6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, March 27, 2014

ΟΕΝΓΕ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Ο.Ε.Ν.Γ.ΕΟμοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 26 Μαρτίου 2014

Σχετικά με τη συγχώνευση Τμημάτων του ΕΣΥ με Πανεπιστημιακές Κλινικές
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ με ομόφωνη απόφασή του  στηρίζει τις αντιδράσεις των γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπως αυτές διατυπώνονται σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι υπεύθυνοι 17 κλινικών και εργαστηριακών τμημάτων του ΕΣΥ.
Η συνεργασία των Τμημάτων του ΕΣΥ με τις αντίστοιχες Πανεπιστημιακές Κλινικές, λόγω της διαρκούς αποψίλωσης σε ιατρικό προσωπικό, κατέστη εκ των πραγμάτων αναγκαία για την κάλυψη του προγράμματος εφημεριών και εφαρμόζεται με αμοιβαία συνεννόηση. Ο Διοικητής όμως, με μονομερή και αυθαίρετη απόφασή του για συγχώνευση υπό ενιαία διοίκηση, επιδιώκει να καταργήσει την επιστημονική και διοικητική αυτοτέλεια των κλινικών του ΕΣΥ. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να ικανοποιήσει, έστω και με συγκαλυμμένο τρόπο, την πάγια επιδίωξη της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ για κατάργηση των κλινικών του ΕΣΥ και ενσωμάτωσή τους στις Πανεπιστημιακές.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ καλεί την διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης να ανακαλέσει την τελευταία της απόφαση και να εγκαταλείψει οποιεσδήποτε σκέψεις για συγχώνευση Πανεπιστημιακών Κλινικών με Τμήματα του ΕΣΥ. Καλείται επίσης να σταματήσει την πολιτική υπονόμευσης που στρέφεται αποκλειστικά κατά των Κλινικών του ΕΣΥ με συχνές αποσπάσεις του λιγοστού ιατρικού προσωπικού που έχει απομείνει, αποσπάσεις που γίνονται ακόμη και σε άλλες υγειονομικές περιφέρειες. Ας μη λησμονεί ο Διοικητής ότι αυτή ακριβώς η πολιτική της διαρκούς κινητικότητας του ιατρικού προσωπικού οδήγησε στην παραίτηση και τελικά στην πρόσφατη απομάκρυνση του προκατόχου του.

Για την ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                               ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ


No comments: