6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, July 3, 2013

ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ,ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ...Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 4 Ιουλιου, 9πμ, στην πύλη του Νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013
Φίλοι και φίλες, συμπολίτες και συμπολίτισσες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Η κατάσταση στο ΕΣΥ επιδεινώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η εντεινόμενη υποχρηματοδότηση, σε συνδυασμό με τις δραματικές πλέον ελλείψεις προσωπικού, αποτελούν την βολική συνταγή για τη μνημονιακή κυβέρνηση, ώστε αλλού να συγχωνεύσει κλινικές και νοσοκομεία, αλλού να τα κλείσει.
Στο Ασκληπιείο Βούλας, τα καμπανάκια για τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής ηχούν εδώ και καιρό. Η υποστελέχωση της Κλινικής σε ιατρικό προσωπικό είναι από καιρό γνωστή και, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες από τη μεριά της Δ/ ντριας και των συνδικαλιστικών οργάνων (Σωματείο εργαζομένων, 5μελής ΕΙΝΑΠ), έχουμε φτάσει μία ανάσα πριν το κλείσιμο της Κλινικής! Έχουν απομείνει δύο παιδίατροι, εκ των οποίων η μία, (η Δ/ντρια), αποχωρεί με σύνταξη στο τέλος του έτους και η δεύτερη είναι επικουρική, δηλαδή με ετήσια σύμβαση!
Από την 1η του μηνός Ιουλίου, η Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας αποσύρεται από τη Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου, εξαιρουμένων του Σαββάτου 6/07 και της Κυριακής 14/07. Ο δε Διοικητής του Νοσοκομείου σε συνάντηση που είχε το Δ.Σ του Σωματείου μας ομολόγησε ότι, εάν μέχρι το τέλος του έτους δεν έρθει στο Νοσοκομείο (έστω και αποσπασμένος) παιδίατρος, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι το κλείσιμο της Κλινικής.
Επειδή:
 Η Υγεία είναι δικαίωμα και όχι προϊόν προς πώληση.
 Τα παιδιά των Νοτίων προαστίων δικαιούνται πρόσβασης στο ΕΣΥ.
 Οι υγειονομικοί και οι γιατροί του ΕΣΥ παλεύουμε για ένα καθολικό, δημόσιο, δωρεάν, υψηλής ποιότητας Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανοιχτό σε όλους και όλες, ανεξάρτητα από φύλο, καταγωγή η θρησκεία.
Σας καλούμε όλους και όλες να δράσουμε από κοινού, ενάντια στη συρρίκνωση του ΕΣΥ. Η Παιδιατρική Κλινική θα μείνει ανοιχτή!
Σας περιμένουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4/07/2013 και ώρα 9πμ, στην πύλη του Νοσοκομείου μας και στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση.

No comments: