6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, December 15, 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 17/12

Πέμπτη 17/12 11πμ συγκέντρωση στο Υπ.Υγείας
απο πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία

Συνεχίζουμε μετά την απεργιακή κινητοποίηση στις 2-3 Δεκέμβρη
διεκδικούμε χρηματοδότηση και μαζικές προσλήψεις

Την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο καλούν σε κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω απο το Υπ.Υγείας στις 11πμ. Μαζί τους καλούν και τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία ΑΓ.ΣΑΒΒΑ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΑΓΛ.ΚΥΡΙΑΚΟΥ, με αποφάσεις για 5ωρη ή 4ωρη στάση εργασίας, ενώ ετοιμάζονται να ακολουθήσουν και άλλα. Δεν πρέπει να λείψει κανείς. Κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο νοσοκομείου, χρειάζεται να πάρει απόφαση για συμμετοχή.
Στην κινητοποίηση καλεί τους γιατρούς του ΕΣΥ Αθήνας-Πειραιά και η ΕΙΝΑΠ με στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπ.υγείας στις 11πμ. Ενωμένοι αγωνιστικά να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση και μαζικές προσλήψεις.
Καλούμε ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ να στηρίξουν την συγκέντρωση στις 11πμ, αποφασίζοντας στάση εργασίας για όλα τα νοσοκομεία, για να ξαναφέρουμε την αγωνιστική πίεση έξω απο το Υπ.Υγείας,απαιτώντας ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ για την στοιχειώδη λειτουργία των νοσοκομείων μας.
H απεργία στις 2 Δεκέμβρη στην Υγεία έστειλε αγωνιστικό μήνυμα.Μαζί με τις πανεργατικές στις 12 Νοέμβρη και στις 3 Δεκέμβρη που βγάλανε πανελλαδικά στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, έδειξαν με ξεκάθαρο τρόπο ότι η αντίσταση φουντώνει και απαιτεί συνέχεια και κλιμάκωση. Την αγωνιστική σκυτάλη παίρνουν μια σειρά απο επιμέρους κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας, που ψάχνουν τρόπο να γενικευτούν ξανά.
Αυτό ήταν και το συμπέρασμα απο την συνάντηση του Συντονιστικού Νοσοκομείων που πραγματοποιήθηκε στις 7/12 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Άγιος Σάββα, μετά την επιτυχία της απεργίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στις 2 του Δεκέμβρη και την πανεργατική 3 Δεκέμβρη. Η συζήτηση έγινε σε κλίμα αισιοδοξίας, τόσο εξαιτίας της επιτυχημένης 48ωρης απεργίας, αλλά και με την αίσθηση ότι το συντονιστικό και οι υγειονομικοί που το στηρίζουν έπαιξαν κρίσιμο ρόλο για να πετύχει η 48ωρη απεργία. Κυκλοφόρησαν απεργιακό υλικό (αφίσσα, προκύρηξη) πανελλαδικά, μπήκαν μπροστά νοσοκομείο το νοσοκομείο, στην ενημέρωση, την οργάνωση και την περιφρούρηση της απεργίας.'Εδωσαν μάχη υπερασπίζοντας την κλιμάκωση, ενάντια στις απόψεις που απαιτούσαν αναβολή της απεργίας στις 2 Δεκέμβρη. Και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα.
Η στήριξη όλων αυτών των κινητοποιήσεων: Το συλλάλητήριο στις 11/12 των εργαζόμενων και της επιτροπή αγώνα απο το νοσοκομείο της Ικαρίας, μέχρι την κινητοποίηση στις 17/12 απο το Αττικό ενάντια στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, αλλά και κάθε αγωνιστικού βήματος που δίνει συνέχεια μετά την 48ωρη απεργία όπως η επίσχεση εργασίας του ΕΚΑΒ, η 24ωρη απεργία των τραυματιοφορέων, αλλά και οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των νοσοκομείων τους στην επαρχία στις 11/12 στην Αμαλιάδα και στις 16/12 στην Κομοτηνή.
Γνωρίζουμε ότι η μάχη είναι σκληρή. Η κυβέρνηση προχωράει τα μνημόνια. Τα νοσοκομεία είναι υπο κατάρρευση, οι περικοπές συνεχίζονται στο νέο προυπολογισμό, οι προσλήψεις πολλά θα... και αυτά με το σταγονόμετρο, το ΠΕΔΥ πάει για ιδιωτικοποίηση. Στο ασφαλιστικό αντιδραστικές αλλαγές είναι ήδη δρομολογημένες, τα όρια είναι ήδη στα 67, τα ταμεία είναι λεηλατημένα, ενώ ετοιμάζονται για απόσυρση του κράτους απο την κοινωνική ασφάλιση και για γενικευμένες περικοπές σε συντάξεις -μισθούς.

Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση οργανώνουμε την αγωνιστική συνέχεια στο χώρο της δημόσιας υγείας. Μπορούμε να κλιμακώσουμε για να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία. Κυβέρνηση ΕΕ και δανειστές, να μην περάσουν πάνω από τις ζωές μας.


No comments: