6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, June 16, 2015

ΓΝ ΟΛΓΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Ήρθε η ώρα με τους αγώνες μας να πάρουμε πίσω όσα μας άρπαξαν

Συνάδελφοι/σες
Οι εκλογές στον σωματείο μας γίνονται μέσα σε συνθήκες εκρηκτικές. Η δημοσιοποίηση των δύο σχεδίων συμφωνίας που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την κυβέρνηση και τους δανειστές δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες σχετικά με το πλαίσιο που διεξάγεται η διαπραγμάτευση, που η κατάληξή της θα καθορίσει τις ζωές όλων μας.
Από την μια οι απαιτήσεις της Τρόικας, δείχνουν ξεκάθαρα ότι ΕΕ, ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν είναι παρά στυγνοί εκβιαστές, εκπρόσωποι του διεθνούς κεφαλαίου, που με εργαλείο ένα ληστρικό και τοκογλυφικό χρέος, που μαζί με τα ελληνικά αφεντικά δημιούργησαν, θέλουν να διαλύσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση.
Αλλά και το σχέδιο συμφωνίας που προτείνει η κυβέρνηση φανερώνει ότι η αφοσίωσή της στους καπιταλιστικούς κανόνες, στους θεσμούς και στην ΕΕ, καθώς και η λογική των διαπραγματεύσεων με άξονα το «ούτε ρήξη – ούτε υποταγή», οδηγεί στην πράξη στην υποταγή, σε νέες απαιτήσεις και εκβιασμούς από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, και νέα καταστροφικά μέτρα για τους εργαζόμενους.
Νέα μέτρα για τους υγειονομικούς θα σημάνουν νέες περικοπές μισθών, κατάργηση θέσεων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και άπλωμα της μαύρης εργασίας. Ήδη τα νοσοκομεία και η αναγκαία λειτουργία τους, κάτω απο την θηλειά των μνημονιακών νόμων και των συνεχών περικοπών, την υποχρηματοδότηση και τις έντονες ελείψεις προσωπικού βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης.
Συνάδελφοι/σες στις εκλογές του συλλόγου μας να στείλουμε ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι θα παλέψουμε για να ξηλωθούν όλα τα μνημονιακά μέτρα των ΣαμαροΒενιζέλων αλλά και ενάντια σε κάθε προσπάθεια που θα φέρνει νέα λιτότητα για να συνεχίζουμε να ξεπληρώνουμε από το υστέρημά μας ντόπιους και διεθνείς τραπεζίτες.
Ο δρόμος του αγώνα αποτελεί τη μόνη εξασφάλιση για τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους. Σε αυτή τη μάχη δεν είμαστε μόνοι μας. Στεκόμαστε μαζί με τους λιμενεργάτες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα του λιμανιού, με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ενάντια στην διάλυση της δημόσιας υγείας, με τους απεργούς της ΕΡΤ που κέρδισαν πίσω τη δουλειά τους και εξακολουθούν να παλεύουν για ελεύθερη ενημέρωση με το λόγο στους ίδιους τους εργαζόμενους.Με το αντιφασιστικό κίνημα που παλεύει για να καταδικαστούν και να νικηθούν οι νεοναζί δολοφόνοι της χρυσής αυγής
Με γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την κατάσταση. Να στήσουμε ξανά δυνατά σωματεία, με ενίσχυση της δημοκρατίας των συνελεύσεων, με επιτροπές βάσης, με άπλωμα και ενίσχυση του οριζόντιου συντονισμού, για την οργάνωση των κινητοποιήσεων και την στήριξη των αγωνιστικών πρωτοβουλιών των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Για να σταματήσουμε τις μνημονιακές πολιτικές και να απαντήσουμε στους στυγνούς εκβιασμούς με τις δικές μας εργατικές αντικαπιταλιστικές λύσεις. Την διαγραφή του χρέους, την σύγκρουση και την ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ. Για την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο. Για την χρηματοδότηση μιας πραγματικής δημόσιας δωρεάν υγείας πρόνοιας, για την ικανοποίηση των αναγκών μας και όχι των καπιταληστών, για τον εργατικό έλεγχο σε όλη την κοινωνία.
Ο αγώνας για την ανατροπή της γενικευμένης καταστροφής που φέρνουν τα απανωτά μέτρα των μνημονίων είναι αγώνας για την επιβίωση μας. Και στον αγώνα αυτόν θα νικήσουμε !

Στο σωματείο και στην ομοσπονδία να δυναμώσουμε το ψηφοδέλτιο των αγωνιστικών δυνάμεων! Ήρθε η ώρα και στον κλάδο μας να αλλάξουμε κατεύθυνση, δυναμώνοντας την αριστερά, δυναμώνοντας στις εκλογές του σωματείου μας το ενωτικό ψηφοδέλτιο της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗΣ - ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, που συμμετέχουν και στηρίζουν αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ Μαία
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Νοσηλευτής
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ Νοσηλευτής
ΖΕΡΒΟΥ ΤΟΥΛΑ Ιατρός - Διευθύντρια
ΚΑΓΙΑ ΑΡΓΥΡΩ Ειδικευόμενη Γιατρός
ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Ιατρός - Διευθυντής
ΚΡΙΑΡΑ ΠΑΥΛΙΝΑ Διοικητικός
ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ιατρός - Διευθυντής
ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Μάγειρας
ΚΟΡΚΟΝΙΚΗΤΑΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ Ιατρός -Διευθυντής
ΛΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Διοικητικός
ΜΠΟΤΣΙΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Ιατρός - Διευθυντής
ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Τεχνικός
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Διοικητικός
ΧΑΪΔΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Βοηθός Φαρμακείου

No comments: