6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, May 5, 2015

20 ΜΑΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

20 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Λεφτά για τα νοσοκομεία
και όχι για τους τόκους και το χρέος
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Πληρώστε τώρα τα δεδουλευμένα
Να απλώσουμε τις επισχέσεις διαρκείας παντού

Στις 20 Μάη στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ ξεσηκώνουμε απεργιακά τα νοσοκομεία και όλη την υγεία. Είναι η δική μας αγωνιστική απάντηση στους εκβιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και στην στάση της νέας κυβέρνησης που δεν αμφισβητεί τα βασικά πλαίσια των μνημονιακών προυπολογισμών και επιλογών που έβαλαν οι Λοβέρδοι, Γεωργιάδηδες και οι Βορίδηδες μέσα στην υγεία αλλά και συνολικά η κυβέρνηση του Σαμαρά.
Δεν ξεχνάμε ότι με τους αγώνες μας φτάσαμε μέχρι εδώ. Σταματήσαμε μια σειρά απο λουκέτα νοσοκομείων, αποτρέψαμε τις μαζικές απολύσεις στην υγεία, σταματήσαμε το 25ευρω χαράτσι στα νοσοκομεία, με την μαζική ανυπακοή πετάξαμε στα σκουπίδια την αξιολόγηση του Μητσοτάκη. Με όλους αυτούς τους σκληρούς αγώνες, συντονισμένοι μαζί με όλα τα αγωνιζόμενα εργατικά κομμάτια, τους διαθέσιμους, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τις καθαρίστριες, ξεφορτωθήκαμε τους Σαμαροβενιζέλους. Δεν θα αφήσουμε τώρα περιμένοντας τους έντιμους συμβιβασμούς, να συνεχιστούν οι πολιτικές, που απο την μια πετσοκόβουνε τα λεφτά για την δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία και απο την άλλη πληρώνουνε δις ευρώ σε δανειστές για τόκους και χρέος. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα απο την διαπραγμάτευση με τους εκβιαστες και τους υποκριτές της ΕΕ που σπέρνουν παντού φτώχεια, λιτότητα και ρατσισμό.
Είναι ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων μας. Ήδη λεφτά και προσλήψεις απαιτούν μια σειρά νοσοκομεία που έχουν ξεκινημένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ οι γιατροί ξεσηκώνονται με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα απλώνοντας τις επισχέσεις εργασίας παντού, ενάντια στην κοροιδία της απλήρωτης εργασίας. Αγώνας ρήξη ανατροπή ήταν το αγωνιστικό μήνυμα που έστειλαν οι μαζικές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια της πρωτομαγιάς. Είναι ώρα να διεκδικήσουμε νικηφόρα ότι μας άρπαξαν όλα αυτά τα χρόνια. Η απεργία στις 20 Μάη χρειάζεται να γίνει μία απεργία σεισμός, αφετηρία απεργιακής κλιμάκωσης απέναντι στους εκβιασμούς και τα νέα μνημόνια που θέλουν να μας επιβάλουν. Η επιτυχία της χρειάζεται να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων από τα κάτω. Ταυτόχρονα απαιτούμε όλες οι ομοσπονδίες της υγείας σε κάθε βαθμίδα, κάθε κλαδικό σωματείο, οι ιατρικοί σύλλογοι, όλοι να βγάλουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 20 Μάη. Το ίδιο διεκδικούμε απο την ΑΔΕΔΥ, να πάρει απόφαση για απεργία σε όλο το δημόσιο εκείνη την μέρα.Η χρηματοδότηση της δημόσιας δωρεάν υγείας και περίθαλψης πρέπει και μπορεί να γίνει ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα.
Οργανώνουμε την επιτυχία της απεργίας στις 20 Μάη. Με γενικές συνελεύσεις, εξορμήσεις, με επιτροπές αγώνα και περιφρουρήσεις, να εξασφαλίσουμε τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη απεργιακή συγκέντρωση στις 12μεσ στο υπουργείο υγείας με τα πανώ μας απο κάθε νοσοκομείο και κάθε σωματείο. Στις συνελεύσεις των γιατρών αποφασίζουμε επίσχεση εργασίας παντού και επιτροπές αγώνα για να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην υγεία. Στηρίζουμε το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ για να απλώσουμε, να συντονίσουμε και να οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις μας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην υγεία. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε. Με την απεργία στις 20 Μάη και δίνοντας συνέχεια με νέο απεργιακό βηματισμό, αλλά και με το άπλωμα της επίσχεσης διαρκείας παντού απο τους γιατρούς να σταματήσουμε την καταστροφή, να κερδίσουμε λεφτά για τα απλήρωτα, χρηματοδότηση για την υγεία και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Στους εκβιασμούς τους να απαντήσουμε με την διαγραφή του χρέους, να σταματήσουμε να πληρώνουμε από το μόχθο μας τόκους και χρεολύσια. Να βγούμε απο την παγίδα του ευρώ και της ΕΕ, να κρατικοποίησουμε τις τράπεζες με εργατικό έλεγχο για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες μας και όχι τους δανειστές, να βρούμε λεφτά για πραγματική δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλους και για όλες.


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μεσ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ


No comments: