6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Saturday, January 18, 2014

ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Κ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ


Ο χασάπης της δημόσιας υγείας και περίθαλψης Α.Γεωργιάδης μετά το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή(!) προχώρησε σε μια νέα προκλητική απόφαση, που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση στο φάρμακο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, επιβάλει πλαφόν στη συνταγογράφηση στο 80% της περσινής φαρμακευτικής δαπάνης (2013) ανά γιατρό. 

Απαγορεύει έτσι στους  γιατρούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συνταγογραφούν πέρα από το όριο δαπάνης που τους αντιστοιχεί, με απειλή αν το υπερβούν να τους πετάξει έξω από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, την ώρα μάλιστα που οι επισκέψεις από τον κόσμο έχουν δραματικά αυξηθεί.  
Το κριτήριο πια για τους γιατρούς, σύμφωνα με τον Αδωνη Γεωργιάδη και την τρόικα, δεν πρέπει να είναι τα φάρμακα που απαιτούνε οι ανάγκες των ασφαλισμένων που προσέρχονται να εξεταστούν, αλλά το όριο του πλαφόν που επιτρέπει ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ κυβέρνησης και τρόικας και το πλάνο της μείωσης των δαπανών για τα φάρμακα κατά 20%.
Κάνουν έτσι ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση των ασφαλισμένων στο φάρμακο, με αποτέλεσμα να τους αναγκάζουν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, να πληρώνουν για να το βρούνε.
Αυτή η εξέλιξη μαζί με τα διάφορα χαράτσια, την διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ και τις μαζικές απολύσεις γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού, αλλά και την ανοιχτή προώθηση των ιδιωτικών αρπακτικών στην πρωτοβάθμια περίθαλψηθα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Είναι άλλο ένα βήμα του τροικανού υπουργού υγείας για να δοκιμάσει πάνω στο πετσί μας αυτό που δημόσια έχει 
ανακοινώσει "...ότι στο δημόσιο το τζάμπα πέθανε.." και η υγεία και το φάρμακο είναι ένα εμπόρευμα που θα πουλιέται και μάλιστα ακριβά. Όποιος θα έχει λεφτά θα έχει φάρμακο και περίθαλψη, οι άλλοι σαν τα σκυλιά ας πεθαίνουμε ήσυχα στα σπίτια και στους δρόμους. 
Την απάντηση την έδειξαν οι υγειονομικοί και οι ασθενείς του Αγ.Ολγα που χάλασαν την φιέστα του τροικανού Υπ.Υγείας, και ακόμα καλύτερα η απεργία διαρκείας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζεται ακλόνητη.
Γι αυτό ο αγώνας που δίνουν οι απεργοί του ΕΟΠΥΥ είναι και δικός μας αγώνας και έχει τεράστια σημασία να νικήσει. 
Είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι υγειονομικοί και όλα τα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να ξεσηκωθούμε  απεργιακά και συντονισμένα, να υπερασπίσουμε την δημόσια και δωρεάν υγεία. Να ανατρέψουμε αυτή την καταστροφική πολιτική, που οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση και που θεωρεί τους τόκους και το χρέος στους τραπεζίτες πιο σημαντικά από την υγεία και τις ζωές μας.

17/1/2014






No comments: