6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, January 27, 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΥΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΕΟΠΥΥ 27/1/2014

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ


Μετά απο υποχωρήσεις και αναβολές κάτω απο την συνεχή πίεση της απεργίας διαρκείας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αλλά και των συνολικών αντιδράσεων κατατέθηκε τελικά στην βουλή απο τον Α.Γεωργιάδη το σχέδιο νόμου του υπουργείου υγείας για τον ΕΟΠΥΥ.

Με το νομοσχέδιο βάζει λουκέτο στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και προχωρά στην συγχώνευση με τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ, μειώνοντας τις πρωτοβάθμιες υγειονομικές μονάδες. Εξαγγέλει νέες δομές που δεν έχουν καμιά βιωσιμότητα, διότι οι δομές του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δίκτυου Υγείας) που προαναγγέλει δεν υπάρχουν και υπόσχεται ότι θα υπάρξουν κάπου στο μακρινό μέλλον. Την ώρα μάλιστα που ο προυπολογισμός που ψήφισαν έχει πετσοκόψει τα πενιχρά κονδύλια που πάνε για την υγεία και ιδιαίτερα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Στην πραγματικότητα συρικνώνει τις δημόσιες δομές δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης και ανακοινώνει την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στα μεγάλα αρπακτικά των επιχειρήσεων της ιδιωτικής υγείας.

Ταυτόχρονα προχωρά στις μαζικές διαθεσιμότητες απολύσεις 8.500 γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού. Η κυβέρνηση με ωμό εκβιασσμό απαιτεί απο τους γιατρούς μια νέα εργασιακή σχέση που τίποτα δεν τους εξασφαλίζεται, αν θα έχουν δουλειά μετά την τελική κρίση για το ΕΣΥ και πόσοι θα έχουν, με άγνωστο ποια κριτήρια, μισθό κλπ. Απαιτεί δηλαδή να υποκύψουν κλείνοντας την απεργία προσφεροντάς τους στην πραγματικότητα μαζικές απολύσεις με μπόλικο αέρα κοπανιστό. 

Το ίδιο αέρα κοπανιστό υπόσχεται στους υπόλοιπους εργαζόμενους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα και υπόσχεται ότι θα βρούνε όλοι δουλειά σε συρρικνωμένες δομές και με την δυνατότητα των ΥΠΕ στους λίγους “τυχερούς” να τους στείλουν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Οι απεργοί του ΕΟΠΥΥ έχουν δίκιο, αγωνίζονται για να υπερασπίσουν την δημόσια υγεία, να κρατήσουν το δικαίωμα στην περίθαλψη για εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τα εκατομμύρια ανασφάλιστους και τα παιδιά τους. Παλεύουν να κρατήσουν τις δουλειές τους και να μην απολυθούν. Είναι αγώνας δίκαιος και κρίσιμος για όλους μας, μπορεί και πρέπει να νικήσει.

Να αναγκάσουμε μια κυβέρνηση επικίνδυνη αλλά και αδύναμη, όπως την αναγκάσαμε και για το 25ευρω, σε άτακτη υποχώρηση. Χρειάζεται ΕΟΠΥΥ ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ να προχωρήσουν, σε κοινά απεργιακά βήματα ώστε να γίνει πράξη ο απεργιακός συντονισμός που θα σπάσει την απομόνωση που θέλει να επιβάλει ο Άδωνις για να λυγίσει τους απεργούς. Σε αυτά τα βήματα σπρώχνουν και οι πρωτοβουλίες του συντονιστικού νοσοκομείων Αττικής όπως η πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Νοέμβρη, η συμμετοχή του στην κινητοποίηση τις 23 Γενάρη, το άνοιγμα της συμπαράστασης μέσα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και πάνω από όλα το κάλεσμα για απεργία στην υγεία και σε όλο το δημόσιο στις 7 Φλεβάρη.

Με την συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων, των συνδικάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κοινωνικών φορέων, συλλόγων ασθενών, ΑμεΑ, συνταξιούχων και πάνω από όλα των υπόλοιπων εργαζομένων στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ, η απεργία αυτή θα νικήσει.
27/1/2014


No comments: