6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, December 10, 2015

ΠΟΕΔΗΝ:Τραγικές οι ελλείψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία

ΑΘΗΝΑ 8/12/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ 1088
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
70.000 αιτήσεις συμμετείχαν στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 690 θέσεις στα Νοσοκομεία, που εγκρίθηκαν από την προπροηγούμενη κυβέρνηση.
Μία στις εκατό οι πιθανότητες επιτυχίας και όμως οι υποψήφιοι για τη συμμετοχή τους πλήρωσαν 1 εκατ. ευρώ σε παράβολα (15 ευρώ έκαστος). Μάλιστα οι περισσότεροι των υποψήφιων, επειδή έπεφτε το ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ, πιστεύοντας ότι κάνουν λάθη, απευθύνθηκαν σε γραφεία για τη συμπλήρωση των αιτήσεων, πληρώνοντας μέχρι και 200 ευρώ.
Πέντε χρόνια έχουν να προσλάβουν προσωπικό τα Νοσοκομεία. Δεκάδες χιλιάδες οι άνεργοι Νοσηλευτές και οι Επαγγελματίες Υγείας.
Αναμενόμενο ήταν λοιπόν να γίνει αυτός ο χαμός. Υποκρύπτονται σκοπιμότητες όμως για το μπάχαλο.
Οι Υπουργοί της Υγείας «τρίβουν τα χέρια τους» με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών, αφού δεν διαθέτουν το κονδύλι κάλυψης των νέων προσλήψεων.
Δεσμεύτηκαν στην ΠΟΕΔΗΝ ότι θα προσληφθούν οι εν λόγω υπάλληλοι, εντός του Ιανουαρίου 2016. ΨΕΜΑΤΑ άλλη μία φορά. Μετά το καλοκαίρι του έτους 2016 και βλέπουμε. Ψεύτικες υποσχέσεις.
2 Απρίλη 2015
4.500 προσλήψεις προσωπικού ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, έξω από το Υπουργεί Υγείας εντός του έτους 2015. ΨΕΜΑΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ.
1 στις 3 είναι κενές οι οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία, σε οργανισμούς που συστήθηκαν την περίοδο των Μνημονίων με καταργήσεις χιλιάδων κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων.
30.000 είναι οι κενές Οργανικές θέσεις.
Αποχώρησαν 17.000 και πρόκειται να αποχωρήσουν εντός των επόμενων τριών μηνών άλλοι 3.000 υπάλληλοι. Δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας.
Η κάλυψη είναι 1 Νοσηλεύτρια για κάθε βάρδια σε κλινικές 40 ασθενών. Τρέχουν και δεν φθάνουν. Συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης.
Οφείλονται χιλιάδες ρεπό στο προσωπικό, δεν έχουν χορηγηθεί κανονικές άδειες των ετών 2014, 2015.
Πως σκέφτονται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση οι Υπουργοί της Υγείας πέραν της εικονικής πραγματικότητας που μεταφέρουν;
Άνοιξαν ήδη τα χαρτιά τους.
Με κατάργηση των 50 διασυνδεόμενων Νοσοκομειακών Μονάδων.
Ήδη έδωσαν εντολή για τη σύσταση Ενιαίων Οργανισμών των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με τα Νοσοκομεία κορμός έδρα των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Με Ενιαίο Οργανισμό τα δύο Νοσοκομεία θα γίνονται ένα.
Ταυτόχρονα ελαστικοποιούν περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις. Απέστειλαν έγγραφο στο Νοσοκομεία να προχωρήσουν σε προσλήψεις με μπλοκάκια.
Δεν θα επιτρέψουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις τη διάλυση του ΕΣΥ της μεγαλύτερης κοινωνικής κατάκτησης της μεταπολίτευσης και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

No comments: