6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, December 1, 2015

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ, 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30/11/2015

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, 
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 


Η κυβέρνηση προχωράει (τώρα και χωρίς πόνο ψυχής) τα μνημόνια. Το ΕΣΥ καταρρέει, οι περικοπές συνεχίζονται στο νέο προυπολογισμό που ψηφίζεται, τα νοσοκομεία καταρρέουν, οι προσλήψεις πολλά θα... και αυτά με το σταγονόμετρο, το ΠΕΔΥ πάει για ιδιωτικοποίηση, στο ασφαλιστικό τα όρια είναι ήδη στα 67, (δηλαδη νοσηλευτές και νοσηλεύτριες με μαγκούρα για να στηρίζονται όρθιοι ή πρώτα πεθαίνεις και μετά παίρνεις σύνταξη), ετοιμάζονται για γενικευμένες περικοπές σε συντάξεις -μισθούς και απόσυρση του κράτους απο την κοινωνική ασφάλιση. 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες κάποιοι θυμηθήκανε την οικονομία δυνάμεων γιατι οραματίζονταν κινητοποίηση στην υγεία... τον Γενάρη του 2016. Υπονομεύουμε την πανεργατική λένε... άμα κρατηθεί η πανυγειονομική απεργία στις 2 Δεκέμβρη. Η ΟΕΝΓΕ έτρεξε να μετακινήσει για να δώσει λέει βάρος στην 24ωρη στις 3 Δεκέμβρη, στέλνοντας έτσι λάθος μήνυμα και σπέρνοντας σύγχυση σε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία.

Μα το ζήτημα που βάζει η επίθεση και πάνω απο όλα 
η αντίσταση που ήδη υπάρχει, είναι η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ.

Ξεχνάνε ότι η 48ωρη απεργία έρχεται σαν συνέχεια μιας πανεργατικής στις 12 Νοέμβρη, μαζικότατη, με εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, που θύμισε τις μεγάλες πανεργατικές και που έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο ότι η αντίσταση φουντώνει και απαιτεί συνέχεια.

Αλήθεια απο πότε η κλιμάκωση σε 48ωρη απεργία σε ένα κλάδο μετά απο μια πανεργατική και δίπλα σε μια νέα πανεργατική αποτελεί υπονόμευση...Ισα ισα η αναβολή στέλνει μήνυμα ηττοπάθειας και απογοήτευσης την ώρα που οι αντιστάσεις αρχίζουν να κλιμακώνονται όπως λέει και η ανακοίνωση του Συντονιστικού Νοσοκομείων

''..Είμαστε κομμάτι της εργατικής αντίστασης που ξετυλίγεται όλο και πιο πολύ και έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο η πανεργατική στις 12/11. Έχουμε πίσω μας τις εμπειρίες αγώνων και απεργιών πέντε χρόνων. Αγώνων που ανέτρεψαν τρείς μνημονιακές κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά), και διέλυσαν τα πολιτικά κόμματα της άρχουσας τάξης. Ξέρουμε ότι είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία και για την ακρίβεια το 62% που μόλις τον Ιούλιο είπε ένα ταξικό ΟΧΙ στα μνημόνια. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι πιο δυνατή μετά τις εκλογές σις 20 Σπετέμβρη αλλά πιο αδύναμη. Με τους αγώνες μας μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση.Να πάρει πίσω όλες τις επιθέσεις που βάζει να υλοποιήσει και να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την αναγκαία χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία μας. '' 
Καλώς έκανε λοιπόν η ΠΟΕΔΗΝ αλλά και το συντονιστικό νοσοκομείων και κάλεσε σε 48ωρη απεργία το ζήτημα είναι να οργανωθεί για να πετύχει, στέλνοντας το μήνυμα σε όλους:

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 
ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ολοι και ολες στην 48ωρη απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια.




No comments: