6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 31, 2014

ΝΥΣΤΕΡΙ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ, ΤΕΤΑΡΤΗ 2/4/2014, 12.30μμ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ - 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12ΜΕΣ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ

Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η συγκυβέρνηση της συμφοράς, λίγο μετά την ολοκλήρωση της διάλυσης στην πρωτοβάθμια υγεία, την απόλυση των πρώτων δημόσιων υπαλλήλων και λίγο πριν την ψήφιση του νέου μνημονίου- πολυνομοσχεδίου απλώνει την επίθεση στο χώρο της υγείας και στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Πιο συγκεκριμένα στα «ψιλά» νομοσχεδίου για την ΕΛ.ΑΣ. που ψηφίστηκε στις 11/3/2014 αναφέρεται πως <<Η θητεία των ιατρών οι οποίοι διορίστηκαν μετά τις 11/3/09 ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 3754/2009 σε θέσεις κλάδου ΕΣΥ και δεν έχουν μονιμοποιηθεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, παρατείνεται κατά ένα έτος από τη λήξη της>>. 

Επί της ουσίας 2000 περίπου γιατροί που έχουν διοριστεί στο ΕΣΥ μετά τις 10/3/2009 και περίμεναν την μονιμοποίηση τους μπαίνουν σε καθεστώς ομηρίας – ημιδιαθεσιμότητας αφού στο νομοσχέδιο δεν αναφέρεται τίποτα για το τι «μέλλει γενέσθαι». 

Είναι τεράστια πρόκληση από της μεριά της πολιτικής Συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ να αίρεται η μονιμοποίηση 2000 γιατρών, επιμελητών, ενός από τα πιο μάχιμα και ζωντανά κομμάτια των νοσοκομείων πάνω στις οποίους στηρίζεται η λειτουργία πολλών κλινικών. Στο ΕΣΥ υπάρχουν (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) πάνω από 6000 κενές οργανικές θέσεις, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα κάτω από τις συνταξιοδοτήσεις και τις μη προσλήψεις σύμφωνα με το 1/10. Χαρακτηριστικό είναι ότι 900 γιατροί που έχουν κριθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν έχουν διοριστεί ακόμα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι στοχεύουν σε ένα ΕΣΥ που θα έχει γιατρούς πολλών ταχυτήτων. Κάποιους μόνιμους, κάποιους επικουρικούς, κάποιους επί θητεία και κάποιους με μπλοκάκι (όπως πρόσφατα στη Μυτιλήνη). Και όλοι αυτοί κάτω από την συνεχή απειλή της «αξιολόγησης» σύμφωνα πάντα με το πόσο εξυπηρετούν τα συμφέροντα του νοσοκομείου ως επιχείρηση.

Η επίθεση συνεχίζεται ταυτόχρονα όμως τόσο προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης με τα απογευματινά χειρουργεία όσο και προς την κατεύθυνση της συρρίκνωσης. Χαρακτηριστικό είναι η διαθεσιμότητα 1300 οδηγών ασθενοφόρων των νοσοκομείων και η επίθεση στο φάρμακο μέσα από το πολυνομοσχέδιο και τα νέα νομοσχέδια που ετοιμάζει το υπουργείο για τις εφημερίες (εφημερία τομέα – κυκλικό ωράριο) και τους ειδικευόμενους (εξετάσεις – κατάργηση θέσεων). Η αλλαγή χρήσης στα νοσοκομεία που έκλεισαν πέρσι το καλοκαίρι περιλάμβανε (όπως φάνηκε στο Δ.ΑΤΤΙΚΗΣ) και την μετατροπή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα, τώρα πρέπει να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με συνελεύσεις, συντονισμό και απεργίες μαζί με όλους του υπόλοιπους κλάδους που παλεύουν. Ολομέτωπη σύγκρουση τώρα για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ, ΤΕΤΑΡΤΗ 2/4/2014, 
12.30μμ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

  • Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και τη συνέχιση της διαδικασίας μονιμοποίησης των συναδέλφων μας επί θητεία. 
  • Λέμε όχι στην αξιολόγηση και παλεύουμε για την κατάργηση κάθε είδους συμβασιούχων γιατρών στο ΕΣΥ (επικουρικούς – μπλοκάκι – επί θητεία ) και μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, και προκήρυξη νέων σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού. 
  • Όχι σε απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία - Δωρεάν υγεία για όλο το λαό για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο. 
  • Να ανοίξουν όλα τα κλειστά νοσοκομεία, να επαναπροσληφθούν όσοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα –απόλυση.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 
ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΕΣΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ 
ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9/4

ΝΥΣΤΕΡΙ 
Πρωτοβουλία Γένοβα Νοσοκομειακών Γιατρών

No comments: