6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, June 1, 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Ανακοίνωση 1/6/2015 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ 

Οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Δαφνί) μετά από μαζική συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας στις 26/5 κατέλαβαν το γραφείο της Διοίκησης και απέπεμψαν τον μνημονιακό διοικητή, γνωστό τροικανό νεοφιλελεύθερο κατεδαφιστή του ψυχιατρείου.Τα προβλήματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του ψυχιατρείου έχουν κάνει εκρηκτική την κατάσταση για ασθενείς και εργαζόμενους. Δηλώνουν οτι η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι την αλλαγή του μνημονιακού διοικητή από την ηγεσία του υπουργείου. 
Την ίδια στιγμή μετά απο καταγγελία ο Διοικητής του ΨΝΑ Παύλος Θεοδωράκης στον αρμόδιο Εισαγγελέα ζητά την ποινική δίωξη των μελών του Σωματείου, συγκεκριμένα του Προέδρου του Σωματείου Νίκου Παναγούλη, του Γραμματέα Γιάννη Κουρμουλάκη και του μέλους Δημήτρη Μαγριπλή. 
O Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων καλεί σε αλληλεγγύη όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου αλλά και όλα τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία και όλους τους φορείς Ψυχικής Υγείας και σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη 2/6 στις 9:30 π.μ. στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής (Μαρμαρά 21, Αιγάλεω) 
Οι εργαζόμενοι παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους απαντάνε στην παράλυση και της τυπικές εκκλήσεις του υπ. υγείας και απαιτούν να ξηλωθούν οι μνημονιακοί διοικητές εδώ και τώρα. 
Είναι κομμάτι του αγώνα για να σπάσουμε τις μνημονιακές πολιτικές, όπως οι επισχέσεις εργασίας που κέρδισαν τα απλήρωτα στους γιατρούς, αλλά και η μαζική πανυγειονομική απεργία στις 20 Μάη που άνοιξε την διεκδίκηση για να ξηλώσουμε τα μνημόνια και να σώσουμε τα δημόσια νοσοκομεία. 
Χρειάζεται να κλιμακώσουμε για να λυθούν τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και της οικονομικής κατάρρευσης συνολικά των νοσοκομείων μας.Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε από το υπουργείο να δώσει άμεσα λύσεις. 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τις ΑΔΕΔΥ ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ ΕΙΝΑΠ σε συμπαράσταση και κινητοποίηση ενάντια στην τρομοκρατία και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζόμενων και του σωματείου τους στο ΨΝΑ. 

Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για να ξηλωθούν απο τα κάτω οι μνημονιακοί διοικητές, με καταλήψεις, συγκεντρώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως απαίτησαν οι εργαζόμενοι στο Δαφνί και καλούμε σε άπλωμα αυτής της προοπτικής. Και ακόμα πιο πέρα, να ανοίξουμε το δρόμο (όπως η αγωνιζόμενη ΕΡΤ) για μια διαχείρηση των νοσοκομείων μας, όχι στο όνομα μας αλλά κάτω αποκλειστικά απο τον έλεγχο μας. 
Οι αγώνες μας είναι η μόνη δύναμη για να τα αλλάξουμε όλα.








No comments: