6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, July 3, 2013

Ανοιχτή συνέλευση για να συντονίσουμε από τα κάτω τα βήματά μας σε κάθε νοσοκομείο.


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΗ 7μμ,
αμφιθέατρο ΑΓ.ΣΑΒΒΑ (μετρό Αμπελοκήπων)

Η  «νέα» κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου μετά το στραπατσάρισμα που έπαθε από την αγωνιστική απάντηση των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, ετοιμάζεται και στον τομέα της υγείας με μπροστάρη τον νέο ακροδεξιό υπουργό, να ανακοινώσει περαιτέρω περικοπές στη χρηματοδότηση του ΕΣΥ. Να προχωρήσει στο κλείσιμο νοσοκομείων και στην δραματική μείωση κλινικών και κλινών.
Είναι ξεκάθαρο πως προετοιμάζουν και στα νοσοκομεία μετακινήσεις και απολύσεις.
Την ίδια ώρα η κατάσταση στα νοσοκομεία επιδεινώνεται μέρα με την μέρα!
Οι ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά έχουν φέρει τα νοσοκομεία και το προσωπικό σε οριακή κατάσταση. Προσωπικό που παραμένει επί μήνες απλήρωτο, που δε μπορεί να πάρει άδειες – ρεπό. Με την εργοδοσία των ιδιωτικών συνεργείων να εκβιάζει, να τρομοκρατεί και να απολύει ασύδοτα (όπως στο Γεννηματά), με την κάλυψη των διοικήσεων και του υπουργείου.
Την ίδια στιγμή οι εφημερίες στα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε πραγματική κόλαση, ενώ με τους φραγμούς και τα ολοένα αυξανόμενα χαράτσια που επιβάλλει το υπουργείο υγείας εκατομμύρια ανασφάλιστοι, φτωχοί, μετανάστες αποκλείονται καθημερινά από την πρόσβαση τους στα δημόσια νοσοκομεία και την περίθαλψη.
Δυστυχώς από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ουδέν αγωνιστικό νεώτερο, ακόμα και στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση δεν υπήρξε η παραμικρή προσπάθεια να οργανωθεί η στάση εργασίας και το κατέβασμα των υγειονομικών στην συγκέντρωση.

ΌΧΙ στην αναμονή και στην τακτική, ο καθένας να παλεύει μόνος του. Να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις που καλούνε οι εργαζόμενοι στην Πολυκλινική, στο ΓΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, στο Λοιμωδών. Η απάντηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία πρέπει να είναι ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΈΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ! Για να σώσουμε τα νοσοκομεία, τις δουλειές μας, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και περίθαλψης στο ΕΣΥ .
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μας δείχνουν το δρόμο.

Σας καλούμε στις 8 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα 7:00μμ σε ανοιχτή συνέλευση για να συντονίσουμε από τα κάτω τα βήματά μας σε κάθε νοσοκομείο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ,
ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

No comments: