6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 17, 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ - ΟΧΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

16-03-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πληροφορηθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες  πως δρομολογείται –σε πρώτη φάση  μέσω ανεπίσημων προφορικών συνεννοήσεων- μετακίνηση Βιοπαθολόγου (Μικροβιολόγου) γιατρού του Νοσοκομείου Ικαρίας προς το Νοσοκομείο Σάμου για την κάλυψη των εκεί αναγκών. Σημειώνουμε πως αυτή την περίοδο στο Νοσοκομείο μας υπηρετούν 1 μόνιμη γιατρός κι 1 επικουρικός, του οποίου η θητεία λήγει το καλοκαίρι.
Είναι προφανές πως μια τέτοια εξέλιξη, εφόσον υλοποιηθεί, αφήνει ακάλυπτο  το συγκεκριμένο τμήμα που εξυπηρετεί ενιαία τα αντικείμενα του Μικροβιολογικού, Βιοχημικού, Ανοσολογικού και Αιμοδοσίας. Με 1 γιατρό γίνεται αδύνατη η καθημερινή εφημέρευση και υπονομεύονται οι όποιες προσπάθειες γίνονται για ανάπτυξη και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Οι θητείες και των υπόλοιπων 4 επικουρικών γιατρών του Νοσοκομείου μας (ΩΡΛ,  αναισθησιολόγος, καρδιολόγος, γυναικολόγος) λήγουν τους επόμενους μήνες, χωρίς να ξέρουμε αν θα ανανεωθούν. Πρόσφατα ψηφίστηκε  πάγωμα των διαδικασιών για όσους γιατρούς προβλεπόταν να μονιμοποιηθούν φέτος με τη συμπλήρωση 5ετίας στην υπηρεσία (1 παθολόγος, 1 γενικός γιατρός,1 ορθοπεδικός,1 μικροβιολόγος) . Έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος και τοπικά -όπως και πανελλαδικά- να οδηγηθούμε σε ένα εφιαλτικό τοπίο διάλυσης και υποβάθμισης.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια μετακίνησης Μικροβιολόγου του νοσοκομείου μας προς το ΓΝ Σάμου καθώς και τον τρόπο που αυτή μεθοδεύεται, καθώς επιχειρεί να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε αδιέξοδες λογικές (π.χ. προσωπικές συμφωνίες και ανταλλάγματα) και να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε ενέργεια όποιου εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή.
Τα μεγάλα κενά σε ιατρικό και μη προσωπικό και στον Νομό μας δεν είναι προσωρινά και δεν προκύπτουν λόγω τυχαίων γεγονότων. Είναι αποτέλεσμα των ακολουθούμενων πολιτικών παγώματος των μόνιμων προσλήψεων και κατάργησης των κινήτρων. Δεν είναι δυνατό να καλύπτονται με μετακινήσεις από μονάδα σε μονάδα -ανακυκλώνοντας την μιζέρια και την υποστελέχωση- ούτε με  επιλεκτικές προσλήψεις συμβασιούχων-μπαλώματα. Απαιτείται να δοθεί μάχη για μόνιμες προσλήψεις. Σ’ αυτή την κατεύθυνση εμείς από καιρό, είτε ως Σύλλογος είτε μέσω της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία, έχουμε δηλώσει διαθέσιμοι για κοινούς, συντονισμένους αγώνες και σε επίπεδο νομού με Σωματεία, μαζικούς φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες -αν θέλουν πράγματι να βοηθήσουν- και προπαντός με τον λαό της περιοχής.
Θυμίζουμε πως ένα από τα κύρια αιτήματα της παρέμβασης-κατάληψης από την Επιτροπή Αγώνα πέρσι τον Απρίλη στην κοινή διοίκηση στη Σάμο, ήταν να μην γίνει καμία μετακίνηση προσωπικού από το Νοσοκομείο μας σε αυτό της Σάμου. Διαμηνύουμε λοιπόν προς  κάθε κατεύθυνση πως η αντίδρασή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι ανάλογη. Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής μας σε επαγρύπνηση για κινητοποιήσεις σε περίπτωση μετακίνησης Μικροβιολόγου ή άλλου προσωπικού του νοσοκομείου μας.

·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
·   ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ
·         ΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ  
                 ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

No comments: