6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 17, 2014

22ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ...ΠΟΕΔΗΝ,ΟΕΝΓΕ,ΕΙΝΑΠ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 2ΜΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 4ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


1.Η καμπάνια για μια παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 22 Μάρτη 2014 που ξεκίνησε μετά την απόφαση της Διεθνούς Αντιφασιστικής Συνάντησης στην Αθήνα στις 5-6 Οκτώβρη 2013 με κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ συνάντησε τη θερμή ανταπόκριση κινήσεων, φορέων, συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών, μαθητών, κοινοτήτων μεταναστών, ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, συλλογικoτήτων του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος τόσο από όλη την Ελλάδα όσο και διεθνώς.
2.Σε όλο αυτό το διάστημα η καμπάνια για τις 22 Μάρτη συνδέθηκε με τις μάχες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος ενάντια στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης που παρίστανε τον θεσμικό τιμωρό της Χρυσής Αυγής την ώρα που προωθούσε την ρατσιστική της ατζέντα με την συνέχιση των ρατσιστικών επιχειρήσεων του Ξένιου Δία, την κράτηση για 18μηνο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια, την κατάργηση του δικαιώματος στην ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών και του δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες στις δημοτικές εκλογές, τη προώθηση του Κώδικα Μετανάστευσης γυρνώντας τη πλάτη στο αίτημα για νομιμοποίηση των μεταναστών. Η κυβέρνηση μετατρέπει  τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία των πολιτικών των μνημονίων που φέρνουν απολύσεις, διαθεσιμότητες, κλείσιμο νοσοκομείων, του ΕΟΠΠΥ, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών.
Το Φαρμακονήσι έφερε στο προσκήνιο τις μακάβριες συνέπειες της ρατσιστικές πολιτικής της Ευρώπης φρούριο που με το ασφυκτικό κλείσιμο των συνόρων, τις επαναπροωθήσεις και τις απελάσεις, το φράχτη στον Έβρο στέλνουν στο υγρό τάφο γυναίκες και παιδιά από το Αιγαίο μέχρι τη Λαμπεντούζα. Οι κυβερνήσεις στην ΕΕ βάζουν στο στόχαστρο τους μετανάστες ανοίγοντας το δρόμο στην άνοδο των ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων, των ομογάλακτων της Χρυσής Αυγής. 
Την ίδια ώρα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής άρχισαν να προκαλούν ξανά με εμφανίσεις στο Κερατσίνι βεβηλώνοντας το τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Η καμπάνια για δικαιοσύνη στα θύματα των δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής ξετυλίγεται στη δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν με την συγκλονιστική συμβολή των γονέων του θύματος διεκδικώντας να καταλογιστεί το ρατσιστικό κίνητρο και όχι να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι. Η συνέχιση της δίκης ορίστηκε στις 10 Απρίλη. Ταυτόχρονα οι διώξεις των αντιφασιστών είναι σε εξέλιξη με το ορισμό της δίκης της εργατικής αλληλεγγύης στις 30 Απρίλη μετά από μήνυση του χρυσαυγίτη δικηγόρου Ι.Ανδριόπουλου.
Οι νεοναζί επιχειρούν να αξιοποιήσουν τα εκλογικά κατεβάσματα του Μάη για να ξαναφέρουν τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές από όπου τους απομόνωσε το αντιφασιστικό κίνημα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα υψώσουμε τείχος αλληλεγγύης απέναντι στην απόπειρα να μετατρέψουν τις γειτονιές σε ορμητήρια ρατσιστικού μίσους και επιθέσεων κατά μεταναστών, αριστερών, αγωνιστών των κινημάτων , ομοφυλόφιλων, Ρομά.
3.Βαδίζοντας προς τις 22 Μάρτη αναδεικνύουμε ακόμη πιο αποφασιστικά τα αιτήματα της μέρας δράσης διεκδικώντας:
Έξω οι νεοναζί. Να κλείσουν τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων. Καμιά ανοχή στις φασιστικές συνάξεις μίσους στις γειτονιές.
Φαρμακονήσι-Λαμπεντούζα. Όχι στη ρατσιστική Ευρώπη φρούριο. Όχι στη FRONTEX και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
 Άσυλο στους πρόσφυγες. Νομιμοποίηση των μεταναστών. Να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ.
4.Το κάλεσμα για τη διοργάνωση τριών αντιφασιστικών αντιρατσιστικών συλλαλητηρίων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά βρήκε πλατειά στήριξη, μεγαλύτερη και από τη περυσινή πετυχημένη κινητοποίηση 19 Γενάρη-Αθήνα πόλη αντιφασιστική.  Ένας κύκλος δεκάδων ανοιχτών συνελεύσεων με την συμβολή των γονέων του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν ολοκληρώνεται με σημαντική συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα.
Ήδη καλούν και στηρίζουν συνδικάτα, Δημοτικά συμβούλια, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι, μαζικοί φορείς  κοινότητες μεταναστών, πρωτοβουλίες καλλιτεχνών, κοινότητα LGTBQ, σύλλογοι Ρομά, φοιτητικοί σύλλογοι.
 Ανάμεσα τους οι παρακάτω: Δημοτικά Συμβούλια Αθήνας, Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου,, Θεσσαλονίκης. ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΛΜΕ,ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, Ε'ΕΛΜΕ, Ζ'ΕΛΜΕ, Γ' ΕΛΜΕ,ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης, ΕΥΑΘ,Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Χανίων, Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Ν. Χανίων, Σωματείο εργαζομένων Παίδων Πεντέλης, ΕΛΣΤΑΤ, Σωματείο εργαζομένων INTRACOM, Σύλλογος δασκάλων ‘’ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ’’, Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, Ε’ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης , ΠΟΕ ΟΤΑ, Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Ελληνικού, Σωματείο εργαζομένων  COCA-COLA  Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων, Σωματείο εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου ‘’ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ’’, Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ , Φ.Σ  Βιολογικού Ηρακλείου, Φ.Σ  Ιατρικής Ηρακλείου, ΕΡΑ Ηρακλείου, Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου ’’ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ’’, Ένωση γιατρών Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου, Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, Φ.Σ Οικονομικού  Ρεθύμνου, Φ.Σ  Κοινωνιολογίας  Ρεθύμνου, Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, Φ.Σ  Φιλοσοφικής Ρεθύμνου, Φ.Σ  ΠΤΔΕ Ρεθύμνου, Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Χανίων, Εργατικό Κέντρο Χανίων, Ένωση γιατρών Ε.Σ.Υ. Χανίων, Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, ΕΛΜΕ Βόλου, ΕΡΑ Βόλου
Στη παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και ρατσισμού στις 22 Μάρτη συντονιζόμαστε με διαδηλώσεις στο Λονδίνο, τη Γλασκώβη, το Κάρντιφ, το Παρίσι, την Βαρκελώνη, τη Ν. Υόρκη, τη Μελβούρνη, τη Κοπεγχάγη, τη Βαρσοβία, τη Βιέννη, τη Λευκωσία. Στέλνουμε το μήνυμα δεν θα περάσει ο φασισμός και ο ρατσισμός που επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ για να καρπωθούν την δυσαρέσκεια στις ευρωεκλογές του Μάη. Σε όλη την Ευρώπη, η αριστερά βρίσκεται μπροστά για την επιτυχία της διεθνούς κινητοποίησης στις 22 Μάρτη.
5.Τις επόμενες μέρες αναμένεται η ανακοίνωση της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις και άλλων φορέων και κινήσεων του αντιφασιστικού κινήματος καθώς και δυνάμεων της αριστεράς, κάτι που θεωρούμε θετική εξέλιξη για την επιτυχία της δράσης στις 22 Μάρτη.
 Η ΚΕΕΡΦΑ ανέλαβε την ευθύνη της κινητοποίησης από τον περασμένο Οκτώβρη ως οργανωτικός κορμός της καμπάνιας και συνέβαλε αποφασιστικά στον να φτάσει το κάλεσμα σε εργασιακούς χώρους, γειτονιές, σε φορείς συνδικάτα και κινήσεις. Θα επιδιώξει την ακόμη πιο πλατειά διεύρυνση της συμμετοχής εξασφαλίζοντας την συνεργασία όλων των φορέων που καλούν στις 22 Μάρτη στη κινητοποίηση. Για να συμβάλουμε όλοι μαζί στην επιτυχή οργάνωση των συλλαλητηρίων ώστε να εκφραστεί η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας για να μπει ένα τέλος στην προκλητική συνέχιση της δράσης των νεοναζί, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, να σταλεί το μήνυμα ότι πρέπει να τελειώνουμε με τις ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης των Μνημονίων και της ανεργίας και της καταστολής των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η ΚΕΕΡΦΑ προσκαλεί  σε μια κοινή σύσκεψη την Πέμπτη 6 Φλεβάρη στις 6.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Επικοινωνία: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964, 2103232871

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

No comments: