6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, July 6, 2017

ΕΑΠ ΝΥΣΤΕΡΙ ΠΓΝΠΑΤΡΑΣ:ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
Συναδέλφισσες-οι
Από τον πρώτο μήνα του 2017 έως και σήμερα μας οφείλονται όλες οι αυξήσεις που δικαιούμαστε με βάση την τροπολογία για την υπερωριακή εργασία που ψηφίστηκε από το υπουργείο, ενώ η πρόθεση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για τους μήνες που έρχονται είναι να καταβληθούν οι υπερωρίες μας με περικοπές από 6% για τον μήνα Απρίλιο, έως 10% για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, με την αιτιολογία ότι δεν επαρκούν τα κονδύλια από το Υπουργείο. Μάλιστα τέθηκε το δίλλημα ή της μερικής περικοπής σε όλους ή της μη ολικής καταβολής σε κάποιους για να παρουσιαστεί το πετσόκομμα των αμοιβών μας ως η πιο λογική, δίκαιη και ανθρώπινη λύση !!
Παράλληλα με τις υπερωρίες του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού η Διοίκηση οφείλει και την υπερωριακή εργασία των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας από τον μήνα Φεβρουάριο και των εργαζομένων-συμβασιούχων τραπεζοκόμων.

Στο ίδιο έργο θεατές
Η σημερινή Διοίκηση του Νοσοκομείου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει στην ίδια ρότα διοίκησης, στην ίδια αντεργατική κατεύθυνση, με τις προηγούμενες Διοικήσεις των κυβερνήσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.
Αποτελεί βαθιά ταξική επιλογή τους το μοίρασμα των κονδυλίων από Υπουργείο και Διοίκηση, καθώς προτεραιότητά τους είναι να μην μείνουν έστω και στο ελάχιστο πίσω τα σχέδιά τους για εμπορευματοποιημένη υγεία. «Λεφτά υπάρχουν» για να εξοφλούνται στο έπακρο τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, δεν υπάρχουν όμως για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν 2 και 3 νύχτες την εβδομάδα και μέχρι και 7 Σαββατοκύριακα ή όλες τις αργίες μέσα καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παραμείνει το νοσοκομείο ανοιχτό στον λαό της Πάτρας, προασπίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του.

Μας χρωστάνε, δεν τους οφείλουμε τίποτα
Συναδέλφισσες-οι
Τα χρήματα αυτά τα έχουμε δουλέψει σε συνθήκες έντονης εντατικοποίησης. Δεν δεχόμαστε να μπούμε στην διαδικασία της καταβολής τους ως αναδρομικά (ποιος ξέρει πότε). Δεν μας αφορά η λογική τους.
Το διλλημά τους ή λίγα για όλους ή τίποτα για κάποιους είναι επίπλαστο. Η κυβέρνηση κάτω από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με Ε.Ε και Δ.Ν.Τ μειώνει συνειδητά και συνεχώς την κρατική επιχορήγηση για την λειτουργία των νοσοκομείων αυξάνοντας αντιστρόφως ανάλογα τον πακτωλό χρημάτων που δίνει με την μορφή επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών στους επιχειρηματίες.
Δουλεύουμε με δεκάδες χιλιάδες ημέρες σε Ρεπό και Κ.Α χρέος στις πλάτες μας χρόνια τώρα, ακούγοντας να επαναλαμβάνονται οι ίδιες κούφιες υποσχέσεις για προσλήψεις προσωπικού από τους υπουργούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως αυτές των υπουργών των Σαμαροβενιζέλων παλαιότερα.

Τέρμα πια στον εμπαιγμό. Λεφτά-προσλήψεις για τα νοσοκομεία.
  • Καλούμε την διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων, να πάρει τώρα θέση εξαγγέλλοντας πρόγραμμα κινητοποιήσεων με σκοπό την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου, ανεξαρτήτου κλάδου και σχέσης εργασίας.
  • Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να συμπαραταχτούν στο δρόμο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και ενωμένοι να διεκδικήσουν όλα τα οφειλόμενα.

Κανένας εργαζόμενος, σε κανένα κλάδο, επαίτης της εργοδοσίας.

ΠΓΝΠ
          

No comments: