6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, February 24, 2020

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (Τρίτη 25/2, 11 πμ, μονομελές πρωτοδικείο, αίθουσα εργατικών διαφορών).

Την Τρίτη 25/2/2020 εκδικάζεται στο μονομελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η προσφυγή των δύο παράνομα απολυμένων συμβασιούχων του ΟΑΕΔ εναντίον της διοίκησης του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Οι δύο συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ που δούλευαν στο ακτινολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου απολύθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο με το αιτιολογικό «απρεπούς συμπεριφοράς», με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς να γνωρίζουν καν αν υπάρχουν αναφορές και χωρίς να γίνει ΕΔΕ, σε κάθε περίπτωση χωρίς να τους αποδίδεται κανένα συγκεκριμένο παράπτωμα, ένα μήνα πριν λήξει η παλιά σύμβαση, χάνοντας έτσι και το δικαίωμα ανανέωσης. 
Οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ όπως και οι επικουρικοί, οι εργολαβικοί και κάθε ελαστικά εργαζόμενος είναι αυτοί που κρατούν τα νοσοκομεία ανοιχτά, δεν είναι δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενοι που μπορούν να απολυθούν με συνοπτικές διαδικασίες όταν δεν αρέσουν σε κάθε διοικητή και προϊστάμενο. Η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και οι μαζικές προσλήψεις είναι η απάντηση τόσο στην έλλειψη προσωπικού όσο και στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. 
Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου λειτουργεί ως ΝΠΙΔ και η απόλυση των δύο συναδέλφων δείχνει στην πράξη τι σημαίνει ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποίηση της υγείας. Η διοίκηση του νοσοκομείου λειτουργεί ως εργοδότης που απολύει αυθαίρετα αγνοώντας όχι μόνο τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους αλλά και την 3η ΥΠΕ και το υπουργείο υγείας. 
Το συντονιστικό νοσοκομείων βρέθηκε στο πλευρό των δύο απολυμένων συναδέλφων ανοίγοντας από την πρώτη στιγμή την καμπάνια συμπαράστασης. Με τη στήριξη των συνδικάτων του Παπαγεωργίου, της ΠΟΕΔΗΝ, της ΕΝΙΘ, της ΕΔΟΘ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις στη διοίκηση του Παπαγεωργίου και παρεμβάσεις στο υπουργείο υγείας και στην 3η ΥΠΕ. Έτσι κερδίσαμε την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου στις νέες συμβάσεις του ΟΑΕΔ, καθώς πλέον δεν μπορεί να απολύει ο κάθε εργοδότης αλλά ο ΟΑΕΔ. 
Συνεχίζουμε μέχρι να επιστρέψουν οι δύο συνάδελφοι στη δουλειά και συνολικά να κερδίσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα σε όλους. Όλοι στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 5 Μάρτη (πανελλαδική συγκέντρωση 9πμ, πλατεία Μαβίλη)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1 comment:

Unknown said...

Did you realize there's a 12 word sentence you can communicate to your man... that will trigger deep emotions of love and impulsive attraction for you deep inside his heart?

That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's instinct to love, admire and look after you with his entire heart...

12 Words Who Fuel A Man's Desire Instinct

This instinct is so hardwired into a man's brain that it will make him work better than ever before to love and admire you.

In fact, triggering this powerful instinct is so mandatory to achieving the best ever relationship with your man that the moment you send your man a "Secret Signal"...

...You'll immediately find him expose his mind and heart for you in such a way he's never experienced before and he'll distinguish you as the only woman in the galaxy who has ever truly appealed to him.