6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, June 1, 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20 ΜΑΗ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Η επιτυχία της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας στις 20 Μάη και η συγκέντρωση και πορεία χιλιάδων εργαζομένων από τα νοσοκομεία σε συντονισμό με τους συλλόγους των συνταξιούχων, την ΕΡΤ και εργατικά κομάτια του δημοσίου, στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στη κυβέρνηση, πως ο αγώνας για να σπάσουν οι μνημονιακοί προυπολογισμοί των Σαμαροβενιζέλων στο χώρο της υγείας, όχι μόνο δεν σταματάει αλλά συνεχίζει και κλιμακώνεται. Το συντονιστικό έπαιξε ρόλο για να αποφασιστεί αυτή η απεργία και πρωτοστάτησε για να πετύχει, δίνοντας μάχη ενάντια σε όσες ηγεσίες καλιεργούν την αναμονή, τον εφησυχασμό, αλλά και τελικά την απεργοσπασία.
  • Οι αγώνες μας είναι η μόνη εγγύηση ενάντια σε εκβιασμούς και συμβιβασμούς
Τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χαραμίσει όλες τις προσδοκίες του κόσμου υπογράφοντας μία νέα συμφωνία που διαγράφει τις υποσχέσεις της αντί να διαγράφει το χρέος και αναζητεί σε βάρος της υγείας πρωτογενή πλεονάσματα από τα ελάχιστα αποθεματικά των νοσοκομείων, αντί να ξηλώνει τους μηχανισμούς λιτότητας, ο δρόμος του αγώνα αποτελεί τη μόνη εξασφάλιση για τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους. Δεν ξεχνάμε ότι το υγειονομικό κίνημα έχει δώσει τεράστιους αγώνες για να αποκρούσει όλες τις επιθέσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Απέτρεψε τα λουκέτα των 50 νοσοκομείων, σταμάτησε τις μαζικές απολύσεις, πέταξε στα σκουπίδια με την μαζική ανυπακοή τις αξιολογήσεις του Μητσοτάκη, ακύρωσε το 25ευρω χαράτσι του Γεωργιάδη. Με όλους αυτούς τους αγώνες και συντονιζόμενο μέ όλα τα αγωνιζόμενα εργατικά κομμάτια, διαθέσιμους, καθαρίστριες, ΕΡΤ κατάφερε να ξεφορτωθεί τους ΣαμαροΒενιζέλους. Αυτή τη δυναμική δε πρόκειται να την παροπλίσει στο όνομα του οποιουδήποτε ''έντιμου'' συμβιβασμου που βάζει τις διεκδικήσεις του στην ίδια ζυγαριά με αυτή της αποληρωμή των τραπεζιτών.
  • Μπορούμε να κερδίζουμε
Αυτό απέδειξε το μεγάλο κύμα των επισχέσεων των γιατρών που νίκησε κερδίζοντας την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων του πρώτου τριμήνου του 2015.Λεφτά υπηρχαν λοιπόν και βρέθηκαν. Αποτελεί παράδειγμα πως μπορουμε με τους αγώνες μας να σπάμε και τους εκβιασμούς των δανειστών και τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης κερδίζοντας τις διεκδικήσεις μας. Ταυτόχρονα χαιρετίζουμε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για να ξηλωθούν απο τα κάτω οι μνημονιακοί διοικητές, με καταλήψεις, συγκεντρώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως απαίτησαν οι εργαζόμενοι στο Δαφνί και καλούμε σε άπλωμα αυτής της προοπτικής. Και ακόμα πιο πέρα, να ανοίξουμε το δρόμο (όπως η αγωνιζόμενη ΕΡΤ) για μια διαχείρηση των νοσοκομείων μας, όχι στο όνομα μας αλλά κάτω αποκλειστικά απο τον έλεγχο μας.
  • Συνεχίζουμε απεργιακά
Με αυτό τον αέρα της νίκης των επισχέσεων και της επιτυχίας της απεργίας της 20Μάη, πρέπει να συνεχίσουμε κλιμακώνοντας απεργιακά για να κερδίσουμε χρηματοδότηση και μαζικές προσλήψεις, για να ξαναστήσουμε ένα νέο ΕΣΥ αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν για τον καθένα και την καθεμιά, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο, αλλά και για να αποτρέψουμε τα νέα μνημόνια που ετοιμάζονται.
Καλούμε :

  1. Σε οργάνωση γενικών συνελεύσεων για να αποτιμηθεί η προηγούμενη απεργιακή δράση και να αποφασιστεί η απεργιακή συνέχεια.
  2. Αποφάσεις για άμεση κήρυξη της απεργίας από ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ-ΕΙΝΑΠ για το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, για να έχει χρόνο να οργανωθεί ακόμα καλύτερα.
  3. Συγκρότηση ενεργοποίηση των επιτροπών αγώνα για την οργάνωση από τα κάτω, με εξορμήσεις, περιοδείες, συνελεύσεις και περιφρούρηση ενάντια στην απεργοσπασία.
  4. Προσανατολισμός για συντονισμένες κινητοποιήσεις πρωτοβάθμιων σωματείων το πρώτο 15νθήμερο του Ιούνη, έξω από τις υγειονομικές περιφέρειες.
  5. Διεκδικούμε απο την ΑΔΕΔΥ πανεργατική απεργία στην ψήφιση της νέας συμφωνίας.
  6. Στις 4 Ιούνη καλούμε σε συμμετοχή στην αντιφασιστική κινητοποίηση στο Κορυδαλλό 10:00πμ για να καταδικαστούν οι ναζιστές δολοφόνοι της χρυσής αυγής
  7. Δευτέρα 8 Ιούνη νέα ανοιχτή συνέλευση, 6:30μμ αμφιθέατρο Αγ.Σάββα

No comments: