6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, May 5, 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, 20 ΜΑΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, 12ΜΕΣ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

20 MAH ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
συγκέντρωση 12μεσ στο Υπ.Υγείας

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Στις 20 Μάη απεργούμε και διαδηλώνουμε. Είναι η δική μας απάντηση σε όλες τις αντεργατικές προκλήσεις και στους εκβιασμούς ΕΕ και ΔΝΤ, αλλά και στην συνέχιση απο την νέα κυβέρνηση των μνημονιακών επιλογών και των ασφυκτικών πλαισίων και προυπολογισμών που έβαλαν οι κυβερνήσεις των Σαμαροβενιζέλων μέσα στην υγεία. Αντίθετα απο τις εξαγγελίες της, όχι μόνο δεν προχωρά άμεσα στο ξηλωμά τους, αλλά και βάζει στο “ψυγείο” όλες τις διεκδικήσεις μας, περιμένοντας τους “έντιμους συμβιβασμούς”, που απλά προετοιμάζουν τα νέα μνημόνια.
Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία δεν μπορεί να περιμένει, είναι δραματική και χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Η χρηματοδότηση της δημόσιας δωρεάν υγείας και περίθαλψης πρέπει και μπορεί να γίνει ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα.
Απαιτείται σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να προχωρήσουν σε βήματα αγωνιστικών κινητοποιήσεων, διεκδικώντας να μπει η υγεία, οι ανάγκες των εργαζομένων και των νοσοκομείων, πάνω από τα συμφέροντα των τραπεζιτών – δανειστών, πάνω απο τα συμφέροντα των πολεμικών βιομηχανιών και τα άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα. Να φορολογηθούν επιτέλους οι πλούσιοι, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες για να υπάρχουν λεφτά για την υγεία των εργαζόμενων και των παιδιών τους.
Η επιτυχία της απεργίας στις 20 Μάη χρειάζεται να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων από τα κάτω. Ήδη μια σειρά νοσοκομεία έχουν ξεκινημένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ οι γιατροί ξεσηκώνονται απλώνοντας τις επισχέσεις εργασίας παντού, ενάντια στην απλήρωτη εργασία. Το ίδιο αγωνιστικό μήνυμα έδειξαν οι μαζικές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια της πρωτομαγιάς. Είναι ώρα να διεκδικήσουμε νικηφόρα ότι μας άρπαξαν όλα αυτά τα χρόνια. Η ΟΕΝΓΕ η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και τα συνδικάτα της πρωτοβάθμιας υγείας, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, οι ιατρικοί σύλλογοι, όλοι χρειάζεται να βγάλουν άμεσα συμμετοχή στην απεργία στις 20 Μάη για έναν μεγάλο πανυγειονομικό απεργιακό ξεσηκωμό. Το ίδιο διεκδικούμε απο την ΑΔΕΔΥ, να πάρει απόφαση για απεργία σε όλο το δημόσιο, για την υπεράσπιση του δικαιώματος για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλους και για όλες. Αλλά και συνολικά για όλα τα συνδικάτα να γίνει, η 20 Μάη μία απεργία σεισμός, αφετηρία απεργιακής κλιμάκωσης απέναντι στους εκβιασμούς και τα νέα μνημόνια που θέλουν να μας επιβάλουν.
Με γενικές συνελεύσεις, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, με επιτροπές αγώνα και περιφρουρήσεις, να εξασφαλίσουμε τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση απο κάθε νοσοκομείο και κάθε σωματείο. Η επιτυχία της απεργίας και της συγκέντρωσης μπορεί να γίνει βήμα κλιμάκωσης, σε ένα παρατεταμένο απεργιακό αγώνα για να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που έφεραν την διάλυση της δημόσιας υγείας, να σπάσουμε την αναμονή και τους συμβιβασμούς για να κερδίσουμε με τους αγώνες μας λεφτά για τα απλήρωτα, χρηματοδότηση για την υγεία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη.



No comments: