6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, June 29, 2015

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ -ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

ΟΧΙ στην συμφωνία που απαιτούνε οι δανειστές
Δωρεάν παροχή υπηρεσιών στα νοσοκομεία δημόσια – ιδιωτικά, για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, ανασφάλιστο και μετανάστη
απάντηση στους εκβιασμούς και στον οικονομικό στραγγαλισμό
Εργατικός έλεγχος παντού

H κυβέρνηση προκήρυξε για τις 5 Ιούλη δημοψήφισμα με πρόταση να απορίψουμε την συμφωνία των δανειστών. Οι αγώνες μας είναι η δύναμη που έπαιξε ρόλο για αυτή την ανατροπή. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που βγήκαν σε απεργία ζητώντας λεφτά και προσλήψεις για την Υγεία, οι μαζικές επισχέσεις που είπανε όχι στην απληρωσιά, οι λιμενεργάτες που βγήκαν σε απεργία ενάντια στο ξεπούλημα του Πειραιά, οι χιλιάδες που βγήκαν στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία είναι το κύμα της αντίστασης που είπε όχι στον εκβιασμό αλλά και όχι στο συμβιβασμό των 47 σελίδων των 8 δισ ευρω λιτότητας και περικοπών.
Χρειάζεται να αναμετρηθούμε με τους εκβιαστές του ΔΝΤ και της ΕΕ, που εκβιάζουν με οικονομικό στραγγαλισμό για να αναγκάσουν να κάνει πίσω η κυβέρνηση ή να καταφέρουν μέσα στον πανικό, να σπρώξουν το κόσμο να ψηφίσει υπέρ του ναι. Το κλείσιμο της ρευστότητας, οι κλειστές τράπεζες, η προπαγάνδα στα ΜΜΕ και συνολικά των φερέφωνων της ελληνικής αστικής τάξης, για κάθε είδους καταστροφή που μας απειλεί αν αρνηθούμε την πρόταση των δανειστών, θέλουν να διημιουργήσουν τις συνθήκες για να αναποδογυρίσουν το μαζικό τσουνάμι του ΟΧΙ που φουσκώνει.
Η δικιά μας πλευρά έχει τις απαντήσεις σε αυτούς τους ωμούς εκβιασμούς και τις απειλές. Να απλώσουμε τις λύσεις μας με εργατικό έλεγχο παντού.
Στις τράπεζες τον έλεγχο χρειάζεται να τον πάρουν οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους. Ανοιχτές τράπεζες με τους τραπεζουπάλληλους να ελέγχουν την κίνηση των κεφαλαίων, κόντρα στην φυγάδευση και την κερδοσκοπία, να επιβάλουν την πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά και στην πόρτα να εξηγούν και να δίνουν λύσεις στον κόσμο. Η ΟΤΟΕ έχει τέτοια εμπειρία απο την μεγάλη απεργία για το ασφαλιστικό, όταν με τις τράπεζες σε απεργία πληρώνονταν απο τους τραπεζουπάλληλους οι συντάξεις, όταν η απεργιακή περιφρούρηση στην τράπεζα της Ελλάδος έκλεισε για μέρες το χρηματιστήριο.
Δωρεάν υγεία για όλο το λαό
Να γενικεύσουμε το παράδειγμα της δωρεάν μετακίνησης των συγκοινωνιών, για κάθε κοινωνικό αγαθό και υπηρεσία με ευθύνη των συνδικάτων και των εργαζομένων.
Στα νοσοκομεία το υγειονομικό κίνημα έχει δώσει μάχες για να μην πληρώνει ο κόσμος, για δωρεάν υγεία πρόνοια περίθαλψη. Αυτές τις μέρες να μπούμε μπροστά μαζί με τα συνδικάτα μας να επιβάλουμε ότι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ για καθε είδους εξέταση, φάρμακο,απογευματινό ιατρείο κλπ. Ήδη ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες. Οι ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ, τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι εργαζόμενοι μέσα απο τις συνελεύσεις τους, σε δημόσια και ιδιωτική υγεία να πάρουν απόφαση, να διεκδικήσουν και να οργανώσουν: ότι όπως στις συγκοινωνίες έτσι και στην υγεία οι υπηρεσίες θα είναι δωρεάν.
Να αντιπαρατεθούμε με τους εκβιασμούς και να συνεχίσουμε για να τσακίσουμε τους Σαμαράδες και τα Ποτάμια που μένουν πιστοί στην Τρόικα και στα Μνημόνια. Δεν ξεχνάμε ότι το υγειονομικό κίνημα έχει δώσει σκληρούς και επίμονους αγώνες για να αποκρούσει όλες τις επιθέσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και για να ξεφορτωθεί τους ΣαμαροΒενιζέλους.
Την Κυριακή ψηφίζουμε μαζικά Όχι στη Συμφωνία.
Είναι ξεκάθαρο ότι ένα συντρηπτικό ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών, βάζει μεγαλύτερες δυσκολίες και απαιτεί απο την κυβέρνηση να πετάξει στα σκουπίδια κάθε πρόταση λιτότητας.

Αλλά δεν σταματάμε εκεί. Παλεύουμε και Απαιτούμε Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων, δουλειά για τους άνεργους, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, λεφτά για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα λεφτά μπορούμε να τα βρούμε, με τη διαγραφή τους χρέους , την κρατικοποίηση όλων των τραπεζών, με έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε. και την πάλη για να πάρουν τον έλεγχο οι εργάτες παντού!




No comments: