6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, January 13, 2014

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Κυβέρνηση και τρόικα κλείνουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ - Απολύουνε τους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, αποκαλύφθηκε η απάτη. Διαλύει την παροχή περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ.
Στην πραγματικότητα ο Αδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε και επίσημα τον ξαφνικό θάνατο τύπου ΕΡΤ της πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. 
Βάζει λουκέτο στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και προχωρά στις μαζικές διαθεσιμότητες ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού.
Ούτε εξασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ
Ούτε αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και της πρωτοβάθμιας
δημόσιας περίθαλψης.

Δεν υπάρχει καμιά  βιωσιμότητα των μέτρων που εξαγγέλλονται, διότι οι δομές (ΠΕΔΥ) που προαναγγέλει δεν υπάρχουν και υπόσχεται ότι θα υπάρξουν κάπου στο μακρινό μέλλον. Την ώρα μάλιστα που ο προυπολογισμός που ψήφισαν έχει πετσοκόψει τα πενιχρά κονδύλια που πάνε για την υγεία και ιδιαίτερα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Οι βασικοί στόχοι φαίνονται ξεκάθαρα:
Συρρίκνωση της δημόσιας ΠΦΥ, πακέτο βασικών υπηρεσιών περίθαλψης που θα αγοράζεται αποκλειστικά από τους μεγαλοκλινικάρχες - παρόχους Υγείας, μετακύλιση του κόστους στον ασθενή και ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. 
Οι απεργοί του ΕΟΠΥΥ έχουν δίκιο, αγωνίζονται για να υπερασπίσουν την δημόσια υγεία, να κρατήσουν το δικαίωμα στην περίθαλψη για τους πιο φτωχούς εργαζόμενους, για τα παιδιά τους, για τους συνταξιούχους. Είναι αγώνας κρίσιμος για όλους μας και πρέπει να νικήσουν.

Μπορούμε να αναγκάσουμε μια κυβέρνηση επικίνδυνη αλλά και αδύναμη, με την πολιτική κρίση και την κοινωνική απονομιμοποίησή της να μεγαλώνει, που αναγκάστηκε να κάνει πίσω για το 25ευρω, σε άτακτη υποχώρηση.
Η μαζική  απεργιακή πανυγειονομική κινητοποίηση στης 29 Νοέμβρη με πρωτοβουλία του συντονιστικού νοσοκομείων Αττικής δείχνει το δρόμο. 
Χρειάζεται ΕΟΠΥΥ ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ να προχωρήσουν, σε κοινά απεργιακά βήματα ώστε να γίνει πράξη ο απεργιακός συντονισμός που θα σπάσει την απομόνωση που θέλει να επιβάλει ο Άδωνις για να λυγίσει τους απεργούς. 

Με την συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων, των συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, των συλλόγων ασθενών και ΑμεΑ και πάνω από όλα των υπόλοιπων εργαζομένων στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ, η απεργία αυτή θα νικήσει. 





No comments: