6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, January 20, 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ, 28 ΓΕΝΑΡΗ, ΑΠΕΡΓΙΑ,

28 ΓΕΝΑΡΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
απεργιακή συγκέντρωση 1μμ στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Αθηνάς 67)

Στις 28 Γενάρη κλείνει ένα χρόνος από την επιστράτευση των εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ. Ήταν η προσπάθεια της κυβέρνησης του Σαμαρά να σταματήσει τη φωτιά της απεργίας διαρκείας που απλώνονταν από το ΜΕΤΡΟ σε όλες τις συγκοινωνίες. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, οι εργαζόμενοι στη σταθερή τροχιά παραμένουν επιστρατευμένοι, οι μόνοι για τους οποίους συνεχίζεται αυτό το απαράδεκτο μέτρο.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων στη βάρβαρη πολιτική της αλλά δεν τα καταφέρνει. Κανένας αγώνας δεν σταματάει. Όχι μόνο οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ που συνεχίζουν να αγωνίζονται, αλλά και οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ που κλείνουν δύο μήνες απεργία, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για επτά μήνες τώρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων με την απεργία των 4 μηνών, οι σχολικοί φύλακες, οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί.

Όλοι αυτοί οι κλάδοι προσπαθούμε να βρεθούν μαζί στον ίδιο δρόμο του αγώνα, να συντονίσουν τα βήματα τους και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μπροστά στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει ο Σαμαράς και οι υπουργοί του. Γιατί ξέρουμε ότι θέλουν να απολύσουν μέσα στους επόμενους μήνες 11.000 εργαζόμενους και να βγάλουν σε διαθεσιμότητα άλλους 12.500. Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τη ΔΕΗ και να διαλύσουν τη Δημόσια Υγεία. Δεν θα τους αφήσουμε.
Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε ομοσπονδία και εργατικό κέντρο, τις τριτοβάθμιες οργανώσεις να προχωρήσουμε στις τις 28 Γενάρη σε απεργιακή κινητοποίηση σε κάθε χώρο δουλειάς και συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 1μμ στα κεντρικά γραφεία της ΣΤΑΣΥ, Αθηνάς 67. Με αφορμή τον ένα χρόνο επιστράτευσης στο ΜΕΤΡΟ και την κινητοποίηση που οργανώνει το ΣΕΛΜΑ να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:
ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Η πρωτοβουλία αυτή για την οργάνωση της κινητοποίησης στις 28 Γενάρη ξεκίνησε από τη σύσκεψη του σωματείου του ΜΕΤΡΟ και του Συντονισμού Ενάντια στα Κλεισίματα, τις Διαθεσιμότητες, τις Ιδιωτικοποιήσεις και τις Εργολαβίες. Ανάμεσα στις άλλες δράσεις που αποφασίστηκαν είναι:
  • Στήριξη της απεργίας των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή 19 Γενάρη και συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο που καλούν στις 12 στο Σύνταγμα.
  • Στήριξη της κινητοποίησης των σχολικών φυλάκων, που κατασκηνώνουν από τις 20 Γενάρη στην πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το υπ. Εσωτερικών.
  • Συμμετοχή στην κινητοποίηση στα δικαστήρια στις 23 Γενάρη στη δίκη του συνδικαλιστή Π. Αντωνόπουλου, για «συμμετοχή σε απαγορευμένη πορεία».
  • Στήριξη των συλλαλητηρίων των εκπαιδευτικών στις 31 Γενάρη και της απεργίας στην εκπαίδευση στις 7 Φλεβάρη.
  • Στήριξη και συμμετοχή στη μεγάλη συναυλία των εργαζόμενων της ΕΡΤ στις 11 Φλεβάρη.
  • Επόμενη σύσκεψη συντονισμού θα γίνει την Παρασκευή 24 Γενάρη, 5μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Λειτουργίας εργαζόμενων Αττικό ΜΕΤΡΟ)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ,

ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ

No comments: