6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 9, 2020

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΑΓΛ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ 10-11 ΜΑΡΤΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ- ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΕΠΑ


 
ΣΤΙΣ 10-11 ΜΑΡΤΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ- ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ


 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 

 ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

ΑΕΠΑ
  • ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣΚΑΙ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
  • ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
  • ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
  • ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ
  • ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΕΞΙΣΜΟ –ΡΑΤΣΙΣΜΟ – ΦΑΣΙΣΜΟ
Συναδέλφισσες-οι,
Οι φετινές εκλογές του Σωματείου μας γίνονται στη μέση των πιο μεγάλων επιθέσεων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Μιας κυβέρνησης που έχει το θράσος να μιλάει για ασύμμετρες απειλές λόγω του κορονοϊού και του προσφυγικού. Πριν από αυτές τις «απειλές» όμως δεν είχε παραλείψει να χτυπήσει την εργατική τάξη και την νεολαία για τις οποίες τώρα με τον κορονοϊό τάχα κόπτεται: Ασφαλιστικό σφαγείο, πάγωμα των προσλήψεων, κήρυξη των συμβασιούχων σε «παράνομους», ΣΔΙΤ, ρατσισμός, πολεμοκαπηλεία, σεξιστικές επιθέσεις ,μετακινήσεις προσωπικού και μπαλώματα, επίθεση στον συνδικαλισμό ήταν η πρώτη γεύση των σχεδίων του Μητσοτάκη και της παρέας του.
Μαζί με αυτά η κυβέρνηση βρίσκει λεφτά για προσλήψεις αστυνομικών ,παίζει το παιχνίδι του νόμου και της τάξης, καταπατάει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και χέρι -χέρι με την άκρα δεξιά παλεύει να μας πείσει ότι φταίνε οι γυναίκες για την υπογεννητικότητα, μαντρώνουν τους πρόσφυγες σε απαράδεκτα κολαστήρια, αφήνει τα νοσοκομεία να ρημάζουν ,τα σχολεία και τους Δήμους να σαπίζουν την ίδια στιγμή που με θράσος υπογράφει για αγωγούς –Eastmed- που τάχα θα μας βγάλουν από την κρίση ενώ το πιο πιθανό είναι να μας μπλέξουν ξανά σε πολεμικές περιπέτειες .
Ευτυχώς όμως που το εργατικό κίνημα είναι παρών, αντιστέκεται από την πρώτη ημέρα και τους χαλάει τα σχέδια. Και αυτό γιατί ο μόνος που πήγε προς τα δεξιά ήταν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο κόσμος που τον στήριξε. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα φοιτητές και εργαζόμενοι είναι συνέχεια στον δρόμο; Πάντως όχι λόγω της χλιαρής- ανύπαρκτης ως και συναινετικής αντιπολίτευσης του Τσίπρα. Όχι μόνο τα νοσοκομεία αλλά και οι Δήμοι, μαζί τους τα σχολεία αλλά και κομμάτια που είχαν χρόνια να βγουν στην αντεπίθεση – βλ. τράπεζες και ΟΤΕ -απεργούν όλο το τελευταίο διάστημα αποδεικνύοντας στη δεξιά «πολυκατοικία» ότι τίποτα δεν είναι εύκολο για αυτήν. Είναι μια εξαιρετικά ευάλωτη κυβέρνηση ,στο βαθμό όμως που έρχεται αντιμέτωπη με την οργανωμένη –απεργιακή μας αντίσταση. Και εδώ έρχεται ο ρόλος της παράταξης μας τα τελευταία χρόνια:
  • Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή όλων των απεργιακών κινητοποιήσεων , μαζί με το Συντονιστικό τω ν νοσοκομείων ,βροντοφωνάζοντας για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων κερδίζοντας συλλογικά 3 παρατάσεις για τους ΟΑΕΔίτες αλλά και να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος στα νοσοκομεία μας και στο Αγλαΐα Κυριακού.
  • Μπήκαμε μπροστά για να μην κλείσει το παράρτημα του νοσοκομείου μας στην Καλλιθέα. Το ψήφισμα μας και η αντίδραση μας στην διοίκηση έδωσε έμπνευση και στήριξη ώστε να φτιαχτεί ένα κίνημα τοπικά που ανάγκασε την κυβέρνηση να βρει μια λύση και το παράρτημα να παραμείνει ανοιχτό.
  • Αντισταθήκαμε στις μετακινήσεις –μπαλώματα που επιχείρησε η κυβέρνηση για τον κορονοϊό, τραβώντας προσωπικό από το χειρουργικό για να το στείλει στο ΚΑT.
  • Σταθήκαμε στο πλευρό κάθε εργαζόμενης –ου απέναντι στις ΕΔΕ του διοικητή που κατηγορούσε τις νοσηλεύτριες μας για ανεπάρκεια –ότι δεν είναι καλοί παιδονόμοι δηλαδή- την ώρα που έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας με τα πολλαπλά νυχτερινά, τα ρεπό και τις άδειες που παράνομα δεν παίρνουμε.
  • Πρωτοστατήσαμε πέρυσι και φέτος στην απεργιακή 8 Μάρτη με εκδηλώσεις που έγιναν στο νοσοκομείο κάτι που έδωσε αυτοπεποίθηση σε όλες και όλους να συγκρουστούμε με τις σεξιστικές επιθέσεις της κυβέρνησης για το «αγέννητο παιδί» κτλ.
  • Συμμετείχαμε σε όλες τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές μάχες πράγμα το οποίο δυνάμωσε τον απεργιακό μας αγώνα. Είχαμε και έχουμε την αντίληψη ότι αν δεν χωράνε οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες τότε δεν χωράνε ούτε οι συνταξιούχοι ,ούτε οι φτωχοί και ανασφάλιστοι ντόπιοι, ούτε κανείς. Είχαμε και έχουμε την άποψη ότι οι νεοναζί δολοφόνοι είναι εγκληματική οργάνωση ,μπήκαμε μπροστά στο αντιφασιστικό κίνημα, βρεθήκαμε όλες τις φορές που χρειάστηκε έξω από την δίκη της Χ.Α. ,παίξαμε ρόλο να μαυριστούν και να κινδυνεύουν οι φασίστες με τα ισόβια .Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους!

Συναδέλφισσες-οι,
Με τον κορονοϊό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδειξε την γύμνια της… Από την μία σπέρνει τον πανικό και από την άλλη διαμηνύει ότι «είμαστε έτοιμοι». Κάνει εξπρές μετακινήσεις προσωπικού αντί για εξπρές προσλήψεις. Μεταθέτει την ευθύνη της αντιμετώπισης στον κόσμο, ότι είναι δηλαδή ατομική μας υπόθεση να γλιτώσουν οι ευπαθείς ομάδες, την ώρα που οι γιατροί σε όλο τον κόσμο με σιγουριά εξηγούν ότι όσο πιο πολύ εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα του λαού στα νοσοκομεία τόσο πέφτει η θνησιμότητα στον πληθυσμό μετά την προσβολή του.
Μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση όταν λέει «είμαστε έτοιμοι». Πάνω από 120 κρεβάτια ΜΕΘ παραμένουν κλειστά, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν κατειλημμένα λόγω γρίπης, ατυχημάτων κτλ. Αν περάσουμε σε πανδημία πού θα διασωληνώνονται οι ευπαθείς ομάδες; Ο κορονοϊός θα αντιμετωπιστεί μόνο με ένα σύστημα υγείας θωρακισμένο από χιλιάδες νέες προσλήψεις. Και για να γίνει αυτό θα χρειαστούν αγώνες και απεργιακή σύγκρουση με την κυβέρνηση της Δεξιάς.

Ελάτε να δώσουμε αυτές τις μάχες μαζί! Δυναμώνουμε το σωματείο
Δυναμώνουμε την ΑΕΠΑ!

Στο ενωτικό ψηφοδέλτιο από τις δυνάμεις του ΝΥΣΤΕΡΙΟΥ συμμετέχουν

-Μαρία Αλιφιέρη, χειρίστρια –εμφανίστρια
-Αλεξία Βρακά, χειρίστρια Ακτινολογικού,
-Ελένη Καζολέα, νοσηλεύτρια
-Δώρα Κατσούλη, διοικητική υπάλληλος
-Γεωργία Κουτσουπιά, κοινωνική λειτουργός
-Νίκη Πέτρα, τραυματιοφορέας
-Άρης Τσιάμας, πληροφορική


No comments: