6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, July 12, 2017

12 ΙΟΥΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Έγινε σήμερα 12 Ιούλη η απεργιακή συγκέντρωση των ελαστικά εργαζόμενων στα νοσοκομεία  έξω απο το υπουργείο Υγείας που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή δουλειά.  Στην κινητοποίηση καλούσε  η ΠΟΕΔΗΝ, το "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ" και πρωτοβάθμια σωματεία απο τα νοσοκομεία Αγ.Σάββας και ΓΝΓεννηματάς που με αποφασή τους επέκτειναν την στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους μόνιμους και συμβασιούχους.
Στην συνάντηση με την αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ομοσπονδίας και πρωτοβάθμιων σωματείων, η ηγεσία του υπ.υγείας, ανάμεσα σε άλλα, υποσχέθηκε ότι οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν 30/9/2017 με τρία έτη υπηρεσίας ανανεώνονται έως 31/12/2018.
Επίσης έως 31/12/2018 ανανεώνονται οι συμβάσεις και του λοιπού επικουρικού προσωπικού που οι συμβάσεις λήγουν σε μεταγενέστερο χρόνο. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει παρέμβαση  στο Υπ. Εργασίας ώστε η ρύθμιση να περιλάβει και τις Προνιακές Μονάδες.

Για τους εργολαβικά εργαζόμενους είπε ότι θα περάσει τροπολογία στο Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που θα ψηφιστεί έως 4 Αυγούστου και θα εξασφαλίζει την εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Επίσης θα εξωφληθούν οι εργολάβοι οι οποίοι έτσι θα πληρώσουν τους εργαζόμενους. 
Στο αίτημα για αύξηση της μοριοδότησης για το διαγωνισμό σύναψης συμβάσεων εργασίας, είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Το ΑΣΕΠ απαγορεύει προσλήψεις χωρίς απολυτήριο Γυμνασίου ή Δημοτικού. Εξαιτίας αυτού πολλοί εργαζόμενοι μένουν εκτός.  Στο τέλος του 24μηνου των συμβάσεων έργου ή εργασίας μιλά για την θεσμοθέτηση ΚOIΝΣΕΠ. 






No comments: