6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, December 14, 2015

ΓΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ:ΤΕΤΑΡΤΗ 16/12 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 1μμ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου 2015, ύστερα από αίτημα του Ν.Τ. Ροδόπης και από εξουσιοδότηση του Γ.Σ.,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ
στάση εργασίας από τη 1:00μμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Ν. Ροδόπης, την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015.
Η στάση εργασίας πραγματοποιείται προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, ώρα 1:00μμ, στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα για τη διασφάλιση του ύψιστου αγαθού της υγείας.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Της 30/11/2015
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΤΑΡΡΈΕΙ-
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
Η περιοχή της Ροδόπης κατοικείται από ανθρώπους του μόχθου, που έχουν υποστεί όλες τις συνέπειες της κρίσης, την ανεργία, την συμπίεση του εισοδήματος τους, από ιδιαίτερες ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και πρέπει να σταθεί αντιμέτωπη στα σχέδια που αποτελούν απειλή  για την υπόσταση του Νοσοκομείου της.
Το Νοσοκομείο Κομοτηνής είναι η κύρια δομή παροχής υγείας για τους πολίτες του Ν. Ροδόπης, οι οποίοι αντικειμενικά είναι αδικημένοι σε σύγκριση με γειτονικούς νομούς, γιατί δεν «ευτύχησαν» να δουν καινούργιο κτίριο στην έδρα του νομού τους.
Η αδιαφορία, η εγκατάλειψη των προηγούμενων ετών και η συγκυριακή πολιτική εκμετάλλευση, σε συνδυασμό με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις αλλά και το τελειωτικό χτύπημα, το καλοκαίρι με την ικανοποίηση μαζικών μετατάξεων νοσηλευτικού προσωπικού, οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση και την υποβάθμιση του, καθώς δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι, για να στελεχώσουν το εβδομαδιαίο κυκλικό πρόγραμμα κομβικών του κλινικών, όπως η Παθολογική, η Καρδιολογική, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κ.α. Η Ιατρική υπηρεσία λειτουργεί με καλυμμένο το 52% των οργανικών θέσεων της, τα εργαστήρια και όλες οι άλλες υπηρεσίες (Νοσηλευτική, Διοικητική και Τεχνική) λειτουργούν με προσωπικό που δεν επαρκεί και το οποίο, παρά του ότι του οφείλονται μέρος των δεδουλευμένα του, όπως εφημερίες και υπερωρίες, ανταπεξέρχεται πλήρως στα καθήκοντα του.
Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, η υποχρηματοδότηση αλλά και η αυξημένη προσέλευση ασθενών λόγω οικονομικής κρίσης, δημιουργούν καθημερινά εκρηκτικές καταστάσεις με αποτέλεσμα συνέπειες, τις οποίες βιώνουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι ασθενείς.
Όλοι οι συμπολίτες μας, πρέπει να αντιληφθούν ότι κάποια στιγμή της ζωής τους θα «επισκεφθούν» το Νοσοκομείο, γι αυτό και η ύπαρξη του, είναι υπόθεση όλων μας.
Εμείς πιστεύουμε, ότι το ζήτημα της υγείας των συμπολιτών μας, το ζήτημα της δουλειάς μας, το ζήτημα της ζωής μας, δεν μας επιτρέπει να έχουμε μειωμένες απαιτήσεις.
Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής διεκδικούμε:
1.      Άμεση στελέχωση με προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων με σχέση  μόνιμης και σταθερής εργασίας.
Α. Αύξηση της ποσόστωσης σε προσωπικό που αναλογεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, από μελλοντικές προκηρύξεις και μεταφορά των θέσεων από τα Νοσοκομεία στα οποία μετατάχθηκαν υπάλληλοι μας (3 Σέρρες, 2 Αλεξανδρούπολη, 2 Δράμα).
Β. Πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες, μέσω της έγκρισης πρόσθετου κονδυλίου.
Γ. Ενεργοποίηση του Ν. 2085/1992 για μετάταξη μονίμων υπαλλήλων από το κέντρο στην παραμεθόριο.
Δ. Τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, σύμφωνα με το Ν. 2592/1993 τα οποία έχουν την έδρα τους, σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές, θα πρέπει σε ότι αναφορά την πρόσληψη των γιατρών (επικουρικών και ειδικευομένων) και τον διορισμό των γιατρών ΕΣΥ (επιμελητών Β΄, Α΄ και Διευθυντών) να γίνεται προεχόντως από γιατρούς μόνιμων κατοίκων ,των εν λόγω περιοχών, με τη δέσμευση δεκαετούς τουλάχιστον παραμονής, στις θέσεις στις οποίες διορίζονται. Παρόμοια ρύθμιση υπάρχει για τους υπαλλήλους του δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/1994, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν μεταγενέστερα.
2.      Ανεξάρτητα από την εύρυθμη λειτουργία του υπάρχοντος Νοσοκομείου, ΕΙΝΑΙ απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, η κατασκευή ενός νέου Νοσοκομείου, εφόσον το υπάρχον κτήριο είναι ηλικίας 70 ετών και το μοναδικό στην περιφέρεια που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες περίθαλψης. Οι σχετικές μελέτες είναι έτοιμες και η χρηματοδότηση μπορεί να βρεθεί μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων όπως  Νέο ΕΣΠΑ, πακέτο Junker  κ.α.
3.      Κανένα κλείσιμο, συγχώνευση, συρρίκνωση κλινικών – τμημάτων του Νοσοκομείου Κομοτηνής.
4.      Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
5.      Διεκδικούμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Για τους λόγους αυτούς
 Συμμετέχουμε δυναμικά,  ΟΛΟΙ εργαζόμενοι, πολίτες και φορείς του Ν. Ροδόπης στη συγκέντρωση την Τετάρτη 16/12/2015 και ώρα 1μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.
Ευελπιστούμε, ως ένδειξη συμπαράστασης από τους τοπικούς φορείς να προβούν σεσυμβολικές κινήσεις  – στάσεις εργασίας τη συγκεκριμένη ώρα.
 Συγκροτούμε Συντονιστική Επιτροπή σε συνεργασία με τους Θεσμούς - Φορείς του νομού μας, οι οποίοι δήλωσαν, ότι είναι  αρωγοί στην προσπάθεια μας, για την κλιμάκωση των δράσεων, με στόχο την επίτευξη του σκοπού μας.


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

No comments: