6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, July 13, 2017

ΑΣΚΥ:ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Συνεχίζονται οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στην κλινική Αθήναιον του Ομίλου Euromedica στον Βύρωνα. Οι εργαζόμενοι προχωρούν μαζί με Κλαδικό Σωματείο Ιδωτικών Κλινικών Αθήνας σε νέα στάση εργασίας την Παρασκευή 14/07 από τις 8 έως τις 12 και στην συνέχεια θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση.
Στην Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στην Κλινική Κυανός Σταυρός του ίδιου ομίλου κατέβηκαν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες. Είναι κομμάτι της οργής και της διάθεσης που υπάρχει στους εργαζόμενους, για σύγκρουση ενάντια στην κοροιδία και την αδιαφορία απο τα αφεντικά του ομίλου, με απεργιακές κινητοποιήσεις με διάρκεια.
Ο κύκλος εργασιών της Euromedica διαμορφώθηκε για το 2016 σε 152.324.000 ευρώ, για τον Όμιλο και σε 72.355.000 ευρώ για την Εταιρεία. Ειδικότερα, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 18,53 εκατ. Ευρώ.
Παραμένει μία κερδοφόρα επιχείρηση που ισχυροποιεί την θέση της στον κλάδο με επενδύσεις όπως νέα εργαστήρια στο Πικέρμι και διείσδυση στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού και της αποκατάστασης.
Όλα αυτά τα χρόνια που ο όμιλος Euromedica θυσαύριζε και απλωνότανε επιχειρηματικά, οι εργαζόμενοι του ομίλου βίωναν όπως λένε και οι ανακοινώσεις των σωματείων, ...”μειώσεις μισθών, αφαίρεση δικαιωμάτων, την εντατικοποίηση της εργασίας, το φόβο της ανεργίας όταν δικαιολογημένα απαιτούν τα δεδουλευμένα τους. Η καταπόνηση της απλήρωτης εργασίας έχει στείλει τους συναδέλφους μας στην απόγνωση και στο ρημαγμό της καθημερινότητάς τους και της φυσιολογικής ζωής. Τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, που από κλινική σε κλινική διαφέρουν, έχουν στερήσει την ομαλότητα, οδήγησαν τους εργαζόμενους σε χρέη που μέχρι σήμερα δεν μπορούν να βάλουν σε σειρά, σε καθυστέρηση πληρωμών σε πάγια έξοδα (ΔΕΗ, νερό, ενοίκια κλπ), έχουν διαλύσει τα όνειρα που έχει κάθε άνθρωπος για το μέλλον του”.
Οι εργαζόμενοι της Euromedica δίνουν το παράδειγμα για όλον τον κλάδο. Ο αγωνιστικός δρόμος είναι αυτός που μπορεί να βάλει τέλος στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, στην εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης, στην απληρωσιά και τις απολύσεις. Είναι ο δρόμος για να βάλουμε τέλος στα μνημόνια που δολοφονούν.
Λίγες μέρες μετά τις μεγαλειώδης απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους δήμους, με αφορμή την επικείμενη απόλυση των συμβασιούχων, δύο εργαζόμενοι στην καθαριότητα βρήκαν τον θάνατο στους δήμους Ζωγράφου και Θεσσαλονίκης. Στον ιδιωτικό τομέα που μαστίζεται από την απλήρωτη εργασία αυτοκτόνησε εργαζόμενη στα super market Καρυπίδης μετρώντας 15 μήνες απλήρωτη.
Συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη για να αποπληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να γυρίσουν οι απολυμένοι στις δουλειές του, να ανοίξουν οι κλινικές που έβαλαν λουκέτο. Βάζουμε μπροστά το αίτημα για κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των επιχειρήσεων που δεν μπορούν να πληρώνουν το προσωπικό τους, για να ζήσουν οι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και να ενισχυθεί το ΕΣΥ.
...ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ...

Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων

No comments: