύλλογο εργαζομένων. Επί περίπου 2 ώρες μικρή μερίδα μελών της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) με πρωτοστάτη των εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησαν να διαλύσουν την πιο μαζική συνέλευση που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό. Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της προσπάθειας σχεδόν από 30 φορές τοποθετήθηκαν δύο από τα μέλη της ΠΑΣΚΕ και με τον εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ να βρίζει δημόσια τον εκλεγμένο εκπρόσωπο του Νυστεριού! Το Νυστέρι προσπάθησε και πέτυχε να μην διαλυθεί η συνέλευση, αλλά ήδη το μεγαλύτερο ποσοστό των συνάδελφων είχε φύγει. Το αποτέλεσμα που υπήρξε για «συγκέντρωση στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου» και όχι η επίσχεση όπως προτείναμε εμείς ήταν αποτέλεσμα ψεύτικης πληροφόρησης, που υπήρξε από αυτούς που στήριξαν αυτή την πρόταση. Δυστυχώς δεν υπήρχε η δυνατότητα ανάπτυξης των επιχειρημάτων από την πλευρά μας διότι επικράτησε η αναίδεια, ο τραμπουκισμός και η υστερία από πλευράς μελών της πλειοψηφίας του συλλόγου.
Το βασικό επιχείρημα της ΠΑΣΚΕ ήταν ότι η επίσχεση εργασίας είναι παράνομη για το δημόσιο! Η άποψη που στηρίχθηκε το επιχείρημα ήταν ότι αυτό γράφτηκε σε περιοδικό της ΠΟΕΔΗΝ! Πέρα από μεγάλο ψέμα είναι και σκάνδαλο, ομοσπονδία εργαζόμενων να βγάζει παράνομη μορφή κινητοποίησης! Παράνομους τους αγώνες μας τους βγάζει το κράτος και οι δικαστές. Η επίσχεση εργασίας δεν είναι παράνομη γιατί απλά εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής ευρωπαϊκών οδηγιών που όπως ξέρουμε έχουν ισχύ και στην ελληνική νομοθεσία. Αλλά εμείς σαν Γένοβα Νυστέρι δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε και φίλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να την έχουμε και σαν αναφορά αλλά δεν θα δεχτούμε και να μας πει κάποιος σε αυτόν τον τόπο πως θα κινητοποιηθούμε γιατί πιστεύουμε ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Ενημερώνουμε ότι ήδη έχουν κάνει χιλιάδες γιατροί σε όλη τη χώρα επίσχεση εργασίας αλλά και νοσηλευτές και από τα νοσοκομεία της Νίκαιας, του Παν. Ιωαννίνων και του Σισμανόγλειου, χωρίς κάποιος εισαγγελέας να τους βγάλει παράνομους.
Τα ψέματα που ειπώθηκαν πολλά. Η προστασία της κυβερνητικής πολιτικής από τον εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ ήταν φανερή σε όλες τις τοποθετήσεις που έκανε (30 τον αριθμό). Βασικό επιχείρημα του Νυστεριού ήταν ότι η μη καταβολή των υπερωριών σε εμάς αλλά και τον εφημερίων των γιατρών έχει να κάνει με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ μας είπε ότι το όριο του 8% κάθε μήνα στις υπερωρίες υπάρχει εδώ και χρόνια. Όμως υπάρχει από τις 3/2/2010 με απόφαση του τωρινού υπουργού οικονομικών για την διάθεση των πιστώσεων του προϋπολογισμού. Ήταν δηλαδή αποτέλεσμα του προγράμματος σταθερότητας, όπως ήταν και εκείνη την περίοδο η περικοπή των επιδομάτων. Άλλο μεγάλο ψέμα που ειπώθηκε από συνάδελφο μαία (μέλος της παράταξης της πλειοψηφίας) ήταν ότι καμία παράταξη δεν έχει κάνει κάτι ώστε να μάθουμε ποιοι επιτέλους παίρνουν πλασματικές υπερωρίες. Το Νυστέρι έχει κάνει έγγραφη αναφορά και στην προηγούμενη διοίκηση αλλά και στην τωρινή, ώστε να μας κοινοποιήσει σε ποιους δίνει τις υπερωρίες. Η τελευταία αναφορά έχει γίνει στης 11-06-2010 με Αρ. Πρωτ. 9166.Το περίεργο είναι ότι την συγκεκριμένη συνάδελφο την ενημερώσαμε για την κίνηση μας αυτή και της προσκομίσαμε αντίγραφο της αναφοράς! Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι όλα τα στοιχεία για όσα λεμε υπάρχουν στα χέρια μας και μπορούν να μας τα ζητήσουν.
Η πρωτοβουλία Γένοβα Νυστέρι Αγίας Όλγας στηρίζει την απόφαση της γενικής συνέλευσης, παρόλα αυτά τα αρνητικά που έγιναν. Επιμένουμε στη πρόταση για επίσχεση εργασίας, όπως έγινε και με τους γιατρούς μας. Θεωρούμε σημαντική την παρέμβαση της 5μελούς της ΕΙΝΑΠ στη συνέλευση και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη δημιουργία κοινής επιτροπής συντονισμού. Προτείνουμε ακόμα απεργία διαρκείας ενάντια σε ΔΝΤ, κυβέρνηση, ΕΕ. Επιτέλους η κυβέρνηση και όσοι έμειναν να την στηρίζουν θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο αγώνας για την στήριξη του εργατικού εισοδήματος είναι αγώνας ζωής και θανάτου. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των υπερωριών μας. Καμία περικοπή στο μισθό μας! Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι λεφτά δεν υπάρχουν, λενε ψέματα. Τα λεφτά υπάρχουν και είναι στις τράπεζες, που όλο και συνεχίζουν να γεμίζουν χρήμα και να το παίζουν στον τζόγο της κερδοσκοπίας! Γι’ αυτό η μόνη λύση είναι κατάργηση του χρέους και στάση πληρωμών τον τόκων και όχι στάση πληρωμών στους μισθούς μας.

No comments: