6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 9, 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ 

Σήμερα, Δευτέρα 9 Μάρτη, λίγες ώρες πριν την κατάθεση του μηνιάτικου μισθού των καθαριστριών του νοσοκομείου Έλενα, η προϊσταμένη των συναδελφισσών μας, τις ενημέρωσε ότι ΔΕΝ πρόκειται να πληρωθούν. Τους «υποσχέθηκε» -αυθαίρετα προφανώς και κόντρα στη σύμβαση τους- ότι θα πληρωθούν στις 27 Μάρτη. Κάτι το οποίο δεν γίνεται. Θα ξαναπληρωθούν, αν πληρωθούν, στις 10 Απρίλη, θα μείνουν δηλαδή ένα μήνα πίσω.
Όταν ρωτήθηκε η ίδια προϊσταμένη γιατί συμβαίνει αυτό και μάλιστα στις ημέρες του κορονοϊού η αόριστη απάντηση ήταν «δεν υπάρχουν λεφτά». Όταν ρωτήθηκε στη συνέχεια τι σχέση έχουν τα λεφτά του νοσοκομείου με την πληρωμή των πρώην εργολαβικών εργαζόμενων από το κράτος, απάντηση δεν υπήρξε.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
Α) Για ποιον λόγο δεν στάλθηκε η μισθοδοσία των καθαριστριών στο λογιστήριο του κράτους από την διοίκηση του Νοσοκομείου; Ποιος έδωσε τέτοια εντολή;
Β) Έχει σχέση αυτή η κίνηση με την δεδηλωμένη επιθυμία κυβέρνησης και Κικίλια και των ημέτερων τους στο Έλενα για επαναφορά των εργολάβων στα νοσοκομεία μας; Μήπως θέλουν να ωθήσουν τις καθαρίστριες σε παραίτηση πατώντας πάνω στην απληρωσιά τους και μετά να έρθει να μας «σώσει» ο εργολάβος;
Γ) Έχει σχέση αυτή η ενέργεια της διοίκησης με την συνδικαλιστική δράση των καθαριστριών στο Έλενα και με την συμμετοχή τους στην απεργία για το ασφαλιστικό στις 18 Φλεβάρη; Μία δράση που προέκυψε σε συνεργασία με το Συντονιστικό των Νοσοκομείων σαν απάντηση στην διοικητική αυθαιρεσία.
Δ) Πιστεύει η κυβέρηση, ο Κικίλιας και η διοίκηση του Έλενα ότι τις ημέρες του κορονοϊού είναι σωστό να διαλύουν την καθαριότητα του νοσοκομείου Έλενα και την ίδια στιγμή να διατυμπανίζουν ότι «είμαστε έτοιμοι»; Παρόμοια περιστατικά ετοιμάζει η κυβέρνηση των ΣΔΙΤ και σε άλλα νοσοκομεία;
Καλούμε την διοίκηση του Έλενα να απολογηθεί, να φροντίσει να πληρωθούν εδώ και τώρα οι συναδέλφισσες μας αλλιώς θα μας βρει απεργιακά μπροστά της. Οι καθαρίστριες και οι συμβασιούχοι δεν είμαστε δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενοι.
Την Πέμπτη 12 Μάρτη, 6.30 μμ στο αμφιθέατρο του Άγιου Σάββα στην συνέλευση του Συντονιστικού των Νοσοκομείων θα συζητήσουμε για το πώς θα παλέψουμε την απειλή του Κορονοϊού απαιτώντας απεργιακά μαζικές προσλήψεις εδώ και τώρα. Οι καθαρίστριες του Έλενα θα είναι και πάλι κορυφαίο ζήτημα της συνέλευσης μας που σκοπό της έχει την απεργιακή σύγκρουση με την κυβέρνηση τώρα, πριν να είναι αργά για την υγεία εκατομμύριων εργαζομένων.

No comments: