6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, May 25, 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ :ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 27/5, ΑΓ.ΣΑΒΒΑΣ 6.30μμ

Να αποφασίσουμε νέα απεργία 
χρειάζεται απεργιακή συνέχεια και κλιμάκωση για να κερδίσουμε χρηματοδότηση και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού


Η 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 20 Μαη είναι μόνο η αρχή, χρειάζεται να γίνει αγωνιστική αφετηρία, για έναν απεργιακό αγωνιστικό ξεσηκωμό που να αμφισβητήσει και να σπάσει τα βασικά πλαίσια των μνημονιακών προυπολογισμών και επιλογών που έβαλαν οι Λοβέρδοι, Γεωργιάδηδες και οι Βορίδηδες μέσα στην υγεία.
Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, δεν ξεχνάμε ότι με τους αγώνες μας φτάσαμε μέχρι εδώ. Σταματήσαμε μια σειρά απο λουκέτα νοσοκομείων, αποτρέψαμε τις μαζικές απολύσεις στην υγεία, σταματήσαμε το 25ευρω χαράτσι στα νοσοκομεία, με την μαζική αγωνιστική ανυπακοή πετάξαμε στα σκουπίδια την αξιολόγηση του Μητσοτάκη. Με όλους αυτούς τους σκληρούς αγώνες, συντονισμένοι μαζί με όλα τα αγωνιζόμενα εργατικά κομμάτια, τους διαθέσιμους, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τις καθαρίστριες, ξεφορτωθήκαμε τους Σαμαροβενιζέλους.
Είναι ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων μας. Ήδη οι γιατροί με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα απλώνοντας τις επισχέσεις εργασίας παντού, ενάντια στην κοροιδία της απλήρωτης εργασίας και με την δύναμη του αγώνα τους, κερδίσανε τα απλήρωτα. Είναι ώρα να διεκδικήσουμε νικηφόρα ότι μας άρπαξαν όλα αυτά τα χρόνια. Η απεργία στις 20 Μάη να γίνει αφετηρία απεργιακής κλιμάκωσης απέναντι στους εκβιασμούς και τα νέα μνημόνια που θέλουν να μας επιβάλουν.
Το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ χρειάζεται να αποφασίσει νέο απεργιακή κινητοποίηση, για να δώσει απεργιακή συνέχεια και να στείλει το μήνυμα ότι δεν απεργούμε για να διαμαρτυρηθούμε, αλλά για να νικήσουμε, να κερδίσουμε λεφτά και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα να απαιτήσουμε και απο όλες τις ομοσπονδίες της υγείας σε κάθε βαθμίδα, κάθε κλαδικό σωματείο, οι ιατρικοί σύλλογοι, όλοι να βγάλουν απόφαση και συμμετοχή στη νέα απεργία. Το ίδιο διεκδικούμε απο την ΑΔΕΔΥ, να πάρει απόφαση για απεργία σε όλο το δημόσιο εκείνη την μέρα. Η χρηματοδότηση της δημόσιας δωρεάν υγείας και περίθαλψης πρέπει και μπορεί να γίνει ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα.
Πάνω απο όλα να οργανώσουμε απο τα κάτω, στα πρωτοβάθμια σωματεία, μέσα απο γενικές συνελεύσεις οτι θα υπάρξει απεργιακή συνέχεια με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Με περιοδείες, γενικές συνελεύσεις, εξορμήσεις, με επιτροπές αγώνα και περιφρουρήσεις να οργανωθεί ακόμα καλύτερα, σπάζοντας τους δισταγμούς και τις ταλαντεύσεις, αλλά και σε κόντρα με τις ψευδαισθήσεις όλων όσων νομίζουν ότι περιμένοντας θα κερδίσουμε. Ακίνητος δεν κέρδισε κανένας τίποτα. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε. Δίνοντας συνέχεια με νέο απεργιακό βηματισμό μετά την απεργία στις 20 Μάη, να κερδίσουμε λεφτά για τα απλήρωτα, χρηματοδότηση για την υγεία και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/5, ΑΓ.ΣΑΒΒΑΣ 6.30μμ

να οργανώσουμε την αγωνιστική συνέχεια

No comments: